Neczka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Podczas zimnej, mokrej pogody, ok. wtorku – 20.05.2008 do Orzechowskiego schroniska został przywieziony przepiękny, młody, biały Chart Polski. Psiak trząsł się z zimna i strachu… nerwowo chodził po boksie nie mogąc znaleźć sobie miejsca. Gdy zdał sobie sprawę z własnego położenia – niewoli za ciężkimi kratami drewnianego, brudnego boksu, położył się na budzie… tylko tyle mógł. Do środka budy dostawał się z wielkim trudem, przecież wiadomo, że charciki nie są małe, a schroniskowe budy niestety przeważnie nie są dostosowane do takiego rozmiaru psiaków. Prawie tydzień w tym strasznym miejscu spędził nasz biedak. Zjawiła się Szpilka, która zaproponowała ślicznemu Aro, bo takie imię dostał, dom tymczasowy, czym uratowała mu życie. Wszystkim psiakom jest bardzo trudno, ale charty są szczególnie wrażliwe.. dłuższy pobyt w tej męczarni zapewne skończyłby się dla niego tragicznie… Niedługo okazało się, że psiak znalazł się w Orzechowskim schronisku po przywiezieniu z Przemyskiej lecznicy, do której został podrzucony… był bardzo słaby, dostawał kroplówki. Po podleczeniu pojechał do Orzechowców. Jest bardzo zaniedbany, za chudy jak na charta, ma drobne guzki w różnych miejscach na ciele i długie pazury. Aro jest wyjątkowym psem, ma w sobie przysłowiowe TO COŚ, bo nawet osoby, które nie przepadają za psiakami tego typu pokochały go od pierwszego wejrzenia. Jest grzeczny, zrównoważony, spokojny, dystyngowany, dumny i jak mówi Szpilka "po prostu PRZE w każdym calu" . Kiedy biegnie, sprawia wrażenie, jakby unosił się w powietrzu… taki psi anioł. Jak wiele psiaków, nasz Aro nie toleruje innych psów, lecz wręcz przepada za suczkami. W domu utrzymuje czystość, niczego nie niszczy i niechętnie, lecz grzecznie zostaje sam. Bardzo garnie się do ludzi, z którymi chciałby przebywać caaały dzień. Skradł serce już tak wielu osobom… może teraz kolej na Ciebie ? POKOCHAJ UROCZEGO ARO… kontakt: tel. 500 594 365 e-mail: szpilka00@o2.pl BANEREK : Quote
Panca Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 nikt tu jeszcze nie zajrzal dzisiaj?spokojnie w koncu jest noc:pjutro na pewno ktos zajrzy Quote
tamb Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ja zaglądam i wzdycham... Tż uwielbia tą rasę ale mamy już 4 psy i 7 kotów. Mogę tylko wzdychać... Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Tak to wyjaktowy pies pieszczoch jakich mało i kocha wszyyystkich ludzi ale bardzo szybko sie przywiazał do mnie i TZta, u ktorego ma tymczas mysle ze w nowym domku tez szybko odda serce domownikom... Quote
ewatr Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Witaj piękny :loveu: wiecej tu ciotek zauroczonych twoją psią osobą ;) Quote
salibinka Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Jest wspaniały, mam nadzieję, że znajdzie dobry dom. Poruszył mnie, ma to coś. Quote
Neczka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 salibinka napisał(a):Poruszył mnie, ma to coś. a nie mówiłam:razz: Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Charcik spi po wizycie u weta, wszystko jest w porzadku :) Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 To nie guzki tylko otarcia a ze to koscisty pies to wygladaja jak guzki, wszystko ma sie zagoic a siersc ma odrosnac:) a ubutki na ogonie zwizane sa z pismi hormonami i nie znikna chyba ze sie psa wykastruje ;) Quote
oris Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Aro trzymam kciuki za najlepszy domek dla Ciebie :) Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Ja mam jeszcze takie pytanie, bo czytam teraz troche o chartach ale nigdzienie pisze ile on powinien jesc:oops: Aro je roznie i rozne rzeczy bo wszystko co jemy jest "pyszne" łacznie z porami i marchewka z kebaba :cool1: a ze jest zebrak straszny to dostaje conieco, pozatym z jego wzrostem zgarniecie czegos ze stołu czy blatu w kuchni to zaden problem, po spacerku wymiata przewaznie miche (około litra/ ryz z mieskiem) ale jak mu sie dołozy to raczej juz nie je najwyzej kłapnie 2 razy... Quote
SZPiLKA23 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 W takich pozach Aro spi (aparat nadal nie działa a tyle piknych fotek mozna by zrobic ;() Quote
SZPiLKA23 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Jest kochany i bardzo grzeczny:) Kot sasiadow obecnie ma traume bo po obu stronach ma psy na klatce... Quote
ewatr Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Cudenko sliczne :loveu: a pozy senne cudo..........szkoda ze nie masz aparatu ;) Quote
SZPiLKA23 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 On jest bardzo grzeczy w domu mizianko micha spanko, spanko, spanko- pod tym wzgledem z moim TZ dobrali sie idealnie poprostu ich dzien to to samo tylko w psiej i człowieczej wersji :D Quote
ewatr Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):On jest bardzo grzeczy w domu mizianko micha spanko, spanko, spanko- pod tym wzgledem z moim TZ dobrali sie idealnie poprostu ich dzien to to samo tylko w psiej i człowieczej wersji :D Ja to nie che nic mowić ale jak tak pasuja do siebie to moze ..............?;) Quote
SZPiLKA23 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 allegro http://allegro.pl/item373293263_chart_polski_szuka_domu_przygarnij_psa_.html ale gratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1346288_chart_polski_przygarnij_psa.html Quote
Rybka. Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Aro, piękności moje... Trzeba Cię do dobrego domku wyadoptować... Jakbym była w wakacje w Polsce to bym go wzięła do rodziców i w międzyczasie szukała domku. Ale nie mogę go zrzucić na głowę komuś i sobie wyjechać. Moja przyjaciółka ma suczkę saluki, spytam czy nie chciałaby dla niej towarzysza :) Quote
Recommended Posts