anetek100 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Itske napisał(a):Pomóc walczyć? Jako osoba wiekowa:diabloti:, matka właściwie dorosłej córki, mieszkająca z całym mnóstwem zwierząt - może znajdę przekonujące argumenty? hihihi chętnie te argumenty Mamie pokażę...:):)
Tosia2 Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 janna napisał(a):Tosiu2 ! Na stronie dogo jest ogłszenie, że ktoś podejmie się wykonania za darmo banerków i stron www :p również dla przytulisk...Myślę, że to by się Twoim podopiecznym baaardzo przydało :razz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105775 Dzięki serdeczne! Napisze do niej z przyjemnoscią ! :)
Tosia2 Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Zdjecia i opisy nowych psiaków w postach 13 i 25... Serdecznie prosze o pomoc w ogłoszeniach, bo w końcu pękniemy w szwach... :roll:
bogusika1 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Tosiu pare postow wyzej pytalam sie czy moge Was odwiedzic 5.08 w Lomiankach,bo tego dnia bede w W-wie, i ewentualnie wziasc jakiegos psiaka lub umowic sie na konkretna date odbioru-adopcji.:???::multi::multi:Pozdrawiam i zycze wszystkim psiakom nowego domku.:loveu:
Tosia2 Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Zadzwoń wcześniej do mojej mamy, bo ja w tym terminie będę na urlopie...Wracam dopieo 10 sierpnia... Natomiast generalnie do wizyty nie widze przeciwwskazań... ;)
Itske Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 anetek100 napisał(a):hihihi chętnie te argumenty Mamie pokażę...:):) To dawaj mamę do kompa, albo do telefonu argumentów całe mnóstwo, np: 1. radość córki (bezcenna) - a co jest najważniejsze w życiu matki? szczęście własnego dziecka i potem sie baaardzo żałuje, jak się odmówiło prośbie dziecka (i to takiej prośbie!), to nie prośba o nowy ciuch a o umieętność dawania i okazywania miłości 2. dzieci kocha się bezinteresownie, ale na miłośc dziecka trzeba sobie zasłużyć - z doswiadcznia wiem, że takie postępowanie i pzrygarnianie bid budza u dziecka szacunek do matki i większe uczucie 3. uczenie dziecka wrażliwości, życzliowści i umiejętności dawania (argument egoistyczny - na starość własną, matczyną jak znalazł - dziecko odda z nawiązką dobre uczynki:lol:) 4. Gromadka psów zdecydowanie lepiej sie chowa i jest mniej kłopotliwa 5. baaardzo egoistyczny argument - jak cos sie zrobi dobrego to wzrasta poczucie wartości i ma się lepsze samopoczucie 6. świat nie jest zawsze fajny i warto go czynić trochę lepszym 7. jeśli nie my pomożemy, to kto?
anetek100 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 :):):):) hehe...pokazałam Mamie...Mama już mi pozwalała na dwa poprzednie mając peirwszego,szacunek do niej mam nawet,jak mi nic nie da,kocham Mamcię nad życie więc jej nie zrobię niespodzianki..typu:"postawić przed faktem dokonanym bez jej wiedzy"..ale dziękuję za argumenciki..będę walczyc dalej,a jak sie nie uda to ja już nie wiem Ptys na nas wiecznie czekał nie będzie:(:(:(...próbuję dalej..
Wisełka Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Ojejkuuuuuuuuuu ale ten ptyś jest przecudowny :loveu: :loveu: :loveu: Trzeba szybko mu porobić ogłoszenia!!! On na 100% znajdzie domek, takie cudooooooooo!!!!!! Mogę prosić o więcej zdjęć i jakiś konkretny opis psa?? Chętnie porobię mu ogłoszenia, tylko nie wiem czy dam radę jutro... w piątek wyjeżdzam i pewnie dopiero mogłabym się tym zająć na początku przyszłego tygodnia...
Tosia2 Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Wisełko, dziękuję... W tej chwili mam jedynie te zdjęcia i opis... Jeśli masz konkretne pytania to śmiało, a póki co zabieram się za wczorajsze zgłoszenia... Tym razem mam do pilnej adopcji 6 duzych psów i .....40 kotów...... :( Także wybaczcie, ale z czasem bedzie u mnie krucho..... Pamiętajcie prosze o Posokowcu i nowej Muszce... Ja wyjeżdżam w niedziele i do 10 sierpnia mnie nie ma......
