ASTANIA Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 Zadzwonił do mnie znajomy z informacją, że ktoś wykorzystuje zdjęcie mojej Negrusi do reklamy oczywiście lewego miotu AST na Alegro. Wyobraźcie sobie że jakiś oszust umieścił zdjęcie Negrusi i podpisał że jest to ojciec szczeniąt niestety pies jest bez papierów. No, no jak to dziwnie bywa Negra nie dość ze ma 12 lat to jest suką i do tego wysterylizowaną, a teraz jeszcze została ojcem. Pozwoliłam sobie zadzwonić do owego oszusta i dowiedziałam się ze tatuś czyli Negra jest w Niemczech i no wie Pani jakie tam problemy są z tymi psami i dlatego szczeniaki są bez papierów. Szlak mnie trafił no ale cóż tak to jest z oszustami ale co można powiedzieć do ludzi którzy kupują pieski bez papierów? Nie kupujcie kota w worku bo sprzedający jest oszustem z Warszawy. Nigra z Antuszy jako ojciec szczeniąt. Quote
XXL Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 ehmm sa ludzie stolki.... itd nom ale pewnie fajnie jest sie dowiedziec ze mas sie psa zamiast suczki :D hahahah w dodatku reproduktora :D :lol: Quote
Alojzyna Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 W tej chwili na Allegro nie ma już zdjęcia Negry. Twój telefon chyba wystraszył intruza. Trzeba było dołączyć opinię o sprzedającym, może to odstraszyłoby niektórych kupujących. Chociaż z drugiej strony, cóż winne są psy. Może lepiej, żeby uroda Twojej Negry pozwoliła im na szybkie znalezienie kochających opiekunów? Quote
MSMIMI Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 czasem ogłoszenia w necie są w ogóle kopniete heheh : oferuję pokrycie suki x moim psem(cena za jednorazowe krycie). Piesek jest bez rodowodu (nie został zakupiony w celach wystawowych). Jest bardzo proporcjonalnie zbudowany (na zdjęciu nie widać zbyt wiele ale trudno zrobić dobre zdjęcie takiej ruchliwej istocie, niemniej widać tyle żeby można było ocenić, że warto pokryć swoją suczkę tym pieskiem ), :lol: albo : ŚLICZNA , MAŁA YORECZKA BEZ RODOWODU- suczka miniaturka ( waga do 1,5 kg ) to sa yorki miniatury?czy to jakas nowa rasa? :roll: Moja aukcja ma charakter matrymonialny dla tych którzy szukają ojca dla szczeniaków rasy x i nie chcesz płacić 1500-3000 za reproduktora. Tylko suki tej samej rasy. Mój pies ma 18 miesięcy, jest z papierami, ale nie jest reproduktorem ponieważ nigdy nie wystawiałem go na wystawach. Nie ma wad. Jest dobrze zbudowany, zrównoważony skąd ta pewność :lol: szczenięta bardzo grubej kości , typowe Fightery , napewno świetnie nadawać będą się jako psy użytkowe po matce i ojcu . Po wygraniu aukcji oczekuję przynajmniej 50 zł. zaliczki dla zabezpieczenia w razie nie odebrania szczeniaka , kolejność wyboru szczenięta taka sama jak kolejnośc składania ofert , odbiór oczywiście osobisty lub możliwość dowozu na miejsce po doliczeniu kosztów paliwa (20 zł. =100 km.) , proszę nie pisać o zdjęcia bo jeżeli będą to zamieszcze a zresztą każdy wie jak taki pies wygląda :o Piesek jest po rasowych rodzicach lecz BEZ RODOWODU.Szczeniaczek urodzony jest 16.04.2004r. Matka rodowodowa umaszczenie WILCZASTE (mam do szczeniaczka kopie metryki urodzenia matki oraz ksiażeczke zdrowia maluszka. Jest po szczeieniu i po odrobaczeniu). Ojciec po rasowych rodzicach ale bez rodowdu z tego względu że niesety nie było mnie stać na rodowód i kupiłem bez. Umaszczenie ojca również WILCZASTE. Matka identyczna jak ojciec pieska tylko że ma krótka sierść. Pieska sprzedaje gdyż dostałem go za pokrycie suki a że mieszkam w bloku to 2 takie psy to istne szleństwo ooo to to juz dla mnie zbyt skomplikowane :lol: Quote
tufi Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 A jestes pewna, ze byla wysterylizowana i nikt jej "czegos" nie wszczepil? 8) :lol: :wink: Tak jak swietne sa poradniki wysylane mailem za 5,99zl - dot. bullterierow i amstaffow. Zdjecia do zilustrowania aukcji sa rowniez kradzione, a same materialy...no coz... Tez wygladaja na zlepek kilku ksiazek. To, co sie wyprawia na tych wszystkich aukcjach, przechodzi ludzkie pojecie... Quote
