miniulka91 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 https://www.rosnij-zdrowo.pl/Dog.aspx?src=DA4FEE87-BEEF-4E23-87C7-5FE895D6744D wyprawka dla szczeniaka u mnie pisze że przerwa techniczna zapraszamy w innym terminie:placz: No własnie ja mam mnóstwo czasu tylko dla Nikusia :evil_lol: Quote
karusiap Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Kinga konczy sie Wam jedzonko??smakuje mu suche wogole?? Jesli tak to kup z tych pieniedzy,a ja dowioze na szczepienia jak braknie;) Quote
Ela_and_Krzys Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Krzyś dziś rusza do zoo natura po wyprawkę :) Bo mało ma maluszek zabawek :( Kapitalne są zabawki "edukacyjne" firmy petstages, na razie próbowałam dla kotów ale genialne. Ładnie je suchego Hillsa. Jak znajdzie fajowy domek to zrobimy mu maxi wyprawkę :D Quote
karusiap Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Ela_and_Krzys napisał(a):Krzyś dziś rusza do zoo natura po wyprawkę :) Bo mało ma maluszek zabawek :( Kapitalne są zabawki "edukacyjne" firmy petstages, na razie próbowałam dla kotów ale genialne. Ładnie je suchego Hillsa. Jak znajdzie fajowy domek to zrobimy mu maxi wyprawkę :D :oops::oops::oops:a mysmy nic nie daly malemu....bo my mialysmy jechac jeszcze do mnie a jednak prosto z hotelu pojechalysmy po niego:oops: Elu ja bym bardzo chciala jakos zwrocic Wam pieniazki.....choc troche za utrzymywanie rozrabiaki Quote
Ela_and_Krzys Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 karusia, nie żartuj sobie nawet, macie tyle bid w potrzebie, damy radę spokojnie :) zwykle bardzo kiepsko u nas z czasem to choć tak możemy Wam pomóc ;) Quote
karusiap Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 [quote name='Ela_and_Krzys']karusia, nie żartuj sobie nawet, macie tyle bid w potrzebie, damy radę spokojnie :) zwykle bardzo kiepsko u nas z czasem to choć tak możemy Wam pomóc ;) to jest nieoceniona pomoc:loveu::loveu: BARDZO PROSZE O OGLASZANIE MALUSZKOW GDZIE SIE DA!!!!!!!!!!!!!!!!!!JESZCZE PARE ICH CZEKA W NIE TAK CUDOWNYCH MIEJSCACH JAK IGREK I NIKUS... Quote
miniulka91 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 jeszcze mamy dużo bo on woli gotowane :p a gotowanego też mamy dużo bo pozamrazałam :lol: my mamy tyle zabawek... misków 6 piłeczek 2 kostki gryzaki Teraz Nikolas śpi już 2 godziny , musze sie pochwalic ze przespał cała noc w łożku i nie wołał o siku, rano o 6 też sie nie zesikał tylko poczekal i sie załatwił na spacerku Dziś mi jeszcze w domu nic nie zrobił :loveu: Właśnie my też sobie poradzimy jak Nikuś znajdzie szybciutko dom to może wyprosze mame o jeszcze jakiś DT raz sie udało to czemu nie drugi hehe Quote
karusiap Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 no to Niko zmykaj do domku:evil_lol:nie sadzilam,ze on zachowuje czystosc,,,nie docenilam chlopaka....moze przez to,ze w aucie nie probowal byc czysty a raczej ukryc wszytsko pod siedzeniem:evil_lol::evil_lol: Kinga czy on zwymiotowal Ci kiedys po jedzeniu?? Quote
miniulka91 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ale on sikał w domu i to raz mi sie zesikal 4 razy z małymi przerwami:mad: Od wczoraj tak sie ładnie zacza zachowywać Nie wymiotuje mi a najada sie do syta bo jeszcze zostaje , na poczatku jego jedzenie nie miało konca teraz to w misce zostaje :p juz mam piękne całe pazurki , bo wczesniej miałem wszystkie rozdwojone :multi: Quote
weszka Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ależ mają chłopaki fajnie :) Mam nadzieję że na domki nie będą musieli długo czekać! No i cała reszta też. karusiap może byś zrobiła plakat? To ja bym wydrukowała i przekazała Wam do wieszania. Quote
miniulka91 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 http://img134.imageshack.us/my.php?image=s6300923ks9.jpg http://img134.imageshack.us/my.php?image=s6300934gn0.jpg http://img225.imageshack.us/my.php?image=s6300941vg0.jpg http://img227.imageshack.us/my.php?image=s6300961ql2.jpg http://img217.imageshack.us/my.php?image=s6300968vt7.jpg http://img217.imageshack.us/my.php?image=s6300965tn3.jpg http://img230.imageshack.us/my.php?image=s6300982wz6.jpg http://img229.imageshack.us/my.php?image=s6300986sd2.jpg - śpiący Niko :loveu: Quote
Jagienka Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 weszko, oni mają gdzies plakat, tylko nie wiem gdzie był wstawiany i czy nie będzie potrzebna aktualizacja plakatu... zdjęcia są boskie, przedostatnie najlepsze hihihihi Ela_and_Krzys napisał(a):Ale Iguś będzie mieć wieczorem mnóstwo rąk do głaskania - i jaką reklamę :D Nooo jakby się ktos z firmy zakochał to wszytsko by zostało w rodzinie ;) Quote
agamika Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 :oops: baaardzo proszę o podesłanie nowych zdjęć tymczasów do mnie na poczte (gryzniakaga@wp.pl ) po kilka ;) w pełnym rozmiarze najlepiej , to zaktualizuje plakat szybciutko ;) Quote
karusiap Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 robimy wciaz nowe ogloszenia... w tym tyg jade po suke ruda,mame NIko.....czy ktos moze przyjac jego brata/siostre jesli tam jeszcze jest? Quote
karusiap Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 A co tam slychac i Nikusia u Igreka?:cool3: mialam dzis dwa tel o szczeniaka....maja sie oba odezwac,ale wiem juz ze tego nie zrobia...i dobrze,zaoszczedza na tel bo psa by nie dostali.... Quote
Ela_and_Krzys Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Igrek ma się dobrze :) Oczywiście izolacja od reszty stada zakończyła się w piątek - strasznie płacze jak zostaje sam, nie ważne czy w ogródku czy w garażu. Wujek Fuks sprawuje się dobrze - bawi się z maluchem delikatnie, no chyba że Iguś posuwa się za daleko i wsadza nosa do nie swojej miski (cóż, jakaś hierarchia w stadzie być musi). Nie pozwalamy małemu jeszcze spać w łóżku (dopóki nie będzie pewności że zdrowy), sofę w salonie już jednak opanował (na co, po wczorajszej kąpieli, ma zgodę). Suchą je tak średnio ładnie, ale je, ryż z kurczakiem pochłania. Pochłania też różne inne nie do końca jadalne przedmioty: gąbki, gazety, folie :) Powolutku będziemy uczyć się czystości ale ogródek wbrew pozorom nie ułatwia sprawy, muszę mieć oczy dookoła głowy i biec do małego z przysmakiem jak zrobi si (no chyba że macie inne pomysły? strasznie dawno nie miałam szczeniaka :(). W nocy niestety i si i qpa jest gdzie popadnie. Maluchowi zdarza się też popuszczać z nadmiaru wrażeń - jak się mocno cieszy i wywija ogonkiem. Pytaliśmy weta czy to nie pęcherz ale podobno u szczeniora może tak być. Byliśmy dziś jeszcze raz u weta po tabletki na odrobaczenie (saneczkujemy. powody mogą być dwa - albo gruczoły okołoodbytowe, któe zostały wyczyszczone, albo robale i bardziej wygląda to na robale). Jak będą robale to za 10 dni znów odrobaczamy. Jak nie, to pod koniec tygodnia szczepimy. Mam nadzieję, że znajdę qpole w ogródku w stanie nadającym się do badania (na dzień, jeśli nie będzie padać, będziemy zostawiać i Igreka i Fuksa w ogródku). Pani doktor stwierdziła że maluch ma bardziej 4 niż 2 miesiące, bo zmienia już sierść na dorosłą. Jak wygląda jego mama? Rzężenie mniejsze, szmerów w zasadzie brak, gardełko też blade, węzły lekko powiększone ale może po prostu tak mieć. Temperatura w normie. Wymęczony przez panią doktor (która nie wzięła od nas dodatkowej opłaty za "dyżur" choć byliśmy w krakvecie po 13:00) zasnął słodko na stole do badań. W aucie grzeczny, tym razem bez qpy :) Co do charrakterrku to strasznie pocieszny z niego stwór. Zero respektu dla większych - zaczepia Gwyddana dla zabawy (to nasz 8kg kocur), ten na niego prycha a tu nic, tylko szczekanie i ogonek lata. Wczoraj naszczekał na TV :) Jak jest blisko nas to jest w pełni szczęśliwy, wystawia brzuchola do głaskania, rozdaje buziaki. Jego ulubieńcem jest Krzyś bo na wszystko pozwala :D. Jak zostaje sam - lament. Zabawki - nie bardzo wie po co to i dlaczego. Ale obserwując Fuksa może zrozumie. Na Igrek powoli reaguje. Smyczy nie cierpi! Ludzi generalnie lubi, na imprezie było ok. 15-2- osób, wcale go to nie deprymowało. Bardzo się podobał, ale wszyscy albo zapsieni albo nie psiarze albo mówiący że pies OK ale za kilka lat :( Mieliśmy dziś robić fotki ale jakoś nie wyszło. Może w tygodniu nadrobimy. Quote
miniulka91 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Niko na siku idzie zaraz po spaniu i nie mamy prezętów w domu, noc mi też cała przesypia wiec my mamy częsciowo opanowane załatwianie sie na zewnątrz (czasem nam się zdarza),za to do ludzi ma duży dystans jak ktos idzie to go szerokim łukiem omija gorzej jak idzie ktoś w grupie to cofa się i ucieka w drugą strone, tak samo boi się chałasów (samochodów) Rano jak wstaje, to wstaje o 6 idziemy sie załatwic,że jest rozbudzony pobawi sie 10 minut i idzie spac do 10 potem wstajemy idziemy się odsikac i już się bawi do 15, jak zostawiam go samego to skomli ale już nie tak głośno jak kiedyś, myśle że niedługo nie bedzie wcale skomlał :cool3: Jutro idziemy na szczepienia :p Quote
karusiap Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Dziekuje za piekne opisy:loveu:maluszki sa w raju:) Kinga pamietaj prosze o kwarantannie malego po szczepieniu;) Elu, Igrek urodzil sie chyba 9 maja:)Jego mama jest mala 7 kg suczka, on juz jest chyba jej wysokosci.Siersc ma taka hmm....jakby szorstkowlosa troszeczke,ale to tez jest taka malo przyjemna bo sunia zaniedbana.Ojciec nie do zlokalizowania. Jak to widac od rauz gdzie psy przyszly na swiat.Igrek wychowywal sie wsrod wielu ludzi,dzieci,dorosli....teraz odwazny i przyjazny.... Nikus mieszkal z rodzenstwem i mama w ruderze z alkoholikiem.....nie wiem czy wczesniej zaznal ludzkiego przyjaznego dotyku:(mam nadzieje,ze ten jego strach bedzie sie dalo zupelnie zlikwidowac... Quote
miniulka91 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 pamiętam pamiętam Jak Niko nie umie sam wejsc na łóżko jak z nim jestem tak jak wychodze z pokoju i go zamykam to dziwnym trafem on jest na łożku hehe kiedys zostawiłam go w kuchni jak weszłam to juz wszystko co było na ławie było na ziemi ja nie wiem jakas magia chyba :evil_lol: Quote
karusiap Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 miniulka91 napisał(a):pamiętam pamiętam Jak Niko nie umie sam wejsc na łóżko jak z nim jestem tak jak wychodze z pokoju i go zamykam to dziwnym trafem on jest na łożku hehe kiedys zostawiłam go w kuchni jak weszłam to juz wszystko co było na ławie było na ziemi ja nie wiem jakas magia chyba :evil_lol: na pewno magia ,bo przeciez nie to male niewiniatko;) Quote
Ela_and_Krzys Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Jeśli ktoś może zrobić Igrekowi plakat to ja podrukuję. Postaram się porobić jakieś wyraźniejsze zdjęcia niż te z garażu. Quote
miniulka91 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 cofam mojego posta :p Wczoraj z nim ćwiczyłam po 5 minut i w nagrode był kawałek szyneczki(tylko nagroda :evil_lol: ) teraz go zostawilam na 20 minut i jestem normalnie duna nie skomlał (zdarzało sie ale trzeba było sie wsluchac zeby uslyszec) i dostal w nagrode kawałek szyneczke :cool3: No to tyle pracujemy dalej papa A i dzis zrobie foty Nikiemu z Negrą(moim psem) bo ona już go zaczyna tolerowac jak rusza jej zabawki to ona mu kradnie z pyska ale nie warczy ;o) na polku to z Negry staje sie opiekuńcza mamusia tylko w domu jej coś odbija ale wszystko jest do nauczenia hehe Quote
Patia Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Stara aukcja się zakończyła , już jej nie zmieniałam , teraz wystawiam nową , aktualną . Karusiu 1) Te pierwsze trzy pieski , 2 suczki i chłopczyk nadal są do wziecia , tak ? mają 5 miesięcy 2) Igrek , który jest u Eli i Krzysia ma 3 miesiące , odrobaczony ale jeszcze nie zaszczepiony , będzie mały ? ur 9 maja , odważny , przyjazny , wychowany wsród ludzi , jest jeszcze jego brat , tak ? Ale jego aktualnych zdjęc nie mamy ? 3 ) Niko ma 3 miesiące , waży 3 kilo , będzie mały , tak ? Czy jest już zaszczepiony ? nieśmiały , potrzebuje delikatnego , spokojnego właściciela 4) ruda suczka , co o niej napisać , ile ma ? Jaka będzie ? Co jeszcze napisać o nich ? Quote
Ela_and_Krzys Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Patia, Igrek jest odpchlony, wykąpany, w trakcie odrobacznia, bo saneczkował, dostał tabletki i były robaki, następne odrobaczenie za ok. tydzień (pierwsze było w poniedziałek) i potem dopiero można szczepić. Igrek waży 5 kg w tej chwili, sięga max. do połowy łydki, jeszcze chyba trochę urośnie. Bardzo odważny, towarzyski, przymilny, słodziak - najchętniej siedziałby człowiekowi na głowie. Ma dobre zadatki na stróża :) - szczeka jak tylko usłyszy jakiś hałas (np. kota w kuwecie w środku nocy). Oswojony z dużym psem i kotami - próbuje wszystkich zachęcać do zabawy. Potrafi się zająć sam sobą, ale ktoś zawsze musi być w pobliżu. Jak nie ma z nim w ogrodzie np. Fuksa to jest straszny lament. Z wychowaniem - trochę jesteśmy w lesie - przywołanie dobre, czystość - hmm, jak się uda, ale wciąż raczej intuicyjnie, smycz fe, za smakołyk siada. Aktualne zdjęcia Igreka trochę lepsze niż te z garażu postaramy się podesłać. Quote
Recommended Posts