gusia0106 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Emigrantka napisał(a):Patigunio - a Ty jestes... kto? :D U Patigunio jest Bura Quote
Emigrantka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 gusia0106 napisał(a):U Patigunio jest Bura Patigunio = Patrycja? :D Quote
gusia0106 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Emigrantka napisał(a):Patigunio = Patrycja? :D Tak jest ;) Quote
Krysiam Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Witaj Patigunio, teraz będziemy mieli wieści z pierwszej ręki :lol: Quote
Emigrantka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 GUsia - dzieki....ja taka blondynka jestem wiesz.. ;) Patigunio - witaj :) Krysia - co z tym malym podrzutkiem? Poopowiadaj cos, jak juz sie do kompa dorwalas :) Quote
Emigrantka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Wstawaj BUra slicznotko, jak sie masz? Jakies nowe zdjecia tego pieknego pysia moze? Quote
malibo57 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Patigunio, Krysiamm, co u Burej? Możemy prosić jakieś info? Zdjęcia? Co jest, wszystkich zasypało? Quote
Emigrantka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Krysiam napisał(a):Nikt do Burci nie zagląda a ona tak potrzebuje towarzystwa