Julka_Bullka Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 Nie kupujcie kota w worku bo sprzedający jest oszustem z Warszawy. Nigra z Antuszy jako ojciec szczeniąt. Każda aukcja na allegro ma link 'zgłoś naruszenie zasad' - wystarczy dać znać pracownikom allegro a aukcja zostanie usunięta [trzeba tylko udowodnić swoje racje] - ja dziś w ciągu godziny załatwiłam w ten sposób problem z aukcją, która ilustrowała przedmiot sprzedaży grafikami mojego autorstwa. Podczas, gdy pisząc do osoby wystawiającej przedmiot na aukcję otrzymałam taką odpowiedź: "Zdjęcie przedstawiające psa przesłał mi mój dobry znajomy i prawdopodobnie ściągnął je legalnie z Internetu,w związku z czym proszę nie nadużywać słowa KRADZIEŻ. Jeżeli nawet ( nie znam szczegółów ) ściagnął je z Pani strony to nie jest to nielegalne. Wystawia Pani grafiki, są niezabezpieczone,a co za tym idzie, zdatne do pobrania. [ciach] Nie bardzo rozumiem Pani oburzenie i zdenerwowanie. Jeżeli jednak to dla Pani tak ogromny problem,aby Pani zdjęcie ( w co swoją drogą średnio wierzę... nie ma Pani bowiem na to najmniejszych dowodów ) było wizytówką jak wygląda rasowy bull terier to usunę je jak tylko skończy się aukcja ( za 4 dni ) wcześniej mogę tego zrobić ze względu na regulamin allegro." jak więc widac nie ma sensu gadać tylko trzeba załatwiać sprawę na allegro. ANia. Quote
XXL Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 "Piękne szczeniaczki rasy BULLTERRIER, koloru białego (niektóre posiadają ciemne łaty na uszach). Po bardzo ładnych i zrównoważonych psychicznie rodzicach(ojciec z rodowodem). Pieski urodziły się 19.05.04, są duże i zdowe. Odbiór oczywiście osobisty. Dołączam zdjęcia matki z małymi oraz ojca. Możliwość przesłania większej ilości zdjęć na maila" to juz chyba koleina wtopa az mi szkoda ... nie wiem jak ktos chce niech zferfikuie czy to koleina aukcija lipa ale ja sondz ze to lipa ... kto by w ten sposób sprzedawal szczeniaczki bialego bulka? :wink: Quote
XXL Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 :o ooo ten ktos sprzedaje je w (...)... chyba udam chentnego i przyize sie malocha ...albo czegos sie dowiem bende tajniakiem hahaha bo x zl za bialego bulka hmm :o Quote
MSMIMI Posted June 4, 2004 Posted June 4, 2004 prosze nie zostawiajcie linków do tych aukcji!! chodzimi o buliki zwłaszcza :roll: Quote
XXL Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 ja tez prosze o wyciecie linka :evilbat: wybacz zrobione ... wkleilem informacie zamiast linka info sa bez numerow kontakowych itd ... aaa jutro drydne tam i sie ustawie na niedzile wezme cyfrowke i zrobie i zrobie malocha fotki ... ewentulanie nakrence filmik ... bendzie mozna ocenic jak wyglonda taka hodowla ... (hahah wleze komus z minikamerka do chaty) ale zemnie ham ... :lol: Quote
tufi Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 Dzieki :) Po prostu tak sie przyjelo, ze nie podajemy linkow do rozmnazaczy :) Wiesz - z jednej strony to nie ma co afery robic - zaznaczono, ze szczeniaki bez rodowodow itd. Z drugiej jednak strony - az %&$^%# bierze, jak sie widzi, jak takie ogloszenia sie mnoza... Jesli sie tam naprawde wybierasz, to sprawdz stan szczeniat, psychike matke i dowiedz sie jak najwiecej o ojcu. Quote
Dag Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 podziabałam wam jeszcze trochę w postach, coby zatrzeć ostatnie ślady... Ja wiem, że to głupiego robota, ale jek ktoś chce kupić bezpapierowego psiaka przez net, to niech sobie sam poszuka, a nie, że dostanie wszystkie info na tacy. W ogóle, jak znajdziecie gdzieś kiedyś ogłoszenie na allegro o psiakach- to nie dość, że nie podawajcie linka- nie piszcie też, że to na allegro- bo nawet i bez linka łatwo znaleźć. Formułka "gdzieś w necie znalazłem" jest bezpieczniejsza, bo wtajemniczeni i tak będą wiedzieli o co chodzi, a niewtajemniczeni- nie. I bedzie dobrze. Oki? Quote
XXL Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 podziabałam wam jeszcze trochę w postach, coby zatrzeć ostatnie ślady...Ja wiem, że to głupiego robota, ale jek ktoś chce kupić bezpapierowego psiaka przez net, to niech sobie sam poszuka, a nie, że dostanie wszystkie info na tacy. W ogóle, jak znajdziecie gdzieś kiedyś ogłoszenie na allegro o psiakach- to nie dość, że nie podawajcie linka- nie piszcie też, że to na allegro- bo nawet i bez linka łatwo znaleźć. Formułka "gdzieś w necie znalazłem" jest bezpieczniejsza, bo wtajemniczeni i tak będą wiedzieli o co chodzi, a niewtajemniczeni- nie. I bedzie dobrze. Oki? tak spoko spoko :D Jesli sie tam naprawde wybierasz, to sprawdz stan szczeniat, psychike matke i dowiedz sie jak najwiecej o ojcu. tak na jutro jestem ustawiony z jakas pania ... aby oberzec matke i jedno ze szczeniat bende sie upierac ze chce zobaczyc inne i starac sie zrobic fotki ... Quote
Recommended Posts