Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny! Działacie świetnie. Nie było mnie prawie tydzień a pies ma tymczas :loveu: Oby wszystko się udało. Trzymam kciuki. Samochodu niestety nie mam :oops:

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a czy niemożna by sobie podarować tych kroplówek w lecznicy i robic je w domku?

ja sobie np. nie wyobrażam jeździc na same króplówki do wetów z jednym zwierzakiem, to było by nie do wykonania

Posted

dokladnie! to samo chcialam zasugerowac.Kroplowki to bardzo prosta sprawa, ja mimo oporow, zeby ratowac zycie mojego Gapa nauczylam sie robic kroplowki i naprawde jest to suuuper latwe zadanie i nie trzeba chodzic do weta wydawac pieniadze za kazdy zastrzyk

Posted

Oprócz kroplówek dobek dostaje 5 zastrzyków i ma czyszczoną rane i zmieniany opatrunek. Wiec niestety trzeba jeździc.

Nadal szukamy ochotnika! Albo chociaz osobe która by zabrała dobka taksówka.

Posted

aniu jak bedziesz z nim jutro u lekarza popros zeby dał te zastrzyki i same je zrobimy w niedziele , nie ma wyjscia , lecznica jest czynna tylko do 13 wiec nikt sie nei wyrobi.
Potzrebuje rowniez wsparcia finanswego na paliwo , bo juz jestem spłukana. Jezdze za swoje pieniadze a te niestety sie skonczyły, w niedziele zabieram go do siebie i bede z nim jezdziła cały tydzieni do lekarza.

Posted

w sumie to nie jest duza filozofia wyczyścić rane i zrobic zastrzyki, ale powoli, nie każdy jest gotowy na takie rzeczy. mi to przyszło łatwo i szybko, bo nie było innego wyboru;)

niestety w kwestii transportu dobka nie pomogę, gdyż jestem z wro...

Posted

ciekawe z co wzieli w poprzedniej lecznicy 250 złotych, chyba za to ze chcieli go usmiercic, ładna cena jak na nie robienie niczego. Poprostu brak słow, chyb asie tam przejade i powiem co o nich mysle bo to poprostu jest jakies nieporozumienie

Posted

uwaga sa nowe zdjecia dobiego, tylko ja sierota nie wiem jak wstawic a magda ktora ma go na domku tymczasowym takze jeszcze nie wie bo jest tu zupłnie nowa powitajmy nowa koezanke , chociaz narazie na moim nicku pracuje,
Halo niech ktos powie co zrobic albo napisze gdzie te zdjecia mozna wysłac zeby ktos wstawił

Posted

kurcze dziewczyny jestescie niesamowite.jak przedstawiaja sie finanse doebczka,a raczej wasze??
Trzeba cos wymyslic,choc troszke postaramy sie wesprzec z ND.
a cczy on jedzie do Niemiec do organizacji dobermaniej?moze oni wespra finansowo?

Posted

dzisaj niestety temperatura wrociła, choroba jest jednak podstepna.

Ja go puszecze dopiero wtedy kiedy bede miała pewnosc ze jedzie do domu docelowego, jesli to bedzie tylko tymczas albo jeszcze cos innego to nie wiem czy mnie zmusicie do tego zeby go oddac znowu do innego domu. Dzis czytałam o dobermanach, to pies ktory bardzo wiaze sie z domem i ludzmi, zmiany domu moga bardzo zle podziałac na jego psychike.
I cos co mnie jeszcze bardzo zdziwiło to to ze we wszystkich opracowaniach podkresla sie ze to pies idealny do dzieci, a ja taka gupia nieswiadoma byłam.

Posted

Dodatkowo umówiłam sie na poniedziałek ze szkoleniowcem ktory szkoli dobki zeby poobserwował go troche pod katem psychiki, chce poprostu zeby ktos kto zna ta rase spojrzał na niego krytycznym okiem bo wiadomo ze nam niestety miłosc i litos zniekształca obraz

Posted

" class="ipsImage" alt="">