Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja byłam dziś u Lucka po 11, Beatka o 10. Niestety nie dam rady odwiedzać Lucka 2, 3 razy dziennie, dlatego zaczynam już wątpić czy dam radę go odwiedzać przez kolejne pół roku, rok... Dobija mnie to i po prostu najchętniej bym uciekła, ale Lucek tam czeka. Matko, mam sie wyprowadzić i nawet nie mam kiedy:(. Mam totalną załamkę właśnie:(.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po południu/wieczorekiem Lucuś miał 3 spacerki, długie, taką miał kondycję i ochotę na wycieczki;).
Jak zwykle zachwycał się moją sunią, Zuzią, merdał do niej ogonkiem na całego:loveu:. Zuzia też go lubi, za to basseta z poczekalni pogoniła:evil_lol:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Po południu/wieczorekiem Lucuś miał 3 spacerki, długie, taką miał kondycję i ochotę na wycieczki;).
Jak zwykle zachwycał się moją sunią, Zuzią, merdał do niej ogonkiem na całego:loveu:. Zuzia też go lubi, za to basseta z poczekalni pogoniła:evil_lol:

Znałam onegdaj jednego basseta nazywał się Dziubinek.

Posted

Neigh napisał(a):
Znałam onegdaj jednego basseta nazywał się Dziubinek.

Lubię bassety:loveu:, takie kluchy poczciwe;), a Zuźka nie lubi, szczekała na całą lecznicę a to anioł nie pies.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Lubię bassety:loveu:, takie kluchy poczciwe;), a Zuźka nie lubi, szczekała na całą lecznicę a to anioł nie pies.

Tamten był uroczy. I imie miał wyjątkowej urody. Miałam wtedy jamnicę......też go nie lubiła. Chodziłam na tak zwane "górki" zawsze o tej samej porze zbierali się właściciele Przegubowców : Leda, Talon, Rulon, Alfa itp..... no i Dziubinek........Nie mógł ich nigdy dogonić. To stawał i wydawał z siebie takie Hauuuuuuuuuuu uuuuuuuuu Urocze:-)

Posted

Olena84 napisał(a):
Ja byłam dziś u Lucka po 11, Beatka o 10. Niestety nie dam rady odwiedzać Lucka 2, 3 razy dziennie, dlatego zaczynam już wątpić czy dam radę go odwiedzać przez kolejne pół roku, rok... Dobija mnie to i po prostu najchętniej bym uciekła, ale Lucek tam czeka. Matko, mam sie wyprowadzić i nawet nie mam kiedy:(. Mam totalną załamkę właśnie:(.

Każdego dopadają takie czarne myśli. Czasem sobie przysnę, obudzę się po 22 i wyobrażam sobie Lucka jak siedzi przywiązany tam pod stołem i że bez pomocy się nie podniesie, a może kupę chce zrobić i czeka, żeby wyjść i zrywam się na równe nogi i lecę. Wpadam do lecznicy o 22.30 i straszę lekarzy jak jakaś nocna mara :evil_lol: Ale Lucek gotowy jest na spacerek o każdej porze. Zawsze będzie na nas czekał. Pewnie za każdym razem się zastanawia, czy za tymi drzwiami, które się właśnie otwierają jest ktoś do niego i będzie spacerek :multi: Pomożemy ile możemy. Tylko przeprowadź się gdzieś niedaleko!
Dzisiaj też będę straszyć w lecznicy wieczorem :evil_lol:

Posted

Przeprowadzam się dwa razy dalej niż jest Lucek:(.
Ja dziś byłam u Lucka po 10. Na spacerek chciał wychodzić szybko, i zostawił coś pod lecznicą;). Ale sprzątnęliśmy żeby nikt się nie poślizgnął;).Potem wróciliśmy i Lucek byłbardzo grzeczny, już jak zobaczy szczotkę to przyczołguje się;). Obok akurat był poród i Lucek słuchał uważnie. Szczeniaczki wypuściłam, nie zaczepiał ich, one raczej leciały biedaki w stronę jedzenia:(, ale niestety nie mogłam nic im dać.
On ma taką fajną rzecz, że zaczepia szczeniaki jak mu się zakłada wózek i pieluchę, zauważyłyście? Nie wiem, czy chce pokazać, że ja sie nim zajmuje, a one niech siedzą cicho;). Bo jak już biore wozek to pelznie pod ich klake i szczeka na nich, a jak juz zalozymy albo wozek albo pieluche to mu przechodzi;).

POTRZEBNE ZASTĘPSTWO NA RANO W PONIEDZIAŁEK!!! I EWENTUALNIE NA WTOREK!!!

Posted

Jak przyszłam to byłam mocno zaskoczona. Lucek spał:-o.
Jest to o tyle dziwne, że zawsze czeka i czuwa w moich godzinach a tu leżał na posłanku, pod stolem, przy ściance i sobie spał. Oczywiście na mój widok się obudził ale nie zerwał a powoli usiadł, oddychał jakoś cięzko.

Może go wybudziłam ze snu i dlatego tak oddychał, a był zmęczony porodem, który miał miejsce od wczorajszego wieczoru przez całą noc i dzień. A on, specjalista musiał asystować. Biedak, jak coś się dzieje w lecznicy to on siłą rzeczy w tym uczestniczy.

Spacerki i moja Zuzia go mocno ożywiły;)

Posted

Za to wieczorem był jak torpeda, biegał we wszystkie strony, wpadliśmy do lecznicy dwa razy napić się wody, a potem jak dalej odeszliśmy pił już z kałuży. Z jego ukochaną panią Karoliną bawił się przed lecznicą. Ona udawała, że ucieka, a Lucek ją gonił ze wszystkich sił, a jak dogonił to wtulał się do głaskania i odprowadził aż pod samo biurko w gabinecie. Byłam z moją małą, czarną Misią. Ale jak przyszła pani Karolina, to tylko w nią był wpatrzony i nie odsępował na krok. Pani Karolina się śmieje, że Lucek woli blondynki (ona jest blondynką) :lol:

W poniedziałek rano przyjdę, ale nie mogę wieczorem.

A jak w niedzielę? Zabieramy gdzieś dalej Lucka? Ja bym mogła.

Posted

Jutro mnie nie ma. Dziś miałam nadzieje, dam rade pojechać na 10 ale spedzilam pol przedpoludnia na zakupach - kolejka metrowa po chleb - istny skandal. W poniedzialek wogole nie dam rady bo ide na pogrzeb, a potem lece dziecko z przedszkola odebrac. Ale we wtorek juz powinnam pojechac. Moze uda mi sie pojsc z Mamą i moja sunią, ciekawe jak Lucjan na nie zareaguje;).

Posted

Lucek dziś też był na spacerze przed pałacem w Wilanowie :lol: Buszował w liściach i bawił się z goldenką. Lucek był w super humorze, puszczalam go dużo luzem. Na koniec byliśmy na bardzo małym kawałku sernika.