Jump to content
Dogomania

Griso bez łapki - nie szuka już domu - on go ma - najwspanialszy u Wiosny:):):)

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka była dzisiaj w schronie, zda Wam relację jutro.
tak na szybko - psiak ma się dobrze, opuchlizny nie ma i sobie z chorą łapką radzi całkiem nieźle.

Posted

to super, ze psiak dobrze sie ma :thumbs:
Wytrzyma jeszcze trochę.. tydzień..
9 czerwca miałam wyjechac na wycieczkę szkolną, ale zrezygnowałam i bardzo się ciesze, będę na tym wątku siedzieć :evil_lol:

Posted

Zdaję relacje....

Pies ma się dobrze, skacze i biega z tą chorą łapką.
Opuchlizny nie ma.
Łapka nie wygląda na złamaną, tylko na zerwane ścięgno. Nie jestem weterynarzem, ale tak bym obstawiała. Gdyby była złamana, coś by się pewnie zrosło. Podobno pies ma chorą łapkę już około 2 miesięcy. A tu się nic nie zrosło. Łapka wisi sobie tak, jakby bez czucia.

Gdy pies do mnie podbiegł i skoczył na bramę, obmacałam trochę łapkę. Nie bolała go, no i nie wyczułam złamania, choć po takim krótkim dotyku ciężko coś na 100% powiedzieć.

Ale najważniejsze jest, że pies jest wesoły i otwarty do ludzi, biega radośnie i cieszy się na każde zainteresowanie.

Rozmawiałam też o nim z kierownikiem. Jak zwykle zaparł się, że nie wydaje kalekich psów ze schroniska, ale potem uległ i powiedział, że jak znajdziemy dom, to go wykastruje i odda do adopcji.

Zatem szukamy domu!!!

Posted

to super, ze kierownik zgodzil sie aby psiak w schronie zostal wykastrowany i wydany do adopcji... też mysle, ze to nie zlamanie, ale też nie jestem weterynarzem wiec nic nie wiem :oops:

wrrrrrrrrr, jeszcze 6 dni!

Posted

ocelot napisał(a):
Oj myślę, że na weta trzeba będzie zbierać, czy gdyby to było zerwane ścięgno to się jakoś leczy?

U ludzi się operacyjnie skleja ścięgna. Ale potem człowiek musi chodzić wiele miesięcy w stabilizatorze, z usztywnionym stawem.
Nie wiem, czy ktoś zmusi psa, do kilku miesięcy w stabilizatorze. Zatem nie wiem, czy u psów się to leczy.
Mój kolega, z zerwanym ścięgnem chodził 2 m-ce w gipsie, a potem 10 m-cy w stabilizatorze.