sleepingbyday Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 off topikowo, widziałyście to maleństwo? też pilna rzecz... wszystko, cholera, jest pilne.. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118658
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 sleepingbyday napisał(a):to na etat ją :eviltong: :evil_lol: Ojjj... Myślę, ze ona juz na 1,5 etetu spokojnie działa.... ;)
anetek100 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 aha i jeszcze jedno...Tosiu pamietaj o tych staruszkach dla Anetki je najbardziej bede oglaszac....:cool3:
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Widzisz... Nawet nie mam czasu Ci wysłaś ... 2 dziadunie są w schronie, jeden maleńki, drugi do kolana, oba ślepotki,... ten czarny to jak Pusia.... :-(
anetek100 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 aha to przy okazji jak znajdziesz chwilkę...mam nadzieję,że ta jamniczka z Józefowa znajdzie domek i ta Pani się zdecyduje co Ci dziś wyslałam
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Wydaje mi się że nie jest to dobry pomysł wpychać ja między 4 dorosłe psy jako piątą, szczególnie że jest bardzo mała i stara.... Ona potrzebuje spokojnego domku, najwyzej moze dołączyć do malutkiego psiaka,a nie miedzy zgrane już stado, w dodatku z podziałem na podwórkowe olbrzymy i domowe.... Myślę ze powinniśmy szukać dalej...
Tosia2 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Na pocieszenie chyba po wariackim dniu dostałam właśnie maila od właścicieli Barniego, teraz Kuby (synka Fili) :) o następującej tresci : Witam, Kubuś zadomowił się u nas bardzo szybko i jest bardzo szczęśliwy, a najbardziej wtedy gdy może podokuczać kotom. Nie urósł nic a nic. Trochę się wydłużył i stracił dziecięcy meszek.Wygląda trochę jak serdelek na krótkich łapkach.Zdecydowanie nie jest pieskiem spokojnym i układnym,a nasz tata nadał mu przydomek "demolka".I rzeczywiści w robieniu zamieszania i bałaganu nie ma sobie równych.Najchętniej targa gdzie może swój materacyk.Mamy z nim sto pociech.Ale jest przy tym tak pocieszny i miniasty, że nikt nie jest w stanie niczego mu odmówić, w związku z tym Kubuś chowany jest całkowicie bezstresowo.Zawsze trzyma się blisko ludzi, ale nie zaprzyjaźnia się od razu.Do obcych podchodzi bardzo dyplomatycznie i sam decyduje kiedy ktoś dostąpi zaszczytu pogłaskania psa. W załączniku przesyłam zdjęcia Kubusia, ale jeszcze zanim zniknął jego szczenięcy puszek.Zrobić mu zdjęcie nie jest łatwo bo Kuba cierpi na ADHD i ciągle jest w ruchu poza krótkim czasem kiedy śpi:-). Pozdrawiamy bardzo serdecznie Rodzinka Malinowskich i Kubuś (również Malinowski) ...w takich chwilach przypominam sobie po co to wszystko robimy..... :loveu:
bogusika1 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 dziewczyny,prosze o pomoc,2-3 dni temu znalazlam na dogomanii watek o chorej suczce szukajacej transportu do Niemiec,odp.ze ja bede wracac do niemiec ok.7 wrzesnia i jesli to po drodze to moge wziasc psiaka na dowoz,ale teraz nie potrafie znalesc tego watku:oops::oops::placz::placz:,szukam i szukam,ale nie ma:shake::shake:jakas jestem nie tego:-(:-(,pomozcie jak znalesc ten watek,plissss
anetek100 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Bogusiczko a to nie to przypadkiem??/znalazlam w Twoich postach http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118622
bogusika1 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 dzieki Anetek i Kacedy za znalezienie tego watku :calus:,juz dziewczynom odpisalam,one szukaja transportu dla chorej suni w okolice Monachium,a przeciez ja mieszkam niedaleko od MUNCHEN i jak bede zabierac File to moge tez tej biedzie pomoc, moj TZdobrze zna niemiecki wiec nie ma sprawy,jezeli opiekunom suni pasuje ten termin.Dziekuje jeszcze raz za znalezienie tego watku,i musze lepiej poznac jak obslugiwac Dogomanie , czas sie uczyc.:cool1:
Tosia2 Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Bogusiu, zobaczymy jeszcze jak będzie z Filką, bo niewykluczone, że Danusia samolotem ją do Was przytaszczy... Szczególnie wieść samochodem na taką długą trasę dwa nieznane sobie psy jest ryzykownie dla nich.... ale jeszcze zobaczymy.... :)
bogusika1 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Tosiu nie zlosc sie na mnie,:razz:ale strasznie mi bylo szkoda tej biednej ,chorej suni i sobie pomyslalam, ze zaloze kratke w bagazniku, mam po moim Puszku ,a i autko kombi i jedna z psiun bedzie w bagazniku za kratka a ta druga z nami w samochodzie na siedzeniu.Bo ta chora psina jedzie niedaleko od mojego domu,to po drodze ja podrzuce,jesli dziewczyny nie znajda zadnego transportu wczesniej.:cool1:A co do Fili to dostosuje sie do Was i wszystko mi jedno czy Fila przyjedzie do Legnicy czy do Niemc przyleci samolotem,ale mam swiatowego psa :crazyeye::cool3:ja sama jeszcze nigdy nie lecialam:oops: zazdroszcze dziewczynie:evil_lol:,pozdrawiam:multi:
eurydyka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Tosiu, masz zapchana skrzynke, pokasuj troche bo Ci PW wyslac nie mozna
bogusika1 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 no i wyjasnilo sie po chora psiunie 15 wrzesnia przyjedzie pani z Niemiec sama:crazyeye::multi: wiec ja moge wziasc File bez zadnych komplikacji,chyba ze piesia przyleci do mnie sama z p.Danusia,czekam na psiulke:loveu:
ziele77 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 U Fibi niedobrze.Jest potwornie przestraszona, zamiera w bezruchu i tak całe dnie- w życiu nie widziałam tam przerażonego psa.Ona jest za delikatna :shake:Mikołaj tylko podchodzi pogłaskać i przytulić się, nic jej nie robi, ale ona odkąd on jest, potwornie się boi.Fibi by była idealna dla osoby starszej bo jest bezproblemową delikatną przytulanką, ale przy małym energicznym dziecku to ona się wykończy psychicznie :-(
emdziolek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Mam pytanie odnosnie dwóch psiaków: Fila i Tobi, czy one cały czas są do adopcji?
anetek100 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 .........................................................
anetek100 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='emdziolek']Mam pytanie odnosnie dwóch psiaków: Fila i Tobi, czy one cały czas są do adopcji? z tego co wiem to Fila będzie adoptowana niedługo a Tobi jest jeszcze do adopcji...ale tak jak pisalam najepiej kontaktowac sie bezposrednio z Tosia lub jej mama ..telefon moge podac na priv:) a to jest osobny wątek Wojtusia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10766791#post10766791
anetek100 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 teraz offik ale BARZDO PILNYYY http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119313&page=1
sleepingbyday Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 co tam w łomiankach? jakieś pieski w nowych domkach? u śliwki cicho...:shake:
anetek100 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 podnoszę i wklejam zdjęcie z wątku wojtusia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10766791#post10766791 Wojtus i jego towarzysze z łomianek czekaja na domki...
Recommended Posts