Neczka Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Kici, kici… ze wszystkich domowych kątów, na głos swojej Pani, zbiegają się przepiękne kociaki. Są grubsze, chudsze, mniejsze i większe, brązowe, pręgowane, szare, niektóre mają długi miękki włos, inne krótki i szorstki. Każdy jest inny, każdy najbardziej wyjątkowy w swoim rodzaju. Lecz jeden z nich najbardziej zwraca na siebie uwagę. Śliczny 8-tygodniowy Bubu uważnie przygląda się starszym kociakom robiąc przy tym komiczne minki. Bubu urodził się w tym domku wraz ze swoim rodzeństwem, które niestety nie było tak silne jak nasz bohater i nie udało mu się przeżyć… Odkąd tylko ośmielił się samodzielnie opuszczać posłanko, przemierza dumnym krokiem mieszkanie wzdłuż i wszerz, obserwuje wszystko i wszystkich z podłogi, z wysokości i skąd tylko się da. Jest niezwykle towarzyski. W swoim króciutkim kocim życiu zdążył już zapoznać się z psiakami, z którymi teraz mieszka i urządza codzienne zabawy. Niestety maleństwo nie może zostać w tym domku na stałe, toteż apelujemy – PRZYGARNIJ TO KOCIE CUDEŃKO ! Szukamy odpowiedzialnego, pełnego miłości domku, w którym Bubu mógłby żyć szczęśliwie do końca swych dni. Skusisz się ? :razz: kontakt: tel. 604 084 754 e-mail: agnes@rsoz.org Quote
MonikaP Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Neczka, pytanie podstawowe : dlaczego Bubu urodził się w tym domu? Gdzie jest jego matka i czy koty tam mieszkające są wykastrowane? Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 [quote name='MonikaP']Neczka, pytanie podstawowe : dlaczego Bubu urodził się w tym domu?Ponieważ jego matka została zabrana z tragicznych warunków Orzechowskiego schroniska w zaawansowanej ciąży i trafiła do cudownego domku Agnes_czy, gdzie mogła w spokoju urodzić i teraz czekać wraz z maluchem na nowe domki. Gdzie jest jego matkaj/w czy koty tam mieszkające są wykastrowane?Tak, wykastrowane i wysterylizowane. Agnes naprawdę bardzo dba o swoje zwierzęta:roll: Quote
bubu+ Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 A już myślałem że chcą MNIE oddać:cool3: ale szczerze mówiąc pasuje do niego taka ksywka:eviltong: FAJOWY JEST! Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Bubu moze go chcesz?? ;) Twoj rudy bedzie miał kolege:evil_lol: Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 [quote name='bubu+']A już myślałem że chcą MNIE oddać:cool3: a podobny chociaż jesteś? :D Szpilka, kolegi BUBU+ nie znam, ale jestem jak najbardziej za domkiem dla kociego Bubu ;) nie daleko i wogóle... :) Quote
agnes_czy Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='bubu+']A już myślałem że chcą MNIE oddać:cool3: ale szczerze mówiąc pasuje do niego taka ksywka:eviltong: FAJOWY JEST! :laugh2_2: Też juz zauważyłam, że mój Bubu ma imiennika :evil_lol: MonikaP: Neczka, pytanie podstawowe : dlaczego Bubu urodził się w tym domu? Gdzie jest jego matka i czy koty tam mieszkające są wykastrowane?Monika- kotka urodziła w lecznicy, za pomocą cesarskiego cięcia. Była zabrana w stanie ropnego zapalenia, skrajnego wyczerpania porodem trwającym nie wiadomo jak długo. Kocięta postanowiono ocalić, żeby rozbudzić w niej wolę życia. Niestety trójka odeszła krótko po urodzeniu, pozostał jej jeden Bubu, którego kocha i chroni jak oczka w głowie. Wszystkie moje koty (zreszta większość to "zasiedziałe tymczasiki") są kastrowane/sterylizowane (Dymna też), szczepione i pod troskliwą opieką, również weterynaryjną. Neczka- dzięki za wątek, jesteś debest Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Tylko ze kolega Bubu dostaje drgawek na samo słowo "kastracja" :D:D:D Quote
bubu+ Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 ALE JESTEM SŁAWNY, chociaz jakby jakas młoda pani chciała mnie to dlaczego nie:evil_lol: a ja wezme ze sobą kota:evil_lol: Quote
bubu+ Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Tylko ze kolega Bubu dostaje drgawek na samo słowo "kastracja" :D:D:D Zabierajcie tego kota bo "szpilka" już chce coś z nim zrobić, zlitujcie się:lol: a jak się ktoś pomyli tego kota ze mną to bedzie gorzej, prosze weście tego kotka taki milutki zawsze myszki połapie a jesień się zbliża!:roll: oczywiście nie ratuje siebie tylko kotka:lol: Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 ... :D:D to szukaj domku Bubu+, szukaj... :roll::D taki banerek dla kociaka na szybko ;) Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Teraz w paintcie dlatego takie bohomaz rozmazany ale to zdjecie mi sie podobało ;) w domu mam jakis program ale nie pamietam jaki...:D Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 nie prawda Szpilka :eviltong: ostatnio ja się spóźniłam z banerkiem dla Frodziaka :roll: Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 a tak wogóle, to na czym robisz te swoje banerki ? ;) Quote
SZPiLKA23 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Bubu+ a tak w ogole to dlaczego jeszcze nie masz banerka swojego imiennika w podpisie:mad: Quote
ewatr Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Ale on ma niesamowity wzrok mozna sie rozpłynąc z zachwytu :loveu: Quote
SZPiLKA23 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Mam w domu podobnego kotka tylko moja to kociczka;) Quote
agnes_czy Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 To będzie najbardziej spsiały kot Podkarpacia :lol: Lekcja obgryzania świńskiego ucha: Quote
Neczka Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 spsiały kot, skociałe psy - co tu się dzieje ? :hmmmm: :D:D Quote
agnes_czy Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Pełna symbioza, Neczka :evil_lol: Po prostu druga Arka Noego ( ups... to jeszcze węża brakuje :crazyeye:) Quote
Neczka Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 a może szczurka ? w Orzechowcach nie brakuje... :) ale węża też da się załatwić:D Quote
Recommended Posts