bogusika1 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 na pewno sie skontaktuje z twoja mama przed przyjazdem,dziekuje za wiadomosc:lol:,juz nie wiesz jak sie ciesze na spotkanie i zobaczenie w realu tego malucha:multi::multi:,specjalnie przyjade do W-wy.!!! POZDRAWIAM i zycze milych wakacji.:bye:
Tosia2 Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 ...no, no... Przez pół Polski specialnie do Asika.... Oby chłopak to docenił... ;)
bogusika1 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 mam nadzieje nie na docenienie tylko na wielka milosc miedzygatunkowa:evil_lol::evil_lol:,bo tak mi juz brakuje merdajacego ogonka i tej radosci ze pani jest w domku:loveu:, choc na poczatek jestesmy nastawieni na male problemy,:razz:ale dobrego zle poczatki:multi::multi:
Wisełka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Tosia2 napisał(a):Wisełko, dziękuję... W tej chwili mam jedynie te zdjęcia i opis... Jeśli masz konkretne pytania to śmiało, a póki co zabieram się za wczorajsze zgłoszenia... Tym razem mam do pilnej adopcji 6 duzych psów i .....40 kotów...... :( Także wybaczcie, ale z czasem bedzie u mnie krucho..... Pamiętajcie prosze o Posokowcu i nowej Muszce... Ja wyjeżdżam w niedziele i do 10 sierpnia mnie nie ma...... Rozumiem że masz mase pracy, tym bardziej przed wyjazdem na zasłużone wakacje :p Ale zdjęcia to niestety podstawa dobrego ogłoszenia, tak dobrze by było gdyby udało Ci sie zrobić psiakowi chociaż dodatkowo 2 fajne zdjęcia. A co do informacji które potrzebuję do zrobienia ogłoszeń to tak: dane kontaktowe: imię, e-mail i nr tel. wiek psa, wielkość zachowanie, czy jest przyjacielski wobec innych zwierząt jak zachowuje się w stosunku do ludzi od jak dawna przebywa w schronie jaki jest wstępny ogólny stan jego zdrowia i tak jakaś urzekająca wzmianka o jego charakterze :evil_lol: Sama bym chiała takiego pieska :roll: Ech, no nie mogę mieć drugiego psa... :-(
eurydyka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 info o posokowcu dalam do SImony, ktora zajmuje sie adopcjami tej rasy, wrzucilam na dogo na posokowce w potrzebie i na nasze forum beaglowe
Tosia2 Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 [quote name='Wisełka'] dane kontaktowe: imię, e-mail i nr tel. Ania, 508 430 284 Nie chce by pisano maile-wolę z człowiekiem rozmawiac bezposrednio. wiek psa, wielkość Ma poniżej roku, jest do połowy łydki (łebkiem) zachowanie, czy jest przyjacielski wobec innych zwierząt To psia pierdoła, łagodna do wszystkich i wszystkiego jak zachowuje się w stosunku do ludzi jw od jak dawna przebywa w schronie Odkąd skończył 4 tyg mieszka u nas, jest wychowany w domu z kotami jaki jest wstępny ogólny stan jego zdrowia Bardzo dobry, jest szczepiony, odrobaczony i zaczipowany i tak jakaś urzekająca wzmianka o jego charakterze :evil_lol: Kocha wszystkich i wszystko, wiecznie liże i się tuli, wobec psów jest uległy, kładzie się przed nimi na plecach i merda ogonkiem. Nie chodzi na smyczy (ale przy szelkach to mały kłopot), nie jest przyzwyczajony do ulicy, nie oddam go do małych dzieci, ma bardzo delikatne usposobienie, taki "różowy głupolek" ;) Sama bym chiała takiego pieska :roll: Ech, no nie mogę mieć drugiego psa... :-( Dziękuje Eurydyka! Filip jest boski... Ten pies nie sprawia najmniejszych nawet problemów! Jestem w szoku... Nawet cieczka go nie rusza, jest tak uroczy w swojej gapowatości, ze nie mozna się w nim nie zakochać.... :loveu:
eurydyka Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Tosia, o tej bokserce warto napisac tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62807&page=33&highlight=OLSZTYN i na www.bokserywpotrzebie.pl
Tosia2 Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Wiem kochana, ale nie mam jej zdjeć, a sama wiesz że bez tego za wiele się nie zdziała... :(
Tosia2 Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 W Warszawie u włascicielki w mieszkaniu o ile dobrze zrozumiałam...
dorcass Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Tosiu tu sa ogloszenia dwoch dziewczyn co chca robic ogloszenia dla pieskow http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114528 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116713
anetek100 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 łomiankowe pieski mykajcie do góry..niech Was zauważą!!!!!!!!!!!!!!!!!
Recommended Posts