Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam nadzieje że mojemy psiaczkowi staną same, ale chyba nie, no bo właścicielka mówiła ze suni nie staneły, trzebabyło kleić :placz: :placz: :placz: :placz:

• 2 weeks later...
Posted

Kochani mam do was pytanko! Czy jest możliwe że jak pieseczkowi zaczną wypadać ząbki to uszka mogą mu klapnąć?
Mojemu Dafikowi uszka już pięknie stały a tu nagle wypadł ząbek i uszka klapnęły.I teraz nie wiem czy jak skończą mu wypadać zęby to uszy same staną czy już zacząć podklejać, bo wapno cały czas daje mu do jedzenia i od czasu do czasu wywar z kurzych łapek.
Co mam robić, dopiero co niedawno skończyła się moja walka żeby uszy stały no i stały już ładnie gdzieś od 3 tygodni a tu nagle klapnęły. :placz: :angryy:

Posted

[quote name='SylwiaZ']Kochani mam do was pytanko! Czy jest możliwe że jak pieseczkowi zaczną wypadać ząbki to uszka mogą mu klapnąć?
Mojemu Dafikowi uszka już pięknie stały a tu nagle wypadł ząbek i uszka klapnęły.I teraz nie wiem czy jak skończą mu wypadać zęby to uszy same staną czy już zacząć podklejać, bo wapno cały czas daje mu do jedzenia i od czasu do czasu wywar z kurzych łapek.
Co mam robić, dopiero co niedawno skończyła się moja walka żeby uszy stały no i stały już ładnie gdzieś od 3 tygodni a tu nagle klapnęły. :placz: :angryy:

Tak, czytałam o tym na stronie jakiejś hodowli:)

Posted

SylwiaZ napisał(a):
Dziękuje Haniu to jakieś minimalna nadzieja że może potem mu znowu staną.

Dziewczyny piszcie jak miałyscie taki przypadek.

Ja jestem też w trakcie tqkiego przypadku. Berkowi raczej uszy całkowicie nie staną, bo ja nie kleje, a naturalnie jakoś nie chcą. Co tam ładny taki jest. Uszka w 3/4 stoją ładnie, koniuszki klapią. Zaczęło się wypadanie zębów i zrobił się "jamnik":evil_lol:. Teraz z powrotem zaczynają wstawać.:multi:

Posted

Słyszałam od hodowcy, że w okresie wymiany zębów trzeba dostarczać organizmowi psiaka dużo wapnia, aby nie dopuścić do jego niedoborów, których skutkiem mogą być klapnięte uszka. Po prostu w tym okresie piesek potrzebuje go zdecydowanie więcej.

Posted

[quote name='SylwiaZ']Wapno podaje mu 1 raz dziennie do jedzenia (więcej nie moge bo tam też są witaminy)
Normalne jest, że w okresie wymiany ząbków psiaki bardzo często mają klapnięte uszka. Proponuję codziennie dawać wywar z kurzych łapek ;) to powinno pomóc z podklejaniem natomiast poczekałabym do momentu jak uszka same zaczną się podnosić :roll:

Posted

Ja podaję swojej suni wapno Calcium w syropku (dla dzieci o smaku bananowym), no i dodatkowo zestaw witamin. Tak zaleciło mi dwóch hodowców i zaufany weterynarz.

Posted

I tu właśnie mam problem z podawaniem wywaru z krzych łapek bo już mu się przejadł (dostawał go co dzień jak byłam na etapie podnoszenia uszu-uszy stały przez 3 tygodnie a potem oklapły jak zaczeły wypadać zęby) a tak wogóle nie ma wcale apetytu.Wapna też nie zjada bo podaje go do gotowanego jedzonka a on tylko powącha i odchodzi (a daje mu juz same mięsko z kurczaka z marchewką).
Chyba spróbuje mu dać calcium w syropie, może wypije bo jakieś wapno musi przecież dostawać, szczególnie przy zmianie zębów potrzebuje więcej wapna.

Posted

A może spróbujesz preparatów w tabletkach?
Moje wszystkie psy - dorosłe i szczeniaki z miotów oraz teraz mały "yorek" - uwielbiają i chrupią jako łakocie. Używamy preparatu CANIFOS (Biowet Puławy) - naturalna odżywka mineralno-witaminowa.

Posted

Hejka .Moja Sisi znów ma problem z uszkiem już wszystko było w porządku a tu masz klapło 3 dni temu .Nie wiem co mam robić weterynarz mówi że klejenie nic mi nie pomorze że to genetyka wapna też mi nie podzwala podawać bo mała jest na karmie royal starter i tam sa wszystkie witaminy , tak się zastanawiam że może już coś z ząbkami Sisi ma 4 miesiące i 6 dni to chyba troszkę za wcześnie,acha kurze łapki jej nie smakują ,poradzcie co robić może jednak podać to wapno
Tak był wcześniej:

A tak jest teraz