MyszkaMiki Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Portal Tygodnika: Wiadomości Wrzesińskie - Strona główna Gazeta to "Wiadomości Wrzesińskie" telefon +48 (061) 4374950 fax +48 (061) 4367285 e-mail redakcja@wrzesnia.info.pl Jaki to pomysł?? Quote
xxxx52 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 rozmawialam z redaktorem odpowiedzialnym za umieszczenie ogloszen.zgodzil sie na zamieszczenie zdjecia,zdjec pieskow w lokalnej gazecie od nowego roku.Namiary podam na WP Quote
KasiaO Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 MyszkaMiki napisał(a):Mieszkam nie tyle w pobliżu co w samej Wrześni i chętnie pomogę. Finansowo niestety nie bardzo ale co jakiś czas postaram się kupić chociaż karmę. Jeśli mogę coś zrobić to meldujcie Witam super,że jesteś z Wrześni bo ja mieszkam jednak 50 km od tego miasta i nie zawsze mogę podjechać. Twoja pomoc byłaby nieoceniona jeśli mogłabyś nawet kilka razy w tygodniu chodzić/jeździć do schornu i robić zdjęcia nowym pieskom, informować o tych które już znalazły domek, dawać natychmiast znać jeśli w schronie pojawi się chory, bardzo stary albo bardzo przestraszony, nieradzący sobie z sytuacją piechol. Ja przez to, że nie mogę być tak często przyjeżdzam czasami za późno....:-(:-( Quote
KasiaO Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 magda222 napisał(a):Kasiu,nadaj im imiona i biorę się za ogłoszenia dla psiaków. Trzeba też zawiadomić wielbicieli poszczególnych ras. Już nadaje, z tego wszystkiego zapomniałam...sorki...:oops: PS. Mile widziane propozycje... Quote
MyszkaMiki Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 xxxx52 w tej gazecie już co tydzień pokazuję się jeden piesek z opisem i zdjęciem. Chyba nawet czasami udaję się jakiegoś oddać. Mogę tam chodzić jak tylko będę miała czas, postaram się jak najczęściej. To tylko pół godziny drogi. Jedyny minus w tym mieście to to, że nie ma tu komunikacji i bez auta trzeba zasuwać wszędzie na pieszo :mad: Możecie mi napisać jak to jest z tymi wizytami w schronisku?? Czy można tak bez problemu przychodzić powiedzmy co drugi dzień i te zdjęcia robić?? Nie czepia się nikt?? I prosiłabym aby ktoś napisał w jakich godzinach jest otwarte bo kurcze nigdzie nie mogę znaleźć a nie wiem czy się nie zmieniły Quote
rita60 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Fred to sliczny mix teriera walijskiego:roll:jaki jest duzy,ile ma lat ? Quote
magda222 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 MyszkoMiki super,że tu trafiłaś.Robię allegro psiakom,których fotki dostaję od Kasi.Będziemy chyba od teraz współpracować?:)Jeśli masz dostęp do internetu i czas to możesz też pomóc ogłaszać psiaki.Bardzo dużo psów dzieki temu znajduje domy.Świat musi się jakoś dowiedzieć o nich. Jeśli masz jakiekolwiek pytania chętnie pomogę. Bardzo fajnie prowadzi wątek tyskiego schroniska grazyna9915.Można coś podobnego zrobić.Teraz kiedy będziemy miały kogoś na miejscu jest to możliwe.Przesyłam link.Jesli ktoś jest zainteresowany niech zajrzy: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-w-tychach-szczepion-odrobaczane-chipowane-gdzie-domy-63722/ Kasiu,ja celowo nie nadaję im imion bo wydaje mi się,że jak sama je nazwiesz to łatwiej będzie Ci pokojarzyć o którego psa chodzi jak zadzwoni ktoś zainteresowany. Quote
KasiaO Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Wow rzeczywiście strona prowadzona przez grazyna9915 jest super - ciekawe czy nam kiedys uda się choc w połowie stworzyc podobną... Magda chodziło mi o propozycje imion, żebym potem mogła nadawać je pieskom. Bo narazie jeszcze pomysły mam ale nie wiem na jak długo...:roll: MyszkaMiki - schron otwarty jest od pn-pt od 8-12. Ja jestem umowiona na robienie fotek w pt na 11tą, więc jeśli możesz to przyjdz wtedy pogadamy ;) Quote
KasiaO Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 rita60 napisał(a):Fred to sliczny mix teriera walijskiego:roll:jaki jest duzy,ile ma lat ? Fred ma pewnie z 40 cm w kłębie, jest młody ma około 1,5-3 lata. Bardzo wesoły, energiczny, domaga się uwagi ;) Quote
xxxx52 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 MyszkaMiki-redaktor przekazal mnie ,ze sporadycznie umieszczaja zdjecia psa schroniskowego.Nastepuje tylko wtedy ,kiedy nie maja co umiescic:crazyeye:ale od stycznia moga byc pieski schroniskowe byc umieszczane systematycznie. Quote
MyszkaMiki Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 KasiaO na dzień dzisiejszy jestem jak najbardziej wolna i jeszcze bardziej chętna. To drugie na pewno się nie zmieni. Mogą być jedynie problemy z pierwszym jeśli zadzwonią mi z jakieś pracy i zaproszą na rozmowę. Ale na dzień dzisiejszy pojawię się na 100% w piątek o 11. Wezmę ze sobą przy okazji tą karmę co kupiłam dla psiaków Quote
MyszkaMiki Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Faktycznie strona prowadzona nieźle. Fajnie by było mieć w ogóle swoją stronę internetową i na niej umieszczać zdjęcia. Jednak niestety nie orientuję się jakie są koszty takie strony i nie znam nikogo kto mógłby ją napisać Quote
