Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w niego wstapił jakis diabeł, lata aż sie kurzy po domu gryzie wszystko i wszystkich hehe, wybaczamy bo jeszcze wszystkich zębów nie ma :p, ale dobrze ze to drwa do 1,5 godziny potem spi przez 5 :cool3:

Posted

miniulka91 napisał(a):
w niego wstapił jakis diabeł, lata aż sie kurzy po domu gryzie wszystko i wszystkich hehe, wybaczamy bo jeszcze wszystkich zębów nie ma :p, ale dobrze ze to drwa do 1,5 godziny potem spi przez 5 :cool3:

:crazyeye: o kurde, szatańskie nasienie? ;)

Drugi szczenior oddelegowany do Ela and Krzys :loveu:
Krzyś podjechał kawał, bo sie w 4 kobitki wybrałyśmy i na 100% byśmy nie trafiły :oops: Bardzo dziekujemy Amidze za pomoc transportową :Rose:
Krzysiu posadził sobie malucha na siedzeniu obok kierowcy i obaj panowe z bardzo skoncetrowanymi minami odjechali :evil_lol: Mały ledwo ledwo wystawał ale obserwował twardo, bo przeciez wszystko nooowe... duuuże...

Dostałam zaraz sms, że już jest pierwsza obróżka i juz maluch ma za soba pierwszą wizyte u weterynarza :loveu: Bo od pcheł to sie aż ruszał :oops:
Teraz Krzyś ma nie lada zadanie: izolowanie malca przez 4-5 dni od reszty czeredy w celu obserwacji...
Coś ma z gardełkiem, zaczerwienione, miejmy nadzieję, ze to nic poważnego...

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za uratowanie malucha, Pani wybrała tego który dalej wychodził i był przez to bardziej zagrożony.

Posted

ja to nawet nie wiem jak dziekowac:oops::loveu::loveu:a Krzys nie chcial od nas zadnej pomocy:oops:
ale domku szukamy intensywnie!!

miniulka jak Twoja sunia do malego?

Posted

Super wieści! Choć droga jeszcze daleka żeby było całkiem świetnie... Czyli jest jeszcze maleństwo, drugi braciszek suni która została zabita + ich matki... cały tłum.

Posted

weszka napisał(a):
Super wieści! Choć droga jeszcze daleka żeby było całkiem świetnie... Czyli jest jeszcze maleństwo, drugi braciszek suni która została zabita + ich matki... cały tłum.

Dokładnie tak, nie wiadomo czy to maleństwo jeszcze żyje, bo tak jak pisała karusiap podejrzane było to, że nie wylazł jak reszta do nich.
Dwie matki potrzebują sterylek, żeby nie stały się znowu matkami, a nie mamy ich gdzie przechowac po zabiegach i gdzie je umieścic po przechowaniu...

Jeszcze możliwe, że w hucie są suńki do wydanie tylko one już podrostki młode a nie szczeniaki, no i bezpieczne.

Posted

Radzimy sobie :p Moja sunia chcac nie chcac musi sie przyzwyczaic na jakiś czas,zawsze była wypieszczona jedynaczką :evil_lol:obiecałam sobie ze drugiego psa już tak nie rozpieszcze , bo przez to ma strasznie trudny charakter, ona zachwuje się gorzej niż maluch a ma prawie 7 lat

Zapomniałam sie pochwalic ze mu już te łyse placki porastaja siercią :loveu:

Posted

Ja Was strasznie przepraszam :oops:, ale nie mam czasu czytać całego wątku. Czy ktoś może mi przesłać mi chociaż po jednym zdjęciu "szarańczy" która została do wydania.
Jakaś kobieta przez naszą-klasę szuka szczeniaczka. Mój mail: irenaka7@wp.pl

Posted

Kto to taki śliczny na Nas zerka z posu Ela and Krzys? I jakis taki usmiechnięty od ucha do ucha :loveu:

miniulka psiurki były na allegro robionym przez Patie takim szczeniakowym, nie wiem czy ono jest udnawiane czy jak to wygląda :oops: czy się zdezaktualizowało już :oops:

