Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie bój nic:eviltong: od lutego miałam już 6 na tymczasie i wszystkie znalazły super domki:cool3: (kontakt mam cały czas)
wspólnymi siłami damy radę, a w razie co by to już napisałam, że do schronu nie wróci

Posted

ocelot napisał(a):
Nie pozwolił kierownik zabrać go na DT:shake:

a nie możecie powiedzieć, że to dom stały???? cholera:shake::shake::shake:

on ma swój wątek też na niebieskim forum astów....

Posted

Podobno do schroniska był jeden tel. w jego sprawie, mieli po niego przyjechać...
Nie przyjechali, ale może?

Agnieszka ma rację - psiak jest genialny, z psami się dogaduje, do ludzi lgnie bardzo...

Posted

cała sprawa bardzo mi si nie podoba, byłam gotowa podawać wszystkie dane przez tel. i brać go na siebie niby na DS. Co się zadziło nie wiem psiak dalej siedzi w schronisku, a już mógłby być w domku- zaopatrzyłam go w miski gryzaki karmę itp.
mam bardzo złe przeczucia...

Posted

Kiiniaa to nie tak. On jest po kastracji, czyli jest bezpieczny, bać to się można o psy chore, które nie są wykastrowane.
Dzięki kastracji zyskał szansę, uwierz, to pierwszy pies, który ma jakieś dolegliwości i dostał szansę.

U nas jest na 150 psów, tylko 30 wykastrowanych i tylko te można adoptować.

Posted

Słuchajcie a nie może ktoś inny iść i po prostu wziąć go na siebie jako DS a potem przepisać umowę adopcyjną jak mały już znajdzie dom

... przecież My każdego psa tak wyciągałyśmy ...na siebie , z zastrzeżeniem ze str. schronu że w razie czego do 2 tygodni pies może do nich wrócić ...co oczywiście z naszej strony nie wchodziło w rachube ... potem jak pies był wyadoptowany to spisywałyśmy drugą umowę

Posted

[quote name='ocelot']No tak, ale teraz już wiadomo o DT.

W tej chwili musiałby po niego przyjechać ktoś kogo kierownik nie zna.

no to na 100%...może ktoś podjąłby się tego zadania ;)

Posted

równie dobrze mógł czekać w domu na adopcję na pewno byłoby mu lepiej...
nie chodzi mi ani o mnie o Ciebie czy o kogokolwiek, kilka osób bardzo się zaangażowało żeby pomódz psu a on dalej siedzi w schronie... bardzo mnie zastanawia postawa właściciela schroniska, brak współpracy z jego strony chociaż dla nniego każdy zabrany przez was pies to czysty zysk- może brak porozumienia wynika z braku zaufania do was

Posted

Zaufanie to kierownik do nas ma. On jest po prostu przeciwnikiem domów tymczasowych i to wiedziałyśmy od początku współpracy.

My musimy dać mu jeszcze czas, on i tak przez te kilka miesięcy radykalne postępy poczynił.

Posted

Wczoraj wieczorem dzwonili do mnie ci ludzie, którzy chcą zabrać Tofika. Kierownik dał im numer. Przegadałam z nimi kawał czasu. Bardzo mili ludzie w średnim wieku, niedawno odszedł ich mix boksia, bardzo podobny do Tofika. Jak zobaczyli Tofika, oszaleli na jego punkcie i zakochali się. Oferują dobre warunki, domek i ogród. Ludzie w średnim wieku z doświadczeniem z psami. Są z Bielska. Obiecali informacje po adopcji, może nawet zdjęcia. Jutro chcą zabrać Tofika. Przyjadą po niego ten kawał drogi. Jak go zabiorą, będą do mnie dzwonić i informować.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Wczoraj wieczorem dzwonili do mnie ci ludzie, którzy chcą zabrać Tofika. Kierownik dał im numer. Przegadałam z nimi kawał czasu. Bardzo mili ludzie w średnim wieku, niedawno odszedł ich mix boksia, bardzo podobny do Tofika. Jak zobaczyli Tofika, oszaleli na jego punkcie i zakochali się. Oferują dobre warunki, domek i ogród. Ludzie w średnim wieku z doświadczeniem z psami. Są z Bielska. Obiecali informacje po adopcji, może nawet zdjęcia. Jutro chcą zabrać Tofika. Przyjadą po niego ten kawał drogi. Jak go zabiorą, będą do mnie dzwonić i informować.

:kciuki: to ja zaciskam paluchi .....

A z którego Bielska ??

Posted

[quote name='Alicja']
:kciuki: to ja zaciskam paluchi .....

A z którego Bielska ??

Jak to z którego?
Może ja głupia jestem, ale wydawało mi się, że jest jeden i nie dopytywałam. :oops: