Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Dziekuje :)

Dziendobry Cioteczko ewatr :) nasz Aro spi sobie w najlepsze oglnie zauwazyłam ze upały go mecza a rano i wieczorem kiedy jest chłodniej ozywia sie :)

Te typy tak maja :eviltong: mój Arnik tez nielubi upałów ignoruje wtedy nawet ukochane wychodzenie na spacerki ..... tylko zimne płytki w domu sa cacy :p

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak tak Aro jak go wydzieram na pole i chce zby polezał w cieniu to zwiewa na klatke .... jest ulubiencem wszystkich starszych Pan z bloku :D, ktore wyciagaja stołeczki i czekaja az do nic podejdzie zeby go mogły pomiziac ;)

Posted

czy piesek jest wykastrowany?
Ps.a tak na marginesie ,to my stawiamy warunki adopcji ,a nie przyszli opiekunowie.
tej rasy pieski potrzebuja specjalnych opiekunow,gdyz te psy potrzebuja specjalnego postepowania ,i maja specjalne wymagania.
To nie sa psy dla kazdego!!!!!!!!!!

Posted

niestety :shake: dowiedziałam się własnie że że chart który został uśpiony :-( to była suka a w domu został jej syn. Szkoda, bo miał by bardzo dobre warunki domowe jak i spacerowe.

Posted

Trudno :) dziekuje ze zapytałas:)

Pies nie jest kastrowany zastanawaim sie nad tym bo nie wykazuje nadmiernej pobudliwosci czy agresywnosci (warczy czasami na inne pieski do suk jest wspaniały) ale nie che tez zeby był rozmnażaczem.... Domek musi byc sprawdzony, najlepiej taki ktory miał juz doczynienia z chartem. Szczerze piszac licze na wielbicieli rasy ;)

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
...ale nie che tez zeby był rozmnażaczem....

dlatego jak dla mnie powinien być wykastrowany :eviltong: tak dla pewności, bo zawsze może komuś się spuścić ze smyczy albo coś i później tylko niepotrzebny kłopot...

Posted

Prawie zaden pies nie jest kastrowany (moze to i bład) ale naciskamy na sterylizacje suk. Wet stwierdził ze jezeli nie wystepuje pobudliwość to nie trzeba go kastrowac i narazac w ten sposob...

Posted

wyobrazic sobie mozna ,jezeli pies ucieknie bo poczuje suczki w rui,to ile moze zaplodnic.?Poza tym rasowe pieski czy rasowopodobne sa latwym kaskiem dla rozmnazaczy i klosownikow.