Posted

W koncu ja tez wrocilam do domu. Igrek (Igi, Iguś) jest kapitalny, taki filozof normalnie. Leży jak statuetka i obserwuje. A potem psoci jak szczenior. Podobno siusia tylko w ogródku. Na razie mieszka w garażu, ale garaż mamy spory (ok. 30 m, z oknem, z plytkami). No i chadza po ogrodku. Martwi mnie jego ciezki oddech i takie charczenie. Jutro spróbujemy chyba pojechać jeszcze raz do weta. Z Krzysiem już się polubili, mnie na razie maluszek się boi. Ale kochany z niego stworek. W weekend sprobujemy porobic ladne zdjecia do oglaszania brzdaca, jesli tylko bedzie w miare zdrowy.

Jagienko, czy ja dobrze rozumiem że on był przez Was odrobaczany?

Czy jego braciszek został sam? Gdzie on mieszka?

Posted

my się już zaczniemy ogłaszac :loveu:
A co do igreka-on wam nie wyje sam w tym garażu , bo muj na sekunde nie może zostac sam bo skomli i szczeka nie mowiąc o drapaniu w drzwi
Do tego nie można przy nim jesc bo rzuca się i skoli zeby mu to dac
a jak sie zmeczy to sie dopomina zeby go na łożko dac bo on na nim śpi :D
A teraz demoluje legowisko Negry i lata jak wariat ;]

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):

Jagienko, czy ja dobrze rozumiem że on był przez Was odrobaczany?

Czy jego braciszek został sam? Gdzie on mieszka?

Tak, karusiap go odrobaczała dwa razy, ale jak psiak ma kontakt z odchodami innych zwierzaków i któryś ma przyjacioł wewnętrznych to może się zarazić znowu, a one tam latały po wsi, do nich rózni lokatorzy wpadali, więc nie wiem czy to jest, ze tak powiem aktualne. Ale jeżeli nie załatwia się z robakami i nie ma podejrzanie zaokraglonego brzusia to powinno byc ok.

A braciszek został sam z mamą (latawicą), ten maluch jest mniej odważny i podobno póki co sam za daleko nie wychodzi. Pani go zamyka w stodole, ale np jak przyjechałysmy to latały luzem i pobiegły za Nami znajdując dziure w ogrodzeniu, więc no... kwestia czasu, aż się poczuje na tyle pewnie, żeby pognać za mamą.

Posted

oj faktycznie Patia slicznie prosze o aktualizacje w wolnej chwili:oops:...sunie nr maja juz na bide 5 mscy.....te maluchy z 2 zdjec juz nie sa maluszkami takimi,jeden z chlopakow to Igrek u Eli i Krzysia, drugi jest nadala gdzie byl,siostry mozna zdjac bo jedna ma DS a druga nie zyje:(
Psy z ostatniego zdjecia to czarny Nikus jest na DT u miniulki,ruda ma DS ale nie sciagaj jej bo mam nadzieje,ze ich siostra zyje.....Zarowno Igrek jak i Nikus maja juz ok 3 mscy

czy ktos zrozumial moje wypociny?:oops:

Posted

Nikus ma 3 miesiace waży niecale 3 kilo, jest dwa razy odrobaczony w najbliższym czasie będzie zaszczepiony :p mozna wybrać fotki te które dalam chyba że uda mi sie zrobić fotki jeszcze zanim bedzie aktualizowane, bo chciała bym mu zrobic jak stoi zeby go całego było widac

Posted

Rozpieszczaniem zajmiemy sie w weekend, dzis kiepsko z czasem :( Krzys w pracy, a ja mam wieczorem firmowa impreze w domu wiec mam mnostwo pracy ... w kuchni, na szczescie pomocnikow tez. Ale Iguś będzie mieć wieczorem mnóstwo rąk do głaskania - i jaką reklamę :D