Odi Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Bardzo się cieszę, że duża liczba psich Osób już znalazła domki. Joannka:loveu: i martaipieski:loveu: serdecznie Was pozdrawiam. Quote
kasimaga Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 CZESIO jest już zdrowy. sierść odrosła. Czesio umie już chodzić na smyczy, zna zasady czystości, lubi koty, lubi psy, śpi na kanapie. Potrzebuje jeszcze trochę cierpliwości, ale jak Cie pokocha to na zabój ;) Nie ma już kłopotów z żołądkiem. Zaczął szczekać. może ktoś chce pieska do przytulenia ;) Dena włoży aktualne zdjęcia Quote
martaipieski Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Odi napisał(a):Bardzo się cieszę, że duża liczba psich Osób już znalazła domki. Joannka:loveu: i martaipieski:loveu: serdecznie Was pozdrawiam. DZIEKUJE:)!!!!!!IROWNIEZ POZDRAWIAM:) Quote
martaipieski Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 CZESIO wyglada przeslicznie:)mam nadzieje ze i on i kapsel szybko znajda nowe domki:)choc bedzie mi ciezko rozstac sie z kapselkiem on tak bardzo nas pokochal !!!jest wspanialym psem wsumie to z calej mojej piatki kapsel jest najweselszym pieszczochem:)gdybym mogla to bez zastanowienia zostwilabym go u siebie na stale!!!!to ideal psa!!!!!!!Czesie z pewnoscia tez taki jest:)tak samo karol ami i gapcio:)to takie slodkie przytulaki!!!!!bunio i misza pewnie tez tylko ze bidulki boja sie czlowieka:( Quote
martaipieski Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='kasimaga']CZESIO jest już zdrowy. sierść odrosła. Czesio umie już chodzić na smyczy, zna zasady czystości, lubi koty, lubi psy, śpi na kanapie. Potrzebuje jeszcze trochę cierpliwości, ale jak Cie pokocha to na zabój ;) Nie ma już kłopotów z żołądkiem. Zaczął szczekać. może ktoś chce pieska do przytulenia ;) Dena włoży aktualne zdjęcia kapsel tez kanape sobie upodobal:)a biedne dziewczynki musza spac na podlodze:/ Quote
Joannka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Ami właśnie znalazł nowy domek!!! :loveu: Quote
martaipieski Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 i najlepsze jest to ze bedzie mieszkal ze mna po sasiedzku:)jutro postaram sie umiescic fotki z nowego domku amiego:)jego nowa pani ma juz pieska,kotka i dotego ami bedzie mial sie z kim bawic,bo pancia ma 7letniego synka:)ami zamieszkaa w przeogromnym kojcu:)z mozliwoscia wybiegania sie Quote
Odi Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Same dobre wieści ostatnio. Super, że Ami będzie miał swój dom:multi:, coś mi się zdaje, że to za sprawą Martaipieski;) Kasimaga i Martaipieski, wielkie uznanie dla Was:modla:za Czesia i Kapselka. Czesio ma tak błyszczący włos, że aż się świeci. Kapselek jest przeszczęśliwy w pościeli. Wczoraj z moim TZ z racji wolnego - święto branżowe;), robiliśmy rundkę po sklepach zoologicznych. Od Pana Współwłaściciela :loveu:sklepu Zielone Zoo otrzymaliśmy w darze dla grupy "49" worek karmy Earthborn Holistic Superpremium Dog Food firmy PRO PAC DOG. Jest to specjalistyczna karma dla psów na diecie żołądkowej. Worek jest napoczęty, gdyż karma ta była sprzedawana na wagę. Z piętnastu kg pozostało ok. 10 kg i tyle mniej więcej dostaliśmy w prezencie dla Psów ze Starej Wsi. Quote
martaipieski Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Odi napisał(a):Same dobre wieści ostatnio. Super, że Ami będzie miał swój dom:multi:, coś mi się zdaje, że to za sprawą Martaipieski;) Kasimaga i Martaipieski, wielkie uznanie dla Was:modla:za Czesia i Kapselka. Czesio ma tak błyszczący włos, że aż się świeci. Kapselek jest przeszczęśliwy w pościeli. Wczoraj z moim TZ z racji wolnego - święto branżowe;), robiliśmy rundkę po sklepach zoologicznych. Od Pana Współwłaściciela :loveu:sklepu Zielone Zoo otrzymaliśmy w darze dla grupy "49" worek karmy Earthborn Holistic Superpremium Dog Food firmy PRO PAC DOG. Jest to specjalistyczna karma dla psów na diecie żołądkowej. Worek jest napoczęty, gdyż karma ta była sprzedawana na wagę. Z piętnastu kg pozostało ok. 10 kg i tyle mniej więcej dostaliśmy w prezencie dla Psów ze Starej Wsi. z domem dla amiego wyszlo przypadkiem:)moja sasiadka zostala 2razy okradziona(ma malego psa ktory czasem przysnie mocniej:) )chciala wziasc szczeniaka ktory wyrosnie na duzego psa:)ale po rozmowie ze mna zdecydowala ze woli pomuc jakiemus biedakowi i nawet lepiej jak bedzzie juz wiekszym psem odrazu pomyslalam o amim:)i juz nastepnego dnia wraz z joannka i przyszla pania amiego-ania wybralysmy sie w 130km podroz do ruśca :)i tak ami trafil do nowego domu super ze dostaliscie karme dla psiakow:) Quote
Joannka Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Odi napisał(a):Same dobre wieści ostatnio. Super, że Ami będzie miał swój dom:multi:, coś mi się zdaje, że to za sprawą Martaipieski;) Kasimaga i Martaipieski, wielkie uznanie dla Was:modla:za Czesia i Kapselka. Czesio ma tak błyszczący włos, że aż się świeci. Kapselek jest przeszczęśliwy w pościeli. Wczoraj z moim TZ z racji wolnego - święto branżowe;), robiliśmy rundkę po sklepach zoologicznych. Od Pana Współwłaściciela :loveu:sklepu Zielone Zoo otrzymaliśmy w darze dla grupy "49" worek karmy Earthborn Holistic Superpremium Dog Food firmy PRO PAC DOG. Jest to specjalistyczna karma dla psów na diecie żołądkowej. Worek jest napoczęty, gdyż karma ta była sprzedawana na wagę. Z piętnastu kg pozostało ok. 10 kg i tyle mniej więcej dostaliśmy w prezencie dla Psów ze Starej Wsi. Tak, tak, to zasługa Martaipieski :loveu:. Odi, super prezent dla psiaków- wielkie dzięki :loveu: A co do Czesia to dam go teraz do gazety, wraz z Kapselkiem oczywiście i innymi psiakami ze Starej Wsi, które czekają na domki :lol: Quote
martaipieski Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 oto zdjecia z wyprawy do schronska-po Amiego:) po wyprowadzeniu za bramy schroniska!!!!!:) sliczny mam usmiech prawda???? w samochodzie:),w drodze do nowego domu!!!!!! nowa pancia:)zabrala mnie w odwiedziny do kapselka i jego tymczasowej rodzinki:)kapsel ma 4dziewczyny ale powiedzial ze mimo iz sie znamy to laskami sie ze mna nie podzieli:/ a to reksiu moj nowy kolega i kolezanka,mala kicia ktora na moj widok ciagle sie jezy:/a przeciez ja nic jej nie zrobie Quote
Odi Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Pięknie Marto, że przekonałaś sąsiadkę do wzięcia ze schronu Amiego z grupy "49":klacz:. Brawo dla Was Dziewczyny za natychmiastową wyprawę po Amiego do odległej Piły (sądząc z napisu na kontenerze) - trzeba kuć żelazo, póki gorące;) Reksiu jest znacznie mniejszy od Amiego, więc w razie jakichś zęboczynów między chłopakami byłby poszkodowany. Martaipieski, napisz proszę czy chłopaki żyją w zgodzie, czy się polubili. W poniedziałek odwiedziliśmy sklep zoologiczny PIRANIA i od Pana Właściciela sklepu otrzymaliśmy w darze 20 kg worek karmy Can Mix firmy Master Can. Karmę tradycyjnie przejęłam protokolarnie na rzecz Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance. Quote
martaipieski Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Odi napisał(a):Pięknie Marto, że przekonałaś sąsiadkę do wzięcia ze schronu Amiego z grupy "49":klacz:. Brawo dla Was Dziewczyny za natychmiastową wyprawę po Amiego do odległej Piły (sądząc z napisu na kontenerze) - trzeba kuć żelazo, póki gorące;) Reksiu jest znacznie mniejszy od Amiego, więc w razie jakichś zęboczynów między chłopakami byłby poszkodowany. Martaipieski, napisz proszę czy chłopaki żyją w zgodzie, czy się polubili. W poniedziałek odwiedziliśmy sklep zoologiczny PIRANIA i od Pana Właściciela sklepu otrzymaliśmy w darze 20 kg worek karmy Can Mix firmy Master Can. Karmę tradycyjnie przejęłam protokolarnie na rzecz Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance. ami mieszka teraz w Tucznie:)ze mna po sasiedzku:)do schroniska pojechalismy z Joanna i nowa pania Amiego,ale nie do pily tylko do rusca:)to ok 130km od tuczna:)Ami poczatkowo nie zwracal uwagi na reksia ani na kicie ,reksiu troche w pierwszym momecie warczal a potem juz bylo ok:)psiaki mialy tylko male spiecie ale zaden nie ucierpial a poszlo o to ze Ania ich pani poglaskala obudwuch jednoczesnie no i chyba byly zazdrosne,wszystko dzialo sie tak szybko ze nawet nie wiem ktory zaczol ale chyba ami:/na szczescie zadnemu nawet siersc nie spadla:)hihihihihii Ania mowi ze teraz swietnie sie dogaduja czyli wszystko jest tak jak byc powinno:)Ami to pieszcoszek ktory uwielbia sie bawic!!!!!!A Ania ma 7letniego synka wiec ma z kim:) dziekujemy za karme:)!!!!!!!!!!!! Quote
Odi Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Cieszę się, że Ami z Reksiem się dogadują, oby tak dalej:happy1: Dzisiaj otrzymaliśmy kolejne prezenty dla grupy "49": od Państwa Właścicieli Lecznicy "Cztery Łapy" 20 kg worek karmy OKE DUO KROK; od Panów Właścicieli firmy "ORBI" kwotę 100,00 PLN. Nie zbieram nigdy pieniędzy, ale Darczyńca jest znajomym mojego TZ i powiedział, że mamy za tę kwotę kupić jakąś karmę lub zrobić przelew na konto Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance. TZ telefonował dzisiaj do Grzegorza, chcąc zapytać co zrobić dalej z tymi pieniędzmi, ale z uzasadnionych względów nie mogli porozmawiać. Proszę zatem Joannkę, aby tu na wątku lub na pw napisała mi czy mam kupić karmę, jeśli tak to jaką, czy też mam te sto złotych przelać na konto Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance :) Quote
lunarmermaid Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Nie czytałam całego wątku a chciałabym się dowiedzieć czy wszystkie pieski mają już DS lub DT? Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć? Quote
martaipieski Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 lunarmermaid napisał(a):Nie czytałam całego wątku a chciałabym się dowiedzieć czy wszystkie pieski mają już DS lub DT? Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć? nie nie wszystkie:(5pieskow czeka na DT lub DS w schronisku:(ich zdjecia sa na poprzednich stronach Quote
Joannka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Odi napisał(a):Cieszę się, że Ami z Reksiem się dogadują, oby tak dalej:happy1: Dzisiaj otrzymaliśmy kolejne prezenty dla grupy "49": od Państwa Właścicieli Lecznicy "Cztery Łapy" 20 kg worek karmy OKE DUO KROK; od Panów Właścicieli firmy "ORBI" kwotę 100,00 PLN. Nie zbieram nigdy pieniędzy, ale Darczyńca jest znajomym mojego TZ i powiedział, że mamy za tę kwotę kupić jakąś karmę lub zrobić przelew na konto Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance. TZ telefonował dzisiaj do Grzegorza, chcąc zapytać co zrobić dalej z tymi pieniędzmi, ale z uzasadnionych względów nie mogli porozmawiać. Proszę zatem Joannkę, aby tu na wątku lub na pw napisała mi czy mam kupić karmę, jeśli tak to jaką, czy też mam te sto złotych przelać na konto Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance :) Ale super!!! :multi: Odi, pytalam Grzegorza, mówi że obojętnie, i pieniądze się przydadzą i karma, obojętnie jaka :lol: Quote
Odi Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Joannko, dzięki za info:lol: Z uwagi na Krężel jutro przeleję te 100,00 PLN na Wasze konto z adnotacją, iż są to pieniądze od firmy "ORBI", a ksero potwierdzenia przelewu dostarczę Darczyńcy. Quote
martaipieski Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 26sierpnia bylismy z Kapselkiem na przeswietleniu lapka zrasta sie dobrze ale nie ma jeszce mineralizacji tkanki kostnej czy jakos tak:?tak wiec biedaczysko musi jeszcze 3tygodnie meczyc sie z ta lapka(nie jest ona w gipsie tylko w specjalnym usztywnieniu do tego wata bandarz ktore musze mu co 2dni zmieniac ) Quote
Odi Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Wygląda na to, że Kapselkowi:loveu: pozostał jeszcze tydzień w gipsie, a później już rehabilitacja. Trzymam kciuki za szybki powrót do dobrej formy. Wczorajszy cały dzień mieliśmy "pod psem";). Przed południem odwoziliśmy dwa pieski błąkające się w podgorzowskiej wsi do schroniska - kilkadziesiąt km w jedną stronę. Pieski były niesamowicie zapchlone (w krótkiej sierści dosłownie roiło się od pcheł), wychudzone i zarobaczone. Pozostała część dnia była zdecydowanie bardziej optymistyczna. Przeklejam z wątku Psów krężlowskich: Wczoraj szczepiliśmy kompleksowo nasze dwie domowe psie dziewczyny - Czarutkę i Mikusię (zasiedziany:p tymczas z dogo). Przy tej okazji otrzymaliśmy z Lecznicy Centrum Zdrowia Małych Zwierząt:iloveyou: kolejny już dar dla krężlowskich Psów: 5 kg karmy suchej (junior). Na życzliwość i serce Personelu tej gorzowskiej Lecznicy nasza Brać mniejsza zawsze może liczyć. Ogółem do tej pory w tzw. drugiej turze (z uwagi na Psy ze Starej Wsi) zebraliśmy 287,7 kg suchej karmy. Wczoraj mieliśmy miłych Gości:loveu: z Pogotowia i Straży dla Zwierząt z Trzcianki, którym przekazaliśmy większość suchej karmy, większość art. tekstylnych oraz wszystkie miski i akcesoria - tyle, ile zmieściło się do samochodu. Na dzień dzisiejszy pozostało u nas 100,7 kg suchej karmy. Oczywiście karmę podzielą Joannka:loveu: z Grzegorzem:loveu: wg własnego uznania - dla Psów:loveu: ze Starej Wsi i dla Psów:loveu: z Krężela i Michałowic. Quote
Joannka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Niestety Kapselek nastepne trzy tygodnie w gipsie, mineralizacja idzie slabo i zdjecie gipsu teraz groziloby nastepnym zlamaniem. A nowy domek juz na niego czeka :loveu: Quote
Weronia Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10938839#post10938839 nowy wątek psów ze Starej Wsi pieski, które jeszcze nie znalazły domu!!!!! zapraszamy Quote
zulugula Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Joannka napisał(a):Niestety Kapselek nastepne trzy tygodnie w gipsie, mineralizacja idzie slabo i zdjecie gipsu teraz groziloby nastepnym zlamaniem. A nowy domek juz na niego czeka :loveu: :laola::laola: Ależ cudowna wiadomość :multi: Piszcie gdy już trafi do domku. A co z tymi pieskami, które były agresywne i nie zostały zabrane od Biedrzyckiej? Czy one też są pod opieką fundacji, czy też zgineły w tej całej gromadzie potrzebujacych? ps. za 2 godzinki jadę ze swoją suczką na sterylizację. Umyłam jej zęby z tego tyt. Ogólnie pasta i szczotkowanie rozwiązały problem jej kamienia nazębnego. Wcześniej była źle odżywiana. Dlatego Biedrzycka określiła ja na 4 lata. Blanka ma 2 lata i prawie idealne ząbki ;) Quote
kasimaga Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 CZesio, który 4 miesiące spędził na tymczasie u mnie - w sobote znalazł kochający, wspaniały domek w Szczecinie ;) ale za nim tęsknię, ale wiem, że jak już się tam przyzywczai to będzie się czuł jak w raju. Quote
Weronia Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Czesio mieszka teraz w wielkim domu z pięknym ogrodem :)))) Quote
Recommended Posts