ziele77 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Uszatka jest po prostu psem idealnym, mam wrażenie jakby była u mnie od dawna!Myślałam, że już nie nawiąże z żadnym psem takiej więzi jaką miałam z moją Neską, a tu zapowiada się niespodzianka :lol:
ziele77 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 a... i Uszatka ma teraz na imię Fibi i już na nie reaguje...wogóle bardzo grzeczna i pojętna z niej sunia.Pracuję jeszcze nad tym aby nauczuła się bawić, bo nie wie do czego służą psie zabawki :shake:czy ona w przytulisku się bawiła piłeczką lub czymś takim?a może u mnie jest jeszcze taka nieśmiała :roll:
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Piłeczką nie, choć ula często biegała z piszczałką denerwując wszystkich, ale FIBI ;) się nigdy nie interesowała specialnie... Czasem dopadła jakąś maskotkę najwyżej.... Z innej beczki... Czy zadzwonisz dzis do Cioci? Mamy naprawde nóż na gardle.... :(
ziele77 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Do Cioci dzwoniłam wczoraj z 10 razy i dzisiaj przed godziną, ale nie odbiera.Nie wiem co się stało :shake:Spróbuję zaraz znowu zadzwonić.
Gosiapk Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Uszatka jest bardzo ładna,śliczny ma rudy łepek :) No chyba czas zdjąć Uszkę z pierwszych postów :)
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 ZROBIONE :) ...nie zapeszając zdradzę, że był dziś suuuper tel o... Asika... Trzymajcie kciuki !
anetek100 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 no wspaniale!widzę,że pieski znajdują domeczki..miejmy nadzieję i trzymamy kciuki,by Asik tez poszedł do nowego wspaniałego domku!!!
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Musze powymieniać foty... Zrobiłam ładne Kuki, Cekinkowi, Hera ma nowe, Tobiś..... :) Państwo byli dziś zobaczyć Asika, strasznie im się podobał, ale ponieważ on jest nie do końca ufny do obcych, chcą prez tydz przyjeżdżać do niego, by ich polubił i poznał zanim go zabiorą... :) Ludzie są boscy.... :loveu: Mieszkają w segmencie w Prószkowie.... :) Asik miał do nich wyjątkowo dobry jak na siebie stosunek...dawał się głaskac i merdał ogonkiem, co mu sie do obcych nie zdarza! ;)
anetek100 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 no więc trzymam kciuki za wspaniałe zakończenie!!!
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Mamy niestety nową suczkę... Póki co zdjeć nie wstawię bo podkopała się pod budą i nie chce wyjsć bidulka...... :( Jest przerażona, powinna być blisko człowieka... Zawsze "nowości" lądują w domu, w pokoju, bo potrzebują bliskości, jednak tutaj się nie dało gdy ze strachu atakowała psy... Nie mogłyśmy ryzykować.....
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Wkleiłam nowe zdjęcia Kuki na str drugiej...Zobaczcie jak jej sierść urosła! Pierwsze zdjęcie jest stare, porównajcie z resztą... :) Ona jest supr, malutka, bardzoo szczupła, żywa, energiczna... No aż dziw bierze że jeszcze siedzi..... :roll:
anetek100 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 zdjęcia juz sobie zapisałam i będę zaraz robiła ogłoszonka.....czekamy zatem cierpliwie na zdjęcia tej nowej bidulki:(:(jejku jaka musi byc wystraszona:(
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Dziś wystawia nos spod budy i merda ogonem, ale wyjść się jeszcze nie odważy...... :( Słodka jest, czarna z ciut dłuższą sierścią.....
anetek100 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 :(:(:( aż łezka sie zakręcila miejmy nadzieję,że jakoś uda jej się uwierzyć,że nic jej u Was zlego się nie stanie,trzymam kciuki z całego serca
bogusika1 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Trzymam kciuki za Asika niech wrescie zaufa innym ludziom,niz tylko P.Ewie:cool1::cool1:,mi Asik nie bardzo dal sie wziasc i za namowa p.Ewy zdecydowalam sie na FILE;:lol::lol: to bardzo sliczna i radosna suczka :multi::multi:.Widzialam tez Uszke to prawdziwe cudo,ciesze sie ze ma domek, nawet sama myslalam o niej ,ale ja lubie takie dlugoowlose cuda:evil_lol:a Fila to takie poldlugie wesole diable,i w ten sposob obie panny maja domek.;) Tosiu w Polsce bede w pierwszym tygodniu wrzesnia, i wtedy chetnie zaadoptuje moja File.Przed wyjazdem do kraju skontaktuje sie z Wami telefonicznie,pozdrawiam p.Ewe ,babcie i oczywiscie Tosie:bye::bye: A Asikowi zycze najwspanialszego domku to taki fajny psiak,tylko potrzebuje troche czasu na oswojenie z nowym wlascicielem;),a ja niestety nie mialam tyle czasu ile potrzebuje Asik,trzymam kciuki za nowy domek:kciuki:
bogusika1 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 aha,przepraszam ze tak pisze post pod postem,ale zapomnialam sie zapytac jak Fila czuje sie po sterylce???:razz: i jak bedzie z transportem psiaka do mnie czyli do Legnicy:hmmmm:???
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Fila czuje się świetnie, jakby nigdy nic.. :) Natomiast w kwestiach organizacyjnych już musisz sie kontaktować bezpośrednio z mamą... :)
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Tego jestem pewna, tylko oby sie nie rozmyślili bo gdy zobaczyli jak Asik kocha moją mamę zaczęli sie martwić czy nie zrobią mu krzywdy zabierając chłopaka..... :shake: ...a Zula już w nowym domku... :loveu:
sleepingbyday Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Tosia, czy wątek na dogo pomógł, czy u was zawsze taki ruch w interesie :evil_lol:?
Tosia2 Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Ruchu takiego to daaawno już nie było! Same jestesmy w szoku.... Mylę, ze to przede wszystkim dzięki pomocy dziewczyn które pomagają nam w ogłaszaniu psiaków... Np. Anetek100 po prostu jest niezastąpiona!!!!! Nie wiem co bym teraz bez niej zrobiła.... ;)
bogusika1 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Mysle ze taki ruch u Tosi z powodu ogloszen,ja sama trafilam tutaj dzieki ogloszeniu Asika na Allegro:lol:, a pozniej przy blizszym poznaniu opiekunek psiakow,czlowiek wie ze dokonal dobrego wyboru i po prostu psiaka chce do domciu,:painting:,gratuluje wspaniala robota,tak trzymac:loveu:
anetek100 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Tosia2 napisał(a):Ruchu takiego to daaawno już nie było! Same jestesmy w szoku.... Mylę, ze to przede wszystkim dzięki pomocy dziewczyn które pomagają nam w ogłaszaniu psiaków... Np. Anetek100 po prostu jest niezastąpiona!!!!! Nie wiem co bym teraz bez niej zrobiła.... ;) a mnie poliki akurat pieką i teraz wiem czemu hihihi..nie no owszem ogłoszeń wiele ale to zasługa ludzi,którzy chca wziąć i pomóc psiakowi...ja tylko im pomagam znaleźć tego jednego przyjaciela:evil_lol: no wczoraj aż dziwne padłam jak kawka,bo jak długo siedze przy kompouterze i otwartym oknie,by nie zasnąć,to mi zatoki dają znać i jeszcze oczka łzawiły,więc poszłam spac troche wcześniej,ale zdązyłam jeszcze porobić ogłoszeń kilka także teraz trzymać kciuki,by ludki się odezwały
Recommended Posts