Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aha, Asiu- plakat zostawiłam Monice, stażystce, rozmawiałam tez o nim z Panią Doktor, ale nie znam jej nazwiska, obiecała, że powieszą.
Jamniczka po znajomości dostała mięsko z ryżem, zjadła ale bez specjalnego entuzjazmu, oczywiście głaskanie, jest urocza:loveu:
Rozmawiałam o leczeniu Nivalinem- Ulv wspominała o dobrych efektach, Pani Doktor to potwierdziła i powiedziała, ze to dobra myśl, ale trzeba dłuzej stosować. Leczenie tym preparatem nie jest tanie, nie znam kosztów ale jeśli to nie są jakieś ciężkie tysiące to mogę finansować.
Podobno warto powtórzyć USG śledziony za niedługo, żeby ocenić co i jak z tymi guzami, bo jest mała szansa, że są pourazowe.
Jeśli chodzi o płatne domy tymczasowe- wysłałam wiele próśb, wszysycy mają zajęte i nie mogą pomóc:-(. Dobiło mnie to, bo on ostatnio ma dobre saompoczucie i jest taki śmieszny, ciekawski.
Szukam dalej zatem, może ktoś się ulituje.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia zbiera i prowadzi rachunki, dzisiaj pisała, że podsumuje wpłaty.
Zebys wiedziała jak mnie jest go żal:placz:, zwłaszcza z powodu braku domu i perspektyw na to:-(

Posted

Znalazłam hotel taki domowy, psy chodzą po ogórdku, pełna opieka, włascicielka jest lekarzem weterynarii, nie ma problemu z opieką nad takim psem, wszystko pieknie.
Cena 40 zł/ doba- 1200 mies.:placz::placz::placz:

Posted

Faktycznie poszaleli!!!...To już podchodzi pod zachłannosc...4 pensjonariuszy i....Zyć nie umierac .To się nazywa pomoc dla zwierząt??.....

Posted

Dlatego ja niedlugo zakładam hotel dla zwierząt:), patrzylam na oferty, np ten Bazyli 35 zł za psa wielkosci jamnika, 40 za sznaucera sredniego, to Lucek by znowu za 40 złoty byl. Jest pensjonat Yoko gdzie za psa jest 20-30 złoty w zaleznosci od wielkosci, sa rabaty - choc nie wiem czy akurat w tym pensjonacie. moglibysmy wytargowac 20 złoty i to juz jest 600 - duzo ale nie 1200. Pensjonat jest w Warszawie lub okolicach, nie pamietam z wrazenia.

Posted

[quote name='asiaf1']Wpłynęły pierwsze pieniądze na Lucjusza (czy jak go teraz nazwiemy)

50,00-Agat21
50,00-M.Kucharski
20,00-H.Szczodry
5,00-P. Raczkiewicz
50,00-z mojego bazarku

Razem175,00 PLN

Do 11.06.08 wpłynęło:

150,00 p.Urszula Dudek
50,00p. Magdalena Geraga
100,00-Mysza1
15,00p. Justyna Ciesielska
11,11-p. Tymon Krawiec
50,00p>Justyna Chróścicka
20,00p.Łukasz Przedźwięgowski
20,00-p. Anna Głogowska
30,00-p.AnnaLagodzka
25,00-p.Janusz Binukowicz
150,00p. Anita Nowicka
30,00-p. Justyna Fijałkowska
30,00 Od Mimis za baz. Littlemy
1000,00-Misiek-Kurczak

Razem: 1681,11+175,00=1856,11:multi:

Posted

mysza 1 napisał(a):

Po drugie Lucek wymaga więcej uwagi i opieki dlatego jego pobyt jest jeszcze droższy.:shake:

Tak Lucek wymaga wiecej uwagi i opieki ale nie demonizujmy np problemu odsikiwania ;).
Z własnej praktyki wiem że owszem jest to "problem" przez pierwsze dwa-trzy dni a potem jest to za przeproszeniem zwykła "praca ręczna" wykonywana mechanicznie ...

Leczenie Nivalinem jest dośc kosztowne - 10 ampułek kosztuje ok 50 zł ale to trzeba by się dowiedziec jaka dawka i przez ile dni musiałby by byc podawany Luckowi.