Selket Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Ja już zrobiłam mu allegro takie proste i dwie osoby obserwują :) Quote
ocelot Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 kiiniaa rozważ wszystko dobrze. Co z nim zrobisz, jak nie znajdzie w tak ekspresowym tempie domu? Quote
kiiniaa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 nie bój nic:eviltong: od lutego miałam już 6 na tymczasie i wszystkie znalazły super domki:cool3: (kontakt mam cały czas) wspólnymi siłami damy radę, a w razie co by to już napisałam, że do schronu nie wróci Quote
kiiniaa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Selket napisał(a):Ja już zrobiłam mu allegro takie proste i dwie osoby obserwują :) to już coś:cool3: :bigcool: Quote
ZUZANNA11 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 DT na najbliższe 2,5 tygodnia mamy... ...zakasamy rękawy i szukamy domu ! Quote
papudraczek Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 jak dobrze zrozumiałam to Toffik może się już pakawać:multi::multi: ssuuuuppppeeeerrrrr!!! i podziwiam wasz optymizm!!! 2,5 tygodznia to troszkę mało, ale wierzę że sie uda Quote
kiiniaa Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 noooo... w domu mam poparcie a to też dużo wstępna wyprawka gotowa Będzie dobrze:grins: Quote
ruda76 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Dziewczyny czy mozecie zrobic jakis tekst aby umiesci Toffika na stronie ASt;) Quote
ocelot Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Nie pozwolił kierownik zabrać go na DT:shake: Ruda musi być na allegro, bo Aga go wystawiła. Quote
andzia69 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 ocelot napisał(a):Nie pozwolił kierownik zabrać go na DT:shake: a nie możecie powiedzieć, że to dom stały???? cholera:shake::shake::shake: on ma swój wątek też na niebieskim forum astów.... Quote
ocelot Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Podobno do schroniska był jeden tel. w jego sprawie, mieli po niego przyjechać... Nie przyjechali, ale może? Agnieszka ma rację - psiak jest genialny, z psami się dogaduje, do ludzi lgnie bardzo... Quote
kiiniaa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 cała sprawa bardzo mi si nie podoba, byłam gotowa podawać wszystkie dane przez tel. i brać go na siebie niby na DS. Co się zadziło nie wiem psiak dalej siedzi w schronisku, a już mógłby być w domku- zaopatrzyłam go w miski gryzaki karmę itp. mam bardzo złe przeczucia... Quote
ocelot Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Kiiniaa to nie tak. On jest po kastracji, czyli jest bezpieczny, bać to się można o psy chore, które nie są wykastrowane. Dzięki kastracji zyskał szansę, uwierz, to pierwszy pies, który ma jakieś dolegliwości i dostał szansę. U nas jest na 150 psów, tylko 30 wykastrowanych i tylko te można adoptować. Quote
Alicja Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Słuchajcie a nie może ktoś inny iść i po prostu wziąć go na siebie jako DS a potem przepisać umowę adopcyjną jak mały już znajdzie dom ... przecież My każdego psa tak wyciągałyśmy ...na siebie , z zastrzeżeniem ze str. schronu że w razie czego do 2 tygodni pies może do nich wrócić ...co oczywiście z naszej strony nie wchodziło w rachube ... potem jak pies był wyadoptowany to spisywałyśmy drugą umowę Quote
ocelot Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 No tak, ale teraz już wiadomo o DT. W tej chwili musiałby po niego przyjechać ktoś kogo kierownik nie zna. Quote
Alicja Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='ocelot']No tak, ale teraz już wiadomo o DT. W tej chwili musiałby po niego przyjechać ktoś kogo kierownik nie zna. no to na 100%...może ktoś podjąłby się tego zadania ;) Quote
kiiniaa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 równie dobrze mógł czekać w domu na adopcję na pewno byłoby mu lepiej... nie chodzi mi ani o mnie o Ciebie czy o kogokolwiek, kilka osób bardzo się zaangażowało żeby pomódz psu a on dalej siedzi w schronie... bardzo mnie zastanawia postawa właściciela schroniska, brak współpracy z jego strony chociaż dla nniego każdy zabrany przez was pies to czysty zysk- może brak porozumienia wynika z braku zaufania do was Quote
kiiniaa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='Alicja'] no to na 100%...może ktoś podjąłby się tego zadania ;) ja jestem niezmotoryzowana ale w każdej chwili z kimś mogę jechać Quote
ocelot Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Zaufanie to kierownik do nas ma. On jest po prostu przeciwnikiem domów tymczasowych i to wiedziałyśmy od początku współpracy. My musimy dać mu jeszcze czas, on i tak przez te kilka miesięcy radykalne postępy poczynił. Quote
ocelot Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 kiiniaa napisał(a):ja jestem niezmotoryzowana ale w każdej chwili z kimś mogę jechać Czyli trzeba na wątku transportowym napisać;) Quote
GrubbaRybba Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Wczoraj wieczorem dzwonili do mnie ci ludzie, którzy chcą zabrać Tofika. Kierownik dał im numer. Przegadałam z nimi kawał czasu. Bardzo mili ludzie w średnim wieku, niedawno odszedł ich mix boksia, bardzo podobny do Tofika. Jak zobaczyli Tofika, oszaleli na jego punkcie i zakochali się. Oferują dobre warunki, domek i ogród. Ludzie w średnim wieku z doświadczeniem z psami. Są z Bielska. Obiecali informacje po adopcji, może nawet zdjęcia. Jutro chcą zabrać Tofika. Przyjadą po niego ten kawał drogi. Jak go zabiorą, będą do mnie dzwonić i informować. Quote
Alicja Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Wczoraj wieczorem dzwonili do mnie ci ludzie, którzy chcą zabrać Tofika. Kierownik dał im numer. Przegadałam z nimi kawał czasu. Bardzo mili ludzie w średnim wieku, niedawno odszedł ich mix boksia, bardzo podobny do Tofika. Jak zobaczyli Tofika, oszaleli na jego punkcie i zakochali się. Oferują dobre warunki, domek i ogród. Ludzie w średnim wieku z doświadczeniem z psami. Są z Bielska. Obiecali informacje po adopcji, może nawet zdjęcia. Jutro chcą zabrać Tofika. Przyjadą po niego ten kawał drogi. Jak go zabiorą, będą do mnie dzwonić i informować. :kciuki: to ja zaciskam paluchi ..... A z którego Bielska ?? Quote
kiiniaa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 to dobrze uff, dzięki za taką informacę bo od wczoraj miałam bardzo wysokie ciśnienie Quote
GrubbaRybba Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 [quote name='Alicja'] :kciuki: to ja zaciskam paluchi ..... A z którego Bielska ?? Jak to z którego? Może ja głupia jestem, ale wydawało mi się, że jest jeden i nie dopytywałam. :oops: Quote
Recommended Posts