Marta697 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Punto 2-letni pies po przejściach, z nadzieją na lepszy dom. Nie znamy jego życia za czasów gdy był szczeniaczkiem, małą, słodką kuleczką w, której się ktoś zakochał. Lecz później wyrósł duży pies, który potrzebował niemniej uwagi niż kiedyś. Ale pieskiem trzeba się było zajmować, wychodzić na spacery, a przede wszystkim wychować. Jednak dla niektórych to za dużo. Do tego potrzeba przede wszystkim dobrych chęci a ich z pewnością właściciele Punta nie posiadali.Przecież łatwiej przywiązać psa do drzewa lub wywieźć tak daleko aby nie znalazł drogi powrotnej. Cóż, na szczęście piesek trafił do pobliskiego Schroniska dla Zwierząt w Bydgoszczy, gdzie był pod wspaniałą opieką. Mogło to się skończyć inaczej, np. pod kołami samochodu. Nie minęły 2 m-ce , piesek dostał drugą szansę, nadzieję na zawsze pełną miskę, regularne spacery. Niestety i ten rozdział życia Punta nieskończył się dobrze, po raz drugi przyszedł do Schroniska ale co dziwne, nie został oddany. Prawdopodobnie zgubił się tej Pani a może piesek się znudził..... Punto nie traci nadziei, w jego oczach jest wypisana miłość i nieskończona wierność, którą obdarzy każdego kto go pokocha. Był adoptowany 2 maja 2007 r. Później Pani zgubiła pieska. Pisała do mnie w tej sprawie. I teraz przyszedł do Schroniska. Próbujemy odzyskać namiary do tej Pani, tylko nie wiadomo czy Pani bedzie chciałą z powrotem Punto, po takim czasie może wzięła innego pieska. Tymczasem szukajmy dla niego domku! Zdjęcia z maja --> tam tego roku A tu po roku czasu, troszkę się zmienił, przybrał również na wadze lecz tak samo smutny jak wtedy...:-( Kolejny raz porzucony, to samo pytanie DLACZEGO!? :-(:-(:-(:-(:-(:placz::placz::placz::placz: Quote
kamilka91 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1328923_punto_mix_pona_czeka_na_odpowiedzialny.html Quote
junoo Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 wkleiłam ogłoszenie na ponim forum: http://pon.mojeforum.net/viewtopic.php?p=55297#55297 Quote
Estera Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 ten psiak tak strasznie mi się podoba... :roll: Quote
kamilka91 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Mi też się podoba. I z wyglądu i z charakteru. Jest po prostu cudny :loveu: wczoraj został ślicznie przycięty i wyczesany, wygląda jak Książę :loveu: Zdjęcia kiepskie, bo Punto cały czas biegał i trudno było go uchwycić :mad: poza tym na obiektywie była kropla wody, widoczna na wszystkich zdjęciach :oops: Czyż on nie jest cudowny? :loveu::loveu::loveu: Quote
Marta697 Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Punto ma specjalne przywileje:eviltong: Wypuszczam go i całe weekendy biega po terenie. Dziś ponownie został wyczesany, jego sierść jest przepiękna:razz: Tylko domu brak..:placz::placz: Quote
kamilka91 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Jak Punto będzie taki zadbany i puszczany po terenie, to na pewno ktoś go szybko wypatrzy ;) tym bardziej że to młody, radosny, cudowny psiak :loveu: Quote
Marta697 Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 PUnTO W DOMU!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Oby na stałe. Punto poszedł do domu z ogrodkiem. :multi: Quote
xxxx52 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 mam nadzieje ,ze poszedl do domu z mozliwoscia wyjscia do ogrodu ,a nie do budy ,czy kojca:shake: Quote
kamilka91 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 To wspaniale! :laola: oby tylko szczęśliwy był... :multi::multi: Quote
Estera Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Joooo :loveu: Słodziak w domu! Wszystkiego dobrego! :loveu: temat przenoszę :) Quote
Lorien:) Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Wspaniałe wieści! :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts