Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Itske napisał(a):
Popracuj! Jako matka dorastającej córki oraz z racji zawodu mam doświadczenie w rozpracowywaniu mam - mogę wspomóc:diabloti:

Tosiu! szacunek! Jesteś WSPANIAŁA:loveu:

Z tą wspaniałością to nie przesadzajmy... Przede wszystkim moja mama z babcią opiekują się psami... Póki mieszkałyśmy razem było inaczej, teraz stadko jest głównie na ich głowie... Mi przypadł dział adopcji...

A co do Anetki to mając dwa psiaki przygarnęła za moim pośrednictwem suczkę z Józefowa Pusię, starowinkę ok. 15 letnią, z nowotworem, słabo widzącą którą psy gryzły w schronisku... Zaopiekowały się nią po prostu bosko, zrobiły operację guza i dały szanse na szczęśliwą reszte życia...
To dopiero jest wspaniałe.... :loveu:

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Isadora7'] Jutro pokombinuję z banerkiem dla ciebie

Dziękuję Isadorko !!! Bardzo dziękuję !!!

Itske, jak Ci się teraz Effi podoba?Jest nie do poznania, co? Kawał baby...

W schronisku było tak:

Posted

Tosieńko, prośba odnośnie mojej, wiadomej pomocy, jeśli mogę.

Chwila moment i wątek się rozrośnie (nic w tym dziwnego, bo nie sposób nie podziwiać Twoich podopiecznych :loveu:) i będę miała nie lada zagwozdkę by przebrnąć więc...

Jeśli coś, o konkretnym psie przyjdzie Ci do głowy, to dorzucaj o nim info w konkretny jego post. To raz.

Poproś też kogoś, bo fotki wydają mi się spore, o pomoc w pomniejszeniu fotek do rozmiaru mniej niż 100kb (na większości stron ogłoszeniowych wchodzą tylko takie) i również dorzuć je w wersji pomniejszonej do konkretnych postów (konkretny post - konkretnego psa).
Łatwiej mi będzie wtedy czerpać i info i same fotki.

Jak zrobię danej psinie tekst to w moim poście podam imię psa, tekst i linki do ogłoszeń. Tu też by dobrze było zrobić przerzutkę tego, co opisałam, do postu danej psinki. To uporządkuje sprawę (wątek), a ktoś, kto zechce się włączyć w pomoc będzie miał od razu wgląd na jakich stronach psiak jest ogłoszony, by wiedzieć, gdzie, jeśli zechce dopomóc, popowielać ogłoszenia.

Tak to widzę, co nie znaczy, że dobrze. Jeśli Ty lub ktoś inny widzicie to inaczej to piszcie proszę. Może mój pomysł jest nietrafiony?

Posted

co do wspaniałości to naprawdę Cię Tosiu podziwiam...A Pusieńka dzięki Wam dostałą szansę,ja tylko tej szansie udostepniłam drogę;)popytam jeszcze na pewno..do góry psiaczki kochane hopsa!!!!

Posted

He, he... Pracuj pracuj, bo takich domów jak Wasz jest strasznie mało... I Wega miałaby towarzysza...a ja chętnie bym się przejechała do Olsztyna... ;)
Widze że Pusia załapała się na avatarek... :loveu:

Posted

dziękuję za miłe słowa..ano się załapała,miałam dać całą trójkę,ale zdjęcie niewyraźne,bo utrzymać ich bez ruchu choć na chwilkę w jednym miejscu to wielka sztuka..Pusieńka jest kochana:loveu::loveu:

Posted

jotpeg napisał(a):
wszystkie psiaki świetne, ale Wojtuś - no kochany cudaczek :loveu::loveu::loveu:

To prawda, ma uroczą i prześmieszną roześmianą gębusię! Wojtusiu :loveu:- trzymam kciuki! a imię dobrane - rewelka!

a Effi - chyba chce po prostu zostać u Tosi - to niemożliwe, aby psiak z tak fantastycznym charakterem (poznałam osobiście) oraz ciekawym wyglądem Miks jamnika z owczarkiem holenderskim :evil_lol:) nie znalazł DS!

Posted

anetek100 napisał(a):
Tosia pracuje nad Mama caly czas....szanse niewielkie ale niedlugo dzien dziecka.......:diabloti:...argumentow bez liku...

Największy problem, jak się bierze drugiego psa - wzrost stada o 50%, przy trzecim 25%, a czwartego - to się nawet nie zauważa!
cztery sie lepiej chowają, bo jest do pary:evil_lol:

(coś o tym wiem, bo mam 5 :diabloti:)

Posted

beka napisał(a):

terrierki z Józefowa maja się pojawic na zółtych stronach GW.

Oooo... Świetnie!!! :loveu: Dzięuję serdecznie !!!

Posted

Tosia2 napisał(a):

Ciuńcia....Maleństwo odebrane wraz z braciszkiem od osoby chorej na schizofremię... Kobieta trafiła do zakładu zamkniętgo a psiaki przywieziono do nas... We wrześniu skończy 12 lat. Jest wysterylizowana. To osobisty psiak mojej babci, z którą każego dnia chodzi do pracy... :) Czyli nie do adopcji... Miała juz w kilka poważnych operacji, ma bardzo chore serduszko...

Ty Wiesz jak mnie zabic! Tosia ona jest najsłodszą słodziną!:placz::loveu:-a na serduszko dostaje leki nasercowe?

A Uszkę-oczwiście pamiętam! jako szkielecik rzecz jasna!

Posted

Oczywiście, że jest leczona, czuje się nieźle..Co jakis czas ma robione ekg, 24h na dobę jest przy człowieku, wiec moznają masować, obserwować...
Faktycznie jest słodka, ale jej brat-Dudu to znacznie bardziej komunokatywne stworzenie... Dla Ciuńci istnieje tylko babcia i nawet nie spojrzy w inną stronę... Jak ja ją głaszczę to mała tytlko czeka, kiedy to okropieństwo się skończy.... :evil_lol:

Dudutka wręcz odwrotnie! Staje na tylnych łapach i macha przednimi, staje na głowi jak się o niego czule mówi, no i....przecudnie mu język bojkiem wypada w wyniku braku zębów..... ;)

Posted

Aniu.... wątek super zrobiony. Wyobrażam sobie ile pracy Cie kosztowało wstawienie tych wszystkich zdjęć i opisów.
Ale te psiuteczki wszystkie maja uśmiechnięte mordeczki, aż miło patrzec na te zdjęcia :lol::lol:
Jestem pełna podziwu dla Twojej mamy, babci i oczywiscie dla Ciebie.....

Posted

Pozdrowienia od mojego kota, który mordeczką jeździ po ekranie

świat jest trochę lepszy dzięki takim ludziom jak Wy :loveu:

Posted

Przepraszam że tak późno, ale mam stos ulotek, banerków i aukcji.
Jeszcze zrobię mniejsze takie 100x100.

Banerki są podlinkowane, wys. 100; szer. 500

:cool1:

Posted

Okta zerknij na Tobiego on chyba ma coś z pekina,charakter napewno
[quote name='Tosia2']Tobi........został znaleziony na przy trasie jak biegał w deszczu za wilczastą sunią w cieczce... Ma ok. 2 lat, jest szalenie nieufny w stosunku do obcych, ale jak pokocha to bez granic... Mnie pogryzł przy łapaniu i dopiero po 2 dniach pozwalał się dotykac... Teraz jest zakochany w nas wszystkich. To indywidualista, jest wybredny, lubi móc wychodzić i wchodzić swobodnie do domu, śpi w łóżku (i się nie oduczy), bardzo lubi koty... W wolnej chwili zrobię mu więcej zdjeć...
http://img520.imageshack.us/img520/5835/bnbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbuz8.jpg
i tu chyba kawalek Tobiego widać
http://img242.imageshack.us/img242/486/ddp1010432yv4.jpg
mnie podbił ten usmiechniety niskopodłogowiec

Posted

:mdleje: Fila to prawie klon suczki mojej znajomej :crazyeye: Tak samo umaszczona i gabarytowo :mdleje:

Skąd macie Cekinka?? :razz:

Posted

Cekinek przyjechał jako jeden z trzech maluchów z mamą i jako jedyny został jeszcze bez domku.... Psiaki pochodziły z interwencji w melinie....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...