Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

10 letni sznaucer średni, przybłęda p&s. Bardzo miły, łagodny do ludzi.
Ma aktualne szczepienia i jest po kastracji. Był dziś z nami na spacerku:cool1:
Jednak na pierwszy rzut oka, nie jest z nim dobrze. Podejrzewamy zmiany neurologiczne, musi obejrzeć go jak najszybciej wet. Jest bardzo słaby i chudy. Pod koniec spaceru ( nie był to spacer długi i męczący!) ledwo szedł, przewracał się, ,,ciągnął" nogi. A zaraz znowu normalnie biegł. I tak ciągle.

:-(:-(:-(

Zdjęcia z boksu:

On tak bardzo potrzebuje człowieka i domu:-(:-(

On nie może zrozumieć co się stało, ciągle myśli ,,DLACZEGO?!" ,,CO ZROBIŁEM NIE TAK?!"

A tu na spacerku, szczęśliwy, miał nadzieje że już nie wróci do boksu:-(

http://img389.imageshack.us/img389/7696/230508042xf0.jpg

Poproszę o ogłoszenia. Ja też porobię tam, gdzie jestem zarejestrowana. Ciocie od sznaucerków proszę o umieszczenie Alexa na blogu:loveu:

Maksymalna ilość zdjęć w poście to 5.

Pkt. 10 regulaminu.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za ogłoszenia.
Tak rzeczywiście mnie też to martwi, w niedzielę spróbuję załatwić mu przeniesienie do pomieszczenia cieplego, gdzie będzie sam w boksie, ewentualnie z kilkoma małymi pieskami.
Przydałaby się również wizyta u weterynarza.

Posted

Bida :( W jego wieku to pewnie kwestia neurologiczna i/lub zmiany w kręgosłupie, stawy.
Zaraz wrzucam go na bloga!
Napiszę do Elitesse o przenosiny wątku na PwP - tam większe szanse.

Posted

Same srednie pieprzaki. Co sie dzieje, wyszly z mody? Nastepna bida... Moznaby bylo go obciac, zawsze krotsze futro to mniejsza mozliwosc zlapania pasozytow, tylko nie wiem czy staruszkowi nie bedzie zimno po ostrzyzeniu. Jakby co sluze sznaucerowa fryzurka;).

Posted

Myślę że można byłoby ostrzyc pieska. Piesek prawdopodobnie zostanie przeniesiony do cieplejszego pomieszczenia więc nie byłoby mu chłodno w nocy.
Mamy w schronisku maszynkę ,,jako taką" jeżeli jednak niedzwiadek:) oferujesz pomoc to byłoby świetnie. My nie mamy takich zdolności.
Zaproponuj termin, kiedy Ci pasuje:cool3:

Posted

Tak, pomoc się przyda. Bo my nie umiemy ciąć jakoś ładnie, teniemy "byle było lżej", tzn. staramy się, ale różnie nam wychodzi :evil_lol: i z tą maszynką też tak różnie bywa... :eviltong:

Posted

Poki co mam nawal roboty (zawalilam szkole:roll:), ale mysle, ze moznaby bylo umowic sie na popoludnie w piatek. Pogoda coraz ladniejsza i robi sie cieplej wiec mysle, ze niepowinno byc mu zimno. Strzyc bede go inaczej niz psa na wystawe bo nikt pozniej nie bedzie mu tej siersci pielegnowal, wiec po calosci pojade maszynka, zachowujac odpowiednie formy sznaucerowej fryzurki;). Maszynka bede sie musiala posluzyc wasza, bo moja ledwo zipie i napewno nie obejmie calego sredniaka (wystawowych psow sie nie goli (tylko uszka i pupa) wiec nie potrzebna mi nowa i jakos do zakupu sie nie spiesze;))

Posted

Sory dziewczyny za brak odzewu, ale troche nie mialam dojscia do neta i musialam w szkole nieco na koniec powalczyc:evil_lol:, ale jetem juz do waszej dyspozycji;). Najbardziej pasowalby mi dzisiejszy dzien, jezeli nie to jutro tez spoko, ale niedziele wolalabym pominac bo wieczorem wyjezdzam i pewnie zejdzie mi caly czas na pakowaniu i sklepach;).

Posted

Marty nie było, ja zdjęć nie mam... (niedawno zalałam aparat colą i teraz niezbyt chętnie działa... :oops:) Ja już wróciłam, a o 18 schronisko jest już zamknięte... Marta697 będzie jutro, ale mówiłaś, że jutro Tobie nie pasuje. Może jakoś w przyszłym tygodniu się z nią umówisz? ;) bo ja to ostatnio rzadko bywam w schronisku... :roll:

Posted

Ja sie dostosuje, godzina moze byc wczesniejsza, a nawet lepiej byloby np rano. Podajcie, date i godzine i wtedy sie zjawie;). Potrzebuje waszej maszynki, od siebie wezme grzebien, szczotke, nozyczki i kaganiec (wiem po moich ze obcy z maszynka to zagrozenie;)).