Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kici, kici… ze wszystkich domowych kątów, na głos swojej Pani, zbiegają się przepiękne kociaki. Są grubsze, chudsze, mniejsze i większe, brązowe, pręgowane, szare, niektóre mają długi miękki włos, inne krótki i szorstki. Każdy jest inny, każdy najbardziej wyjątkowy w swoim rodzaju. Lecz jeden z nich najbardziej zwraca na siebie uwagę. Śliczny 8-tygodniowy Bubu uważnie przygląda się starszym kociakom robiąc przy tym komiczne minki.
Bubu urodził się w tym domku wraz ze swoim rodzeństwem, które niestety nie było tak silne jak nasz bohater i nie udało mu się przeżyć…
Odkąd tylko ośmielił się samodzielnie opuszczać posłanko, przemierza dumnym krokiem mieszkanie wzdłuż i wszerz, obserwuje wszystko i wszystkich z podłogi, z wysokości i skąd tylko się da. Jest niezwykle towarzyski. W swoim króciutkim kocim życiu zdążył już zapoznać się z psiakami, z którymi teraz mieszka i urządza codzienne zabawy.
Niestety maleństwo nie może zostać w tym domku na stałe, toteż apelujemy – PRZYGARNIJ TO KOCIE CUDEŃKO !
Szukamy odpowiedzialnego, pełnego miłości domku, w którym Bubu mógłby żyć szczęśliwie do końca swych dni.
Skusisz się ? :razz:

kontakt:
tel. 604 084 754
e-mail: agnes@rsoz.org

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MonikaP']Neczka, pytanie podstawowe : dlaczego Bubu urodził się w tym domu?Ponieważ jego matka została zabrana z tragicznych warunków Orzechowskiego schroniska w zaawansowanej ciąży i trafiła do cudownego domku Agnes_czy, gdzie mogła w spokoju urodzić i teraz czekać wraz z maluchem na nowe domki.

Gdzie jest jego matka
j/w
czy koty tam mieszkające są wykastrowane?
Tak, wykastrowane i wysterylizowane. Agnes naprawdę bardzo dba o swoje zwierzęta:roll:

Posted

[quote name='bubu+']A już myślałem że chcą MNIE oddać:cool3:
a podobny chociaż jesteś? :D

Szpilka, kolegi BUBU+ nie znam, ale jestem jak najbardziej za domkiem dla kociego Bubu ;) nie daleko i wogóle... :)

Posted

[quote name='bubu+']A już myślałem że chcą MNIE oddać:cool3: ale szczerze mówiąc pasuje do niego taka ksywka:eviltong: FAJOWY JEST!

:laugh2_2:
Też juz zauważyłam, że mój Bubu ma imiennika :evil_lol:

MonikaP: Neczka, pytanie podstawowe : dlaczego Bubu urodził się w tym domu? Gdzie jest jego matka i czy koty tam mieszkające są wykastrowane?
Monika- kotka urodziła w lecznicy, za pomocą cesarskiego cięcia. Była zabrana w stanie ropnego zapalenia, skrajnego wyczerpania porodem trwającym nie wiadomo jak długo. Kocięta postanowiono ocalić, żeby rozbudzić w niej wolę życia. Niestety trójka odeszła krótko po urodzeniu, pozostał jej jeden Bubu, którego kocha i chroni jak oczka w głowie.
Wszystkie moje koty (zreszta większość to "zasiedziałe tymczasiki") są kastrowane/sterylizowane (Dymna też), szczepione i pod troskliwą opieką, również weterynaryjną.
Neczka- dzięki za wątek, jesteś debest

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Tylko ze kolega Bubu dostaje drgawek na samo słowo "kastracja" :D:D:D

Zabierajcie tego kota bo "szpilka" już chce coś z nim zrobić, zlitujcie się:lol: a jak się ktoś pomyli tego kota ze mną to bedzie gorzej, prosze weście tego kotka taki milutki zawsze myszki połapie a jesień się zbliża!:roll: oczywiście nie ratuje siebie tylko kotka:lol: