Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aktualnie sprawa Barona wygląda tak: 1. Infekcja łapy fatalna, antybiotyk w kroplówce podawany codziennie. 2. Baron znalazł dom tymczasowy na 1 tydzień, zobaczymy co będzie dalej. 3. Zaopatrzony jest w karmę na ten tydzień. 4. Nadzieja Dobermanna prosi aby mu łapę ratować wszelkim dostępnymi sposobami. 5. Rozesłali po klinikach niemieckich zdjęcia TRG i czekamy na odpowiedź, czy ktoś się zdecyduje na tak skomplikowaną operację. 6. Być może uda się go przewieźć do Niemiec. Jest tam Klinika, która specjalizuje się w skomplikowanych urazach, szczególnie tej rasy. 7. Dotychczasowy rachunek w lecznicy wyniósł ok. 300 zł. 8. Psiak cudowny, zaczyna reagować na świat, do tej pory wycofany bez w życie. Mamy wiarę, że wspólnymi siłami uda nam się przywrócić mu nadzieję.

Posted

a co dostaje piesio, jakie antybiotyki?
JA teraz też mialam sunie po wypadku z zapaleniem szpiku.

Najważniejsze, że piesio ma teraz spokojny kąt!

Posted

Potrzebne nam wsparcie finansowe. W lecznicy na ten moment trzeba wyłożyć 300 zl. Potrzeb jest tyle, że ciężko im sprostać. Baron będzie miał wsparcie ale to dopiero za jakiś czas, w momencie wyjazdu. Na ten moment musimy kryć koszty sami.

Posted

Nasze szczescie siedzi wlasnie wsam w domu.
Decyzja z mojej strony została podjeta, jesli dobek po tygodniu bedzie musiał zmienic dom tymczasowy, wroci do mnie i nie dam go juz nigdzie indziej na zadne tymczasy.
Odchorowałam cała noc dzisiaj po tym jak musiałam go tam zostawić chociaz osoba u ktorej jest to cudowny człowiek i wiem ze krzywda mu sie tam nie wydarzy.

W zwiazku z tym, ze zdecydowalam ze jesli bedzie miał znowu zmienic dom jedzie do mnie prosze wszystkie ciotki zeby pomyslały jak bedzie mozna ustawic jekies wspolne dyzury u mnie w domu w czasie kiedy ja bede w pracy.

W przyszłym tygodniu bedzie to sroda i czwartek, to tak na poczatek.

Posted

no to super czyli mamy sparwe jakos rozwiazana, prosze sie nie gniewac wiem ze z hotelem chcieliscie dobrze ale ja go nie oddam do zadnego hotelu. Zresta nigdzie go nie oddam jesli nie bedzie mogl zostac tam gdzie jest teraz bedzie u mnie chocbym miała was blagac zebysmy to jakos dogarały.
To cudowny pies ktory bardzo potrzebuje czlowieka.
Dzwoaniłam walsnie co porabia lezy i obserwuje niebo do gory nogami.
Grzecznie zosyał w dom sam nic nie zbroił, troche grymasi z jedzeniem.
Prosze jednak o jakies wsparcie w formie karmy i materiałów opatrunkowych, potrzeba gazy i bandazy do zmiany opatrunkow, ludzie u ktorych przebywa nie pracuja i nie moge ich obciazyc kosztami utrzymania

Posted

chyba wiele osób zakochał w sobie:loveu:

a może ja bym allegro dla piesia zrobiła? Tzn wystawiła, ale zrobić musiałaby już jakaś cioteczka. I nie wiem, np za cegiełki, to można by jego zdjecia wywołać czy wydrukować i wysyłać?
ja moge tylko wystawic, ktoś musial by sie resztą zająć... bo nie przerobie.
zawsze to jakiś grosik:roll:
ja sama mam u weta duzy dług, narazie staram sobie z nim sama poradzic, zobaczymy jak to bedzie....
zapytaj wetów czy mogli by na swoje konto zamówic w hurtowni opatrunki, bedzie o wiele taniej!

Posted

Słodziak dzielnie zniósł kroplówki i wszelkie zabiegi poboczne. Wycałowałam go i wygłąskałam od wszystkich Cioteczek.

Temperatura w końcu spadła.
Jutro powtórka z rozrywki.

Posted

Cisza u dobka straszna a tak na prawdę to on potrzebuje wielkiego wsparcia. To co na razie robimy to zaledwie początek dłuuugiej drogi do pelnej sprawności i zdrowia psa. Jego łapą będziemy mogły się zająć dopiero w momencie, gdy jego stan bedzie na tyle stabilny, że w ogóle nam zabieg przeżyje!!!
A on jest taki kochany...

Jestem kolejną ciotką zakochaną w tym psie na zabój.