Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkie nadal szukaja:(plus dwa rude nowe (sunia plus nie wiem co chyba tez sunia),jeden jest niedaleko drugi spory kawalek,ale ja wszytskie dowioze w razie potrzeby

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patia napisał(a):
Boze :-( A czy tą rudą mamusię mozna zabrac już wysterylizować i odwieźć tam gdzie jest ? Czy może tam spokojnie czekac na domek ?

zabrac tak,wysterylizowac rowniez,odwiesc....te warunki absolutnie nie nadaja sie do pobytu po zabiegu:(ona jest tez do zabrania,za zgoda zreszta "wlasciciela".

• 3 weeks later...
Posted

Dom ma jednak mala ruda sunia,czarny braciszek szuka.Nie wiem co jest trzecie z rodzenstwa,to kawalek drogi i jesli tam pojade to musze zabrac suke matke i szczeniaka ostatniego,jesli sa:(a nie mam gdzie:(

aha i jeszcze do domu poszla sunia z 4 rodzenstwa ta czarna z brazowa maska.

czyli zostaly 3 suki czarne w biale znaczenia, 2 suki + pies rodzenstwo, rudzioszek + czarny brat:(

Posted

w weekend moglabym przywiesc rudego ostatniego szczeniaka (jesli zyje) i matke....tylko nie mam kompletnie gdzie ich dac:(oprocz tego czarnego chlopaka tez by juz trzeba bylo zabrac....

Posted

Karusiu a hotelik ? Nie ma już zupełnie miejsc ? Kurczę u mnie ze znalezionym dziadeczkiem 7 psów a jeszcze Bubulinka przyjeżdża na dwa tygodnie , sąsiedzi zostawili u mnie swoje papugi więc z moimi mam 4 ptaki + koty , szpilki nie wcisnę ...

Posted

Wiem Patia,ze Ty to juz masz ponad stan;)
co do hotelu....miejsce moze i by sie jakies znalazlo na sile,ale to kolejny piesmja nie wiem czy wyrobie,tymbardziej,ze w kazdej chwili Pani od Perelki (inna sunia,tzn Pani do ktorej sie ona przyblakala),moze mnie zameczyc by ja zabrac bo juz ma takie dni:(
ale ta ruda...ona jest taka smutna:(
sama....nikogo nie ma:(
Musze jechac i zobaczyc co z nimi...

Posted

O rany ile bidoków :( Niefajna ta ilość... Może jednak gdyby były gdzieś na miejscu i w DT (czy hotelu) to łatwiej by było o dom, chociaż są wakacje i sama nie wiem. Co robić...?

Posted

Na pewno bylo by latwiej:(
teraz najwazniejsze zabrac z tamtad ruda sunie i ostatnie dziecko,plus czarnego braciszka z DT...mial zostac ale zostaje tam jednak ruda siostra,wiec matka i dwa maluchy,oczywiscie mozna ich rozdzielic...
Sunia zyje w tragicznych warunkach,dodatkowo ulica,wiejskie psy.Maluch nie wiem czy zyje,bo jak zabieralam tamte to wyszly tylko dwa z tego "domu"

Posted

Majeczka3,Misia,Okruszynka,moja malutka perelka nie zyje:placz:zamiast zaweisc ja do jakiegos cudownego domu musialysmy urzadzic jej dzis pogrzeb:(
Rano jakas %$^&^%&^ ja zabila,nawet nie zatrzymala samochodu:(Psiaki sa juz duze i wylaza za matka,ona poszla za nia najdalej....juz nie wroci....:(
Zostali jej dwaj bracia,na razie sa zamknieci ,siatka zabezpieczona,ale psy i tak znajduja wyjscie....
Spij dobrze malenka....Nie cieszylas sie zyciem nawet 3 miesiecy...:(

• Jaga dziekuje,ze bylas ze mna i nasza malutka...

• Posted

Dwa maluchy też są zagrożone... Wyłażą, a ulica zaraz obok, samochody mają w d*** ograniczenia!!!
    A my nie mamy gdze maluchów dać :placz:
    Co robić??

Takie małe ciałko to naprawde straszny widok... tyle jeszcze było przed nią :shake: [']

Posted

weszka napisał(a):
    A te dwa które tam są to rodzeństwo tej biedaczki? Czy te takie inne? Bo się pogubiłam..

Tak ,w tym miejscu zostali jej dwaj bracia (czwartej z rodzenstwa,siostrzyczce udalo sie nie dawno znalesc dom).
    W innym miejscu mam do zabrania sunie i jej maluszka (jest gdzies na zdj taki rudasek) jesli maly zyje oraz z DT brata tego wlasnie rudzioszka.Sa rowniez w ogromnym zagrozeniu:(

Posted

Ojeeeeju, nie mogę tego czytac:-( Wciąż sobie myślę, ze powinnam zabrac te maluszki do siebie, ale szkopuł w tym, że w sierpniu mam zamiar jeszcze wyjechac na jakiś dobry tydzień do dwóch i nie miałabym co zrobić z maluszkami:shake:

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
    karusia, a gdzie sa braciszkowie tej suni ktora nie zyje ('), w jakim wieku sa te psiaki?

w Krakowie sa,ale ja je chetnie przetransportuje:cool3::oops:
    maja po 2,5 miesiaca ,no jeszcze w kazdym razie trzech nie maja i waza po kilka kilo,nie sa super mikrusami szczeniakami tak z 5-6 kilo mysle....:-(

Posted

oprocz braci suni,ktora zginela...domu szukaja 3 suczki z 1 postu oraz taka parka.Tzn chlopczyk czarny mial miec DS a ruda sunia byc w tym samym domu na DT,natomiast jest na odwrot.Czarny chlopczyk szuka domu.W miejscu skad ich zabralam jest jeszcze ich ruda mama i MAM NADZIEJE trzeci szczeniak,ktorego ostatnio nie widzialam,wiem tylko,ze tez byl rudy jak ta sunia.Dlatego czarnuszek (musze go zabrac z DT:()i oby drugi rudziaszek bardzo pilnie szukaja domu tymczasowego.Mama tez-ona z ostatnim maluchem jest w bardzo duzym zagrozeniu:placz:

no i jak sie wali to wszytsko na raz.....mialam tel z DT czarnuszka.Pani prosi mnie bym zabrala go jak najszybciej.Nie jest w stanie upilnowac dwoch maluchow,przegryzaja jej kable a w grupie sila...
    I gdzie ja mam go dac:(

Posted

Ta Pani ma też bachorka swojego do upilnowania... :shake:
    Ten tel wcześniej czy później zostałby wykonany, zdawałyśmy sobie z tego sprawę, ale co robić?? Samego go do hotelu? Poza tym są wakacje, szpilki tam nie wciśnie... :cool1:

Posted

karusiap napisał(a):
    w Krakowie sa,ale ja je chetnie przetransportuje:cool3::oops:
    maja po 2,5 miesiaca ,no jeszcze w kazdym razie trzech nie maja i waza po kilka kilo,nie sa super mikrusami szczeniakami tak z 5-6 kilo mysle....:-(

ja jak na złość wyjeżdżam służbowo na tydzien i Krzys zostaje sam z Fuksem i kotami... :( raczej sie nie zgodzi :(