ocelot Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Nadal szukamy przyjaciół dla Hieńka, będzie potzrebne wsparcie... Quote
Doda_ Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 podnoszę.. ocelot - a moze zrobić aukcję cegiełkową? Quote
ocelot Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Doda_ napisał(a):podnoszę.. ocelot - a moze zrobić aukcję cegiełkową? Pewnie, że by się przydało, ale ja nie potrafię Quote
Doda_ Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 ocelot napisał(a):Pewnie, że by się przydało, ale ja nie potrafię sprobuje poprosic kogos.. Quote
ocelot Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Agnieszka była dzisiaj w schronie, zda Wam relację jutro. tak na szybko - psiak ma się dobrze, opuchlizny nie ma i sobie z chorą łapką radzi całkiem nieźle. Quote
Doda_ Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 to super, ze psiak dobrze sie ma :thumbs: Wytrzyma jeszcze trochę.. tydzień.. 9 czerwca miałam wyjechac na wycieczkę szkolną, ale zrezygnowałam i bardzo się ciesze, będę na tym wątku siedzieć :evil_lol: Quote
Argat Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Wspaniałe wiadomości. Oby podobne byłe te, dotyczące ew. nowego domu. Nadal trzymam kciuki! Quote
GrubbaRybba Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Zdaję relacje.... Pies ma się dobrze, skacze i biega z tą chorą łapką. Opuchlizny nie ma. Łapka nie wygląda na złamaną, tylko na zerwane ścięgno. Nie jestem weterynarzem, ale tak bym obstawiała. Gdyby była złamana, coś by się pewnie zrosło. Podobno pies ma chorą łapkę już około 2 miesięcy. A tu się nic nie zrosło. Łapka wisi sobie tak, jakby bez czucia. Gdy pies do mnie podbiegł i skoczył na bramę, obmacałam trochę łapkę. Nie bolała go, no i nie wyczułam złamania, choć po takim krótkim dotyku ciężko coś na 100% powiedzieć. Ale najważniejsze jest, że pies jest wesoły i otwarty do ludzi, biega radośnie i cieszy się na każde zainteresowanie. Rozmawiałam też o nim z kierownikiem. Jak zwykle zaparł się, że nie wydaje kalekich psów ze schroniska, ale potem uległ i powiedział, że jak znajdziemy dom, to go wykastruje i odda do adopcji. Zatem szukamy domu!!! Quote
Doda_ Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 to super, ze kierownik zgodzil sie aby psiak w schronie zostal wykastrowany i wydany do adopcji... też mysle, ze to nie zlamanie, ale też nie jestem weterynarzem wiec nic nie wiem :oops: wrrrrrrrrr, jeszcze 6 dni! Quote
ocelot Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Jeśli znajdzie się osoba, która go adoptuje, to kierownik nie widzi przeszkód, ale to musi być pewne Quote
GrubbaRybba Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Zrobiłam bazarek na deski dla schroniska http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112051 Zapraszam do licytacji! Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Przepraszam za OFFA, ale jestem w kropce. Pilnie szukam DT dla suni, która została adoptowana z tomaszowskiego schronu, a po dwóch miesiącach domek już jej nie chce. Mam czas do 23 czerwca, aby znaleźć jej dom lub dt. Jestem przerażona i nie wiem, co robić. Pomóżcie! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111137 Quote
Doda_ Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Czy ktoś pomoże Hienkowi? ja pomoge tylko czekam na decyzje p.kaliny... Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Doda_ napisał(a):ja pomoge tylko czekam na decyzje p.kaliny... :Rose::Rose::Rose: wspaniale!!! :loveu: Quote
ocelot Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Oj myślę, że na weta trzeba będzie zbierać, czy gdyby to było zerwane ścięgno to się jakoś leczy? Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ocelot napisał(a):Oj myślę, że na weta trzeba będzie zbierać, czy gdyby to było zerwane ścięgno to się jakoś leczy? U ludzi się operacyjnie skleja ścięgna. Ale potem człowiek musi chodzić wiele miesięcy w stabilizatorze, z usztywnionym stawem. Nie wiem, czy ktoś zmusi psa, do kilku miesięcy w stabilizatorze. Zatem nie wiem, czy u psów się to leczy. Mój kolega, z zerwanym ścięgnem chodził 2 m-ce w gipsie, a potem 10 m-cy w stabilizatorze. Quote
Recommended Posts