Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaczełam podawać swojej Sisi wapno wczoraj założyłam jej nawet rusztowanko na uszko niestety długo się nieutrzymało dzisiaj na noc jeszcze spróbuje , bardzo sie martwie że jej to uszko nie stanie ,szukałam pieska wystawowego a tu taki pech ale nie zamieniłabym jej na żadnego innego trudno moje marzenia pójdą w las .Tylko troszkę mnie to dziwi bo uszko wcześniej stało a teraz jest klapnięte

Posted

[quote name='gaba14']zaczełam podawać swojej Sisi wapno wczoraj założyłam jej nawet rusztowanko na uszko niestety długo się nieutrzymało dzisiaj na noc jeszcze spróbuje , bardzo sie martwie że jej to uszko nie stanie ,szukałam pieska wystawowego a tu taki pech ale nie zamieniłabym jej na żadnego innego trudno moje marzenia pójdą w las .Tylko troszkę mnie to dziwi bo uszko wcześniej stało a teraz jest klapnięte

[FONT=Courier New]Gaba ile twoja suczka ma miesięcy ??? Możliwe, że zaczyna jej się wymiana ząbków i dlatego uszko klapneło ewentualnie możesz zacząć podawać jej sirczan chondroityny (dostępny u weta bardzo dobrze wpływa również na stawy) i podklejać uszko (zgiąć je na pół wzdłuż i skleić plastrem papierowym dostępnym w aptece) ewentualnie podawać jeszcze wywar z kurzych łapek - powinno pomóc ;) [/FONT]

Posted

sunia ma cztery i pół miesiaca wydaje mi się że troszkę za wcześnie na ząbki a za póżno na samoistne stanięcie uszka będe robić wszystko według waszych wskazówek mam nadzieję że poskutkuje

Posted

[quote name='gaba14']sunia ma cztery i pół miesiaca wydaje mi się że troszkę za wcześnie na ząbki a za póżno na samoistne stanięcie uszka będe robić wszystko według waszych wskazówek mam nadzieję że poskutkuje
[FONT=Courier New]samo napewno nie stanie chociaż widzę, że ma zadatki bo końcówka uszka się unosi a to dobry znak ;) [/FONT]

Posted

witam
moj kiki ma 2 miesiace i klapniete uszka podaje mu karme royal dla malych wybrednych psow i nie wiem czy moge podawac mu dodatkowo wapno a jak tak to jakie
pozdrawiam

Posted

Hejka
Chciałam wam powiedzieć że mojej Sisi od dwóch dni stoi to drugie uszko jesteśmy bardzo zadowoleni wapno i podklejanie pomogło dziękiuje wam za pomoc , teraz tylko czekamy na kosmetyki Lady Bella
bo po HERY miała bardzo wysuszony i zobaczymy rezultaty

Posted

locatio napisał(a):
witam
moj kiki ma 2 miesiace i klapniete uszka

Mnie się wydaje, że jeszcze ma czas na stojące uszka-mojemu stanęły jak skończył 3 miesiące bez żadnego podklejania i preparatów. Tylko trzeba regularnie podgalać uszka, żeby nie były obciążone.

• 4 months later...
Posted

no i kolejny klapouchy moj psiak - jedno mu podnosi sie do gory ale nie stoji - a drugie kompletna klapa :-( mial zlepione klejem u hodowcy jak go zabralam rozpadlo mu sie po 1,5 tygodnia - az w koncu oczytalam sie i wiem teraz ze odrazu powinnam interweniowac - zdjecie wyszlo byle jak ale to co chce pokazac wyszlo...

kobieta jedna z uznawanych w hodowli nie powiedziala mi co i jak dalej - az sie dziwie - a przeciez sama juz mu klejla :angryy:

wlasnie zrobilam TO foto po tym jak mu obcielam troche wloski na uszach - musialam go zawinac w recznik :cool3: bo sie wyrywal :diabloti: jak nie wiem co - a przeciez obcinanie nie boli :shake: dziwny pies :placz:

p.s. jest duzo rad - niech ktos jedna napisze ale konkretna - ile razy dziennie ta galaretke dawac....

a i jeszcze jedno - czy ma wystarczajaco podciete te uszy ??????

Posted

jeszcze bardzie mu podetnij do samej skóry a galaretke ja moje na poczatku podawał raz dziennie a teraz jak uszka stoją to podaje co dwa trzy dni (profilaktycznie )

tak jej uszka wyglądały po sklejeniu dwa dni wystarczyło i nic się z nimi nie dzieje

Posted

iberia napisał(a):
jeszcze bardzie mu podetnij do samej skóry a galaretke ja moje na poczatku podawał raz dziennie a teraz jak uszka stoją to podaje co dwa trzy dni (profilaktycznie )

tak jej uszka wyglądały po sklejeniu dwa dni wystarczyło i nic się z nimi nie dzieje

a czym je podciac do samej skory - on sie wyrywa na same nozyczki ??????

Posted

speddy napisał(a):

Ja czekałam aż moja Ibi zaśnie :) i dobrymi nozyczkami fryzjerskimi bo inne nieodpowiednie moga szarpać włoski

Posted

iberia napisał(a):
Ja czekałam aż moja Ibi zaśnie :) i dobrymi nozyczkami fryzjerskimi bo inne nieodpowiednie moga szarpać włoski

fryzjerskie musze kupic :cool3: ja mieszkam w niemczech piesio przylecial samolotem ze mna tu z polski :diabloti: zuch chlopak :diabloti: nawet sie nie posikal w swoja budke :cool1: a siedzial tam troche czasu :p i te kurze lapki musze tu poszukac :razz:

ile ile porcji dziennie dawac tych lapek i jaka ilosc ?

Posted

speddy napisał(a):
fryzjerskie musze kupic :cool3: ja mieszkam w niemczech piesio przylecial samolotem ze mna tu z polski :diabloti: zuch chlopak :diabloti: nawet sie nie posikal w swoja budke :cool1: a siedzial tam troche czasu :p i te kurze lapki musze tu poszukac :razz:

ile ile porcji dziennie dawac tych lapek i jaka ilosc ?

ooo jaki dzielny:)
Ja gotuję po około 6-8 łapek naraz z warzywami dwie obieram jej do karmy, a reszte (też) obieram miele z warzywami i wywarem do miseczek i galaretka gotowa :) dawaj mu dopóki uszka mu nie stoją rano i wieczorem po łyżeczce galaretki ja przynajmniej tak robiłam i u mnie się sprawdziło:)

A co do nożyczek to kup naprawde dobre warto zainwestować bo musisz też obcinać włoski przy :dupeczce", "sisiorku " no i pod łapkami koniecznie :)
Wstrzymaj się z podcięciem włosków do momentu kupna nozyczek. Bo zwyklaymi naprawde może go boleć bo mu wyrywają i ciągną włoski ::)

Posted

iberia napisał(a):
ooo jaki dzielny:)
Ja gotuję po około 6-8 łapek naraz z warzywami dwie obieram jej do karmy, a reszte (też) obieram miele z warzywami i wywarem do miseczek i galaretka gotowa :) dawaj mu dopóki uszka mu nie stoją rano i wieczorem po łyżeczce galaretki ja przynajmniej tak robiłam i u mnie się sprawdziło:)

A co do nożyczek to kup naprawde dobre warto zainwestować bo musisz też obcinać włoski przy :dupeczce", "sisiorku " no i pod łapkami koniecznie :)
Wstrzymaj się z podcięciem włosków do momentu kupna nozyczek. Bo zwyklaymi naprawde może go boleć bo mu wyrywają i ciągną włoski ::)

dziekuje za odpowiedz :roll: w ponioedzialek kupie fachowe nozyce :p teraz spi :cool1: a wogole beka po jedzeniu na glos :shake::lol::-o jak facet:diabloti:

Posted

speddy napisał(a):
dziekuje za odpowiedz :roll: w ponioedzialek kupie fachowe nozyce :p teraz spi :cool1: a wogole beka po jedzeniu na glos :shake::lol::-o jak facet:diabloti:

hmmm zastanawiam się czy z tym bekaniem to ok ale nie jestem pewna może poradziłby ktoś bardziej doświadczony... a jaka porcje jedzonaka mu dajesz i co??

Posted

speddy napisał(a):

Ja używałam oprócz maszynki i nożyczek z zestawu, również nożyczek do paznokci.

A propos bekania- znam to, Torek też uskutecznia to zjawisko:lol:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Ja używałam oprócz maszynki i nożyczek z zestawu, również nożyczek do paznokci.

A propos bekania- znam to, Torek też uskutecznia to zjawisko:lol:

A jak moja Ibi bekała to wet powiedział ze ją przekarmiam :(

Posted

iberia napisał(a):
A jak moja Ibi bekała to wet powiedział ze ją przekarmiam :(

Mój Toro dostawał i dostaje raczej odpowiednie porcje..
Zjadł, beknął i tyle- może ten typ tak ma? :hmmmm:

Ostatnio dawno już mu się nie odbijało.

Posted

iberia napisał(a):
może tak a zabawne to jet jak taki mały szkrab beka :)

Oj tak, mnie to szczęka opadła, jak usłyszałam beknięcie 2-3 miesięcznego Torka..:lol: Tym bardziej, że Master nigdy nie bekał:lol:

Posted

dziewczyny no co wy sie doszukujecie :lol: beka jak czlowiek po jedzeniu :lol: to dobrze - przyjelo mu sie i tyle :evil_lol: ale jakie to smieszne jest :lol: idzie z kuchni pod stolem w salonie i jak niby nigdy nic Beeeeeee :eviltong:

myslalam ze padne ze smiechu bo to bylo z zaskoczenia :diabloti::lol:

moj tez bąki wali - a smierdzi o matyko boska - centralnie mi pod nos - jak go czesze - taki prezencik mi sprzedaje za czesanie :lol::diabloti:

Posted

speddy napisał(a):

moj tez bąki wali - a smierdzi o matyko boska - centralnie mi pod nos - jak go czesze - taki prezencik mi sprzedaje za czesanie :lol::diabloti:

hahahaha
moja chyba puszcza ale cichacze..... narazie raz poczułam:razz::razz: