Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam informacje ze dziś także o psiakach w Interwncji- Polsat o godz.16.45, wywiad z Grzegorzem w Polsat News o 19.45, i o 19.50 TVN Uwaga.
Domy znalazly juz pieski z nr zdjęc- 257, 248, 246, 245, 244, 241, 239, 262 dzis jedzie do nowego domku :multi:

Posted

[quote name='Joannka']Dostałam informacje ze dziś także o psiakach w Interwncji- Polsat o godz.16.45, wywiad z Grzegorzem w Polsat News o 19.45, i o 19.50 TVN Uwaga.
Domy znalazly juz pieski z nr zdjęc- 257, 248, 246, 245, 244, 241, 239, 262 dzis jedzie do nowego domku :multi:

Muszę wyciągnąć zdjęcia tych piesków i w 4 edycji trzeba pokazać

Posted

Isadora7 napisał(a):
Muszę wyciągnąć zdjęcia tych piesków i w 4 edycji trzeba pokazać

Jakiekolwiek nowe zdjęcia jak będę już miała to prześlę Ci jak najszybciej na maila- z opisem. Dziś mają byc robione u Pani w Mielcu.

Posted

lothia napisał(a):
był dzisiaj program w Uwadze Pani podobno od nowa zaczyna zbierać i ma już 10 psów

Ten wyścig może nie mieć końca. Z góry zakładam przegraną, adopcje będą szły wolniej niż "uzupełnianie braków".:-(
Czy osoby pilotujące sprawę, ktokolwiek tam na miejscu lub bliżej tego miejsca ma stały kontakt z kimś, piszę celowo "z kimś" (bo tych info nie przybywało), kto czuwa nad tą panią/ trzyma jej rękę na pulsie/ usiłuje przekonać, by pozwoliła sobie pomóc? Czy coś się ruszyło w sprawie jej samej? To, że ma się odbyć rozprawa to wiemy, jak i to, że na bank ją umorzą, z racji niepoczytalności, jeśli są na nią dokumenty (schizofrenia) tylko co dalej?

Posted

Też wczoraj oglądałam TVN Uwage, podobno znowu zbiera psy :shake:
Nie ma tam w okolicy żadnych wolontariuszy? Oczywiście będzie musiała się najpierw zgodzić na pomoc...

Posted

Wg mnie najważniejszą sprawą jest wprowadzenie takich zapisów w polskim prawie dot. ochrony zwierząt, aby osoba znęcająca się nad zwierzętami nie mogła sprawować "opieki" nad kolejnymi zwierzętami, o czym właśnie w podsumowaniu całej akcji odebrenia psów na zakończenie reportażu powiedział Grzegorz.

Posted

właśnie, pani powiedziala, że bardzo dobrze opiekuje się psami,inaczej by zginęły więc niestety jeżeli takiego zakazu nie będzie,jeżeli nie będzie sie jej leczyło[bo to jest zbieractwo z tego co widzę na animal p to tam takie osoby się leczy],to będzie to walka z wiatrakami

Posted

zulugula napisał(a):
Nie bardzo rozumiem... Czy sprawa Starej Wsi została już rozwiązana??? Proszę więc o wieści, jak się czują wszystkie psiaki w nowych domkach... :roll:

Zulugula na wątkach tych psów mnożysz pytania, którym trudno odmówić zasadności, trafiasz w sedno. Szkoda, że są tak jakoś mijane łukiem.
Też chciałabym poznać odpowiedzi na nie.

Posted

majqa napisał(a):
Zulugula na wątkach tych psów mnożysz pytania, którym trudno odmówić zasadności, trafiasz w sedno. Szkoda, że są tak jakoś mijane łukiem.
Też chciałabym poznać odpowiedzi na nie.

Witam w Klubie :p

Posted

Witam, mam na imie Klaudyna. Wstrząsnęła mną ostatnio tragedia psów w krzyczkach, werbuje ludzi do wpłacania pieniędzy, rozwieszam plakaty po moim mieście ( mimo ze mieszkam w Krośnie- Podkarpacie) i robie stronę internetową dotyczącą Krzyczek.
Chciałam sie zapytać kogoś kto zajmuje sie ta sprawą, czy potrzebna jest pomoc. W sesie ja nie mogę przygarnąć piesków ale czy trzeba rozsyłac ogłoszenia w internecie, werbować inne serwisy?
Jak maja sie pieski

Posted

CATOWANIE napisał(a):
Witam, mam na imie Klaudyna. (...) czy potrzebna jest pomoc. W sesie ja nie mogę przygarnąć piesków ale czy trzeba rozsyłac ogłoszenia w internecie, werbować inne serwisy?
Jak maja sie pieski

Witaj Klaudyno! Wspaniale, że chcesz się włączyć. Każda pomoc jest niezbędna. Zdziwiłabym się gdyby okazało się, że jest inaczej.
Cóż, czekajmy na odzew osób u źródła informacji.

Posted

Ponoć są plakaty dot. Starej Wsi.
Juz sama nie wiem na którym wątku piać. Tamten niby zamknięty, ale więcej informacji można znaleźć. Wklejam więc link:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111470&page=97

Plakaty są wielką szansą na znalezienie kochających domków, których te psiaki nigdy nie miały. Informują ludzi o całym zajściu i o tym, że bez ich pomocy nie mają szansy na szczęsliwe życie. Myślę, że z plakatami może pomóc Oldi lub Joannka.

Tymczasem opracowałam coś, co można rozwieszać już teraz (format A4, czarno-białe). Mogę wysłać mailem. Proszę o kontakt: profit_biuro@o2.pl

Bardzo się cieszę, że wreszcie cos się tutaj poruszyło :loveu:

Posted

Na watku o psach ze Starej Wsi opisalam sytuacje. Trudno na odleglosc ocenic jak sie czuja psy u Biedrzyckiej, zwlaszcza ze czesto nie odbiera telefonow i kontakt jest utrudniony. Jakis czas temu prosilam zeby ktos kto ma blizej pojechal tam i sprawdzil, poobserwowal ****ki ale nie bylo odzewu... Nie uwazam, zeby pytania byly omijane lukiem, pisze wszystko to co wiem...
Wklejam to co napisalam na tamtym watku:
Mam dobre wiesci, w ten weekend zabieramy wszystkie psy od Biedrzyckiej :multi:, czesc trafi do Marty, czesc do Trzcianki- te, ktore wymagaja dalszego leczenia- mamy zaprzyjaznionych super wetow, naprawde dobrych i oddanych temu co robia wiec ****ki beda pod dobra opieka, i innych miejsc gdzie bedziemy miec staly dostep, bedzie mozna je poobserwowac.
Co do nowych wiesci o ****kach to kontakt z Biedrzycka nie jest najlepszy, dlatego dopiero w przyszlym tygodniu bedzie wiecej zdjec i zaktualizowane informacje na stronie. Na razie kombinujemy jak tu przewiezc tyle psow, chyba trzeba bedzie jechac dwa razy.
Co do pieska ze zlamana lapka, weterynarz stwierdzil ze to stare zlamanie sprzed 2 lat wiec uwazal ze nic nie trzeba robic, zwlaszcza ze piesek swietnie sobie radzi- zobaczymy co powiedza nasi weterynarze...

Posted

Weronia napisał(a):
Ty zabierasz??????

Weronia, troche jasniej, jesli mozesz. "Zabieramy" to w l. mnogiej- my jako organizacja lub dokladniej przedstawiciele organizacji czyli dalej ci, którzy beda mogli w ten weekend pojechac z Grzegorzem do Warszawy.