KasiaO Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 MyszkaMiki napisał(a):KasiaO na dzień dzisiejszy jestem jak najbardziej wolna i jeszcze bardziej chętna. To drugie na pewno się nie zmieni. Mogą być jedynie problemy z pierwszym jeśli zadzwonią mi z jakieś pracy i zaproszą na rozmowę. Ale na dzień dzisiejszy pojawię się na 100% w piątek o 11. Wezmę ze sobą przy okazji tą karmę co kupiłam dla psiaków W takim razie do zobaczenia ;) Quote
xxxx52 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Dogomanianki ,Fundacja "Zwierzeta i my"kastruje darmowo suczki w gmine Czerniejewo.Prosze moze ulotkami zachcicie gospodarzy gminy,suczki biednych recistek do kastracji swoich psow.(po kastracji na czas gojenia sie rany operacyjnejnie moga wrocic do brudnych bud ,szop!!!)Kastracje zmniejsza populacje zwierzat w tych okolicach ,zmniejsza rowniez ilkosc przybywajacych psow do schroniska!! Quote
Weronia Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 [quote name='magda222'] Bardzo fajnie prowadzi wątek tyskiego schroniska grazyna9915.Można coś podobnego zrobić.Teraz kiedy będziemy miały kogoś na miejscu jest to możliwe.Przesyłam link.Jesli ktoś jest zainteresowany niech zajrzy: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-w-tychach-szczepion-odrobaczane-chipowane-gdzie-domy-63722/. oo, rzeczywiście, przydałby się watek wrzesinski adopcyjny- z aktualizacją 1 postu ciągłą. A nazwiemy go tak: .. "schronisko we Wrześni. szczepione, odrobaczane, chipowane... ;) i hura i szczeniaki szczęsliwe zdrowiutkie podrzucone czekają na domki w ciepełku.." :cool3: Quote
xxxx52 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Widze ,ze schronisko w Tychach jest bardzo dba o psiaki. Co do opisow przy szczeniakach pisze sie orientacyjna wysokosc ,gdy pies bedzie dojrzalym.My piszemy w cm do grzbietu.,no i krotki opis psa z zaznaczeniem do jakich osob bedzie piesek bedzie pasowal. Quote
KasiaO Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Weronia napisał(a):oo, rzeczywiście, przydałby się watek wrzesinski adopcyjny- z aktualizacją 1 postu ciągłą. A nazwiemy go tak: .. "schronisko we Wrześni. szczepione, odrobaczane, chipowane... ;) i hura i szczeniaki szczęsliwe zdrowiutkie podrzucone czekają na domki w ciepełku.." :cool3: Wera rozumiem, że to Twoje noworoczne życzenia.... Quote
magda222 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 W naszym tyskim schronisku naprawdę jest dobrze.Wiadomo,że psiaki najszczęśliwsze byłyby we własnych domach,przy boku swojego pana,ale niestety wiadomo,że to nierealne na dzień dzisiejszy. Quote
MyszkaMiki Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 No i byłam. Nie spodziewałam się, że to będzie aż tak trudne. Tyle biednych psów w takich warunkach :placz: Trzeba zrobić wszystko aby im pomóc Quote
KasiaO Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Byłam dziś więc wklejam... Miki - piesek około 5-6 letni, spokojny, bardzo przyjazny. Szuka kontaktu z człowiekem... Tinka - średniej wielkości wesoła, młoda sunia. Ma jakieś 8-10 miesięcy. Została zabrana od pijaka skrajnie wychudzona - nie miała siły ustać na nogach.. Teraz choć jeszcze chuda bardzo żywiołowa i całuśna :loveu: Quote
KasiaO Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Tara - ślicza, bardzo młodziutka sunieczka, ma jakieś 4-5 miesięcy. Bardzo wystraszona całą schroniskową sutuacją... Mika - od kilku dni w schornie jest takie cudo... Wygląda śmiesznie, mi kojarzy się z pieskiem starszej pani... Mam nadzieję, że właśnie takiej pani się zgubiła... Mika to starsza, pewnie z 7-8 letnia sunia, wystraszona bardzo, ale nie jest agresywna. Podchodziła do krat i pozwoliła się pogłaskać. Ona musi szybko znalęźć dom w schornie sobie nie poradzi...:placz: Quote
KasiaO Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Pola - mała, bardzo wystraszona sunieczka, nieśmiało merdała ogonkiem...:placz:, jest młoda ma pewnie z 2-3 lata.. Abi - Śliczna, mała, jamnikowata sunieczka. W schornie od kilku tygodni. Na początku obszczekiwała mnie bardzo ale dziś o dziwo była bardzo przyjzana ;) Myśle, że to taki mały szczekacz jest...:roll: Sunia ma jakieś 3-4 lata. Quote
KasiaO Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Frodo - duży, troche molosowaty pies o nietypowej urodzie ;) Przyjaznie nastawiony do ludzia ;) Bardzo smutny i zrezygnowany.... Ma 2-3 lata... Lili - sunia, oddana dziś na moich oczach przez swoją "panią". Sterylizowana, kilkuletnia.. Krew mnie zalała więc nie zapytałam o wiek suni... Cały czas mam przed oczami strach w jej oczach:placz::placz: A to babsko pewnie w niedziele do kościołą pójdzie:angryy: Z usmiecham na twarzy oddała sunie i nawet się nie obejrzałą za nią:angryy: Sunia w typie corgi tyle że czarna a czarnych corgi chyba nie ma... Zdjęcia niestety słabe mam... Bardzo łagodna.. Quote
Recommended Posts