Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś byłam u Lucka, że jemu się chce chodzić po tym deszczu;). Potem przyszła Beatka i robiłyśmy zdjęcia tym 3 psiakom które wczoraj przyjechały - szczeniaki- 2 bojaźliwe, wyciągnięte z jakiegoś dołu, a jeden nie wiem właśnie odebrany menelowi (?). Kropka jedzie dzis do domu (mam nadzieje;)). A nad Luckiem siedzi mały czarny kotek, 6 tygodniowy, niby słodki i miły, a to taki mały rozrabiaka, najpierw ramiączko od torebki wciągnął mi do swojej kuwety, z której akurat skorzystał, potem jak chciałąm umyć ręcę i nachyliłam sie do brodzika (jest tuż obok jego klatka na stole) to wciągnął mnie za włosy a potem dodał znak Zorro na ramieniu;), noi na koniec jak zakłądałam kurtkę, okazało sie ze i nią sie bawił zostawiając mi w kapturze kawałek jedzenia o smaku ryby, takiego miękkiego, które muszę wydrapać, o fu;). Miłęgo dnia Wam życzę, ale zapomniałam pozdrowić Lucka od Was, :ooops:

Posted

_beatka_ napisał(a):
Lucunio jest boski:loveu:
szkoda tylko ze wszyscy boja się psa na wózku adoptować:-(

No własnie wielka szkoda, w dodatku to psiak z charakterem, póki kogos nie pozna to potrafi nawet ugryźc lub próbować to zrobić ale jak się przyzwyczai to już jest dobra psina.
W czwartek miał przy mnie usg- na początku musiał byc w kagańcu a potem kaganiec został zdjęty, głaskałysmy go a on sobie usnął:loveu:

Taki dziadek z niego, nie wiem co będzie, chwilami się załamuję. On nie może umrzeć w tej lecznicy:placz:

Teraz już bardzo sporadycznie załatwia się w pieluchę- umie trzymać i jesli ma regularne spcery wszystko jest ok, siedzi bez pieluchy - jak przyszłam nie miał i zostawiłam go tez bez.

Wczoraj byłam ok 16 i dowiedziałam się ze było duzo osób u niego- wielkie dzięki i prosimy o jeszcze:loveu:

Posted

Olena84 napisał(a):
Asiu, 3 miesiące ja do niego chodzę, ale on tam już chyba 5 siedzi:(. A jakie macie warunki?;), moze cos da się zrobić:P

Jestem od początku, Lucek jest w lecznicy od końca maja:placz:

Posted

Olena84 napisał(a):
Mysza jedziesz dzis do niego i jutro?

Tak, byłam dzisiaj i bedę jutro.

Marty nie będzie jutro i w poniedziałek-
czy ktoś jeszcze mógłby przyjsc do Lucka w niedzielę i poniedziałek? Najlepiej po południu lub wieczorem? Jesli tak napiszcie.

Lucuś ostatnio smutny:shake:

Posted

Mysza napisalam Ci na komorke, ale masz wylaczona. Moge byc ok 11 i ktos wtedy na ok 16, 17. Lub jak Ty bedziesz przed poludniej to ja pozniej, zeby byla przerwa. Ale teraz nie wiem na ktora Ty bedziesz. Ja bym pojechala na 11... Jakby co napisz mi na komorke kiedy chcesz jechac.

Posted

Byłam u Lucka na 11, a potem jade jeszcze na okolo 15.30. Lucuś trzyma potrzebe, tak bardzo, ze dzis spełz po schodach a ja za nim biegłam z wozkiem bo mi sie wyrwał;). A potem siedzielismy w poczekalni, suszyl sie za pomoca ligniny;) i zostal wyszczotkowany. Te jego oczęta takie smutne, ale tuli sie i sam wkłada nochal pod rękę. Musimy mu znaleźć dom szybko, bo jak ja pojde do pracy, to z rana nikt do niego nie przyjdzie:(. Nie wezme go teraz na 2 tygodnie a potem oddam znowu do lecznicy... jak bym wiedziala ze bede pracowac w domu juz bym go wziela;(.

Posted

Powiem Wam, że teraz to już Lucek naprawdę nie jest tak bardzo psem specjalnej troski- on tylko nie chodzi a pełza. Taki slimaczek:loveu:

Serce mi pęka, bo on naprawdę niewiele potrzebuje do szczęścia- spacerki krótkie, bo staruszek zatrzymuje się sam, nie ma siły tyle chodzić, jak ma spacerki to nie załatwia się w pieluszki, wpadki mu się zdarzą ale moim zdrowym psom też się zdarzają;)
Poza tym jest starszy, ceni sobie spokój i tyle. Naprawdę niewiele mu potrzeba do szczęścia, bardzo niewiele. Do tego ma swoje latka więc długo nie pożyje:placz:

Posted

Wiem, że to okrutne co powiem, ale to że jest starszy jest zaletą, bo faktycznie może pożyć ze 3 lata, a nie 15 - bo wtedy to i ja pracując w domu, albo cały czas z nim siedzać, nie wiem czy bym podołała, a tak on sie dobrze trzyma jak na swoje lata, noi jest naprawde kochany.

Posted

Olena84 napisał(a):
Wiem, że to okrutne co powiem, ale to że jest starszy jest zaletą, bo faktycznie może pożyć ze 3 lata, a nie 15 - bo wtedy to i ja pracując w domu, albo cały czas z nim siedzać, nie wiem czy bym podołała, a tak on sie dobrze trzyma jak na swoje lata, noi jest naprawde kochany.

Masz pw w tym temacie:eviltong: Mogę Ci sprzątać:evil_lol:

Posted

Mysza mnie nakłania na Lucka... oszalała... wszyscy wiedzą, że bym go wzieła, ale nie wiem czy dam sobie rade, a sprzątać i tak mi możesz. Ale by mi sie za 3 zwierzę dostało, już słyszę "pracy szukaj dziewczyno, nie tylko tą dogomanią żyj", "ale Mamo, ja już Lucka wzięłam, tylko go nie dotykaj bo Ci rękę odgryzie", "nie ma sprawy coreczko, pomoge Ci, niech odgryza", no jak by tak bylo, to ok;).

Posted

Olena84 napisał(a):
Mysza mnie nakłania na Lucka... oszalała... wszyscy wiedzą, że bym go wzieła, ale nie wiem czy dam sobie rade, a sprzątać i tak mi możesz. Ale by mi sie za 3 zwierzę dostało, już słyszę "pracy szukaj dziewczyno, nie tylko tą dogomanią żyj", "ale Mamo, ja już Lucka wzięłam, tylko go nie dotykaj bo Ci rękę odgryzie", "nie ma sprawy coreczko, pomoge Ci, niech odgryza", no jak by tak bylo, to ok;).

Nie dramatyzuj:diabloti: Powiedz mamie- Mamusiu ja złoty inters na Lucku robię, taki milutki psiesek, wychodzę z moj sunią to i z Luckiem na spacer wyjdę a jeszcze mi za to płacą:evil_lol: Stos forsy.:eviltong:

Kurde, gdybym była bogata, zatrudniłabym Cię a Ty byś go wzięła- albo nie ja bym go wzięła, bo bym nie pracowała. marzenia:shake: