Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TOBIASZ przemieszkiwał na terenie ogródków działkowych w Kielcach gdzie wypatrzyły go dobre cioteczki i otoczyły opieką (cioteczki uzupełnią historię, prawda? ;) ).
dziś - 25 maja - TOBIASZ przyjechał do Orzesza (woj. śląskie) gdzie zamieszkał w domku tymczasowym i czeka na kogoś kto go pokocha :loveu:

jest śliiiiczny! mocna budowa, gruba kość, kłapciate uszy i długi ogon! zdjęcia mówią same za siebie :razz:

potrzeba nam pomocy finansowej i w ogłoszeniach, bardzo proszę o wsparcie!

31.05.2008r

TOBIASZEK vel SPOTI dzis pojechał z nowa Pańcią do domku, wszystko zapowiada sie dobrze, ale trzymanie kciuków nie zaszkodzi :evil_lol:

Posted

ooo bardzo Ci dziekuję za przeklejenie zdjęć, mam dzięki temu ciut mniej roboty ;)

dzwoniła dziś do mnie pani, która obiecała wspomóc finansowo Tobiaszka, wpłaci pieniążki na skarpetę Nadziei Dobermana. worek karmy mamy na przynajmniej miesiąc więc chwilowo niuniek jest zbezpieczony! ale czeka nas w perspektywie kastracja!!!

Posted

Tobi jest młodym psem, ok. roku, jest bardzo łagodny do ludzi i psów. Bawiła sie też z nim taka mała dziewczynka, jak jeszcze było koło mojej pracy
Podejrzewam,że musiał przebywać w mieszkaniu.
Bez problemu dał sobie założyć obrożę i ładnie chodził na smyczy, równiez w mieszkaniu był bardzo grzeczny i spokojny.

Mam nadzieję,że takie kochane psisko nie będzie długo czekało na dom.

Posted

TOBIASZEK jest bardzo wesołym psem, uwielbia towarzystwo ludzi, chodzi za swoja opiekunką krok w krok! ma śmieszny zwyczaj chwytania pyskiem za nogę i trzyma! jak sie rozbryka to skacze jak szczeniak. na smyczy chodzi ładnie i grzecznie. w kojcu nie drze pyska, troche poskuczy ale uspokaja się.
a jutro rano jadę do niego z Panią, która chce go poznać i być może da mu dom! trzymajcie kciuki żeby sobie przypadli do gustu!

Posted

TOBIASZEK pojechał do domku :)

Pani przypadła i psu i mnie do gustu, porozmawiałysmy sobie w drodze, potem nastapiło zapoznanie i dalsze rozmowy. poszliśmy wszyscy na spacer żeby zobaczyć jak sie przystojniak będzie zachowywał i jest w porządku. trochę obawia sie ludzi na ulicy, zwłaszcza większych grup, przestraszył sę wózka i rowerów, ciut lęku przy hałasujących samochodach ale ogólnie dobrze było. Pani przy okazji została poinstruowana co w takich sytuacjach robić, jest chętna do szkolenia TOBIASZKA, pokazałam jej już nasz ośrodek szkolenia.
wrażenia pozytywne i myślę, ze będzie dobrze!

Posted

własnie dostałam sms-a "... piesek jest super, bardzo grzeczny. wczorj upłynęło nam głównie na spacerach." jakie to miłe, prawda?
za dwa tygodnie zrobię odwiedziny u przystojniaka, do końca załatwimy formalności. moze jakies zdjęcia mu cyknę!

• 4 months later...
Posted

właśnie wróciłam ze spaceru z TOBIASZEM - SKIPEM, bo takie imię teraz nosi! pies wyglada świetnie, jest przeszczęśliwy, oczyska mu się śmieją, jęzor lata jak trzeba (wylizał mnie po nosie dokładnie), błyszczy się... generalnie - sama przyjemność patrzeć!
widać, że ze swoją Pańcią ma dobry kontakt i jest wypieszczony jak należy! bardzo mnie ten widok ucieszył i jestem w 100% (a to u mnie rzadkość) pewna, że ten pies będzie szczęśliwy w tym domu!
zrobiłam kilka zdjęć i jak się uporam z obróbką to wrzucę :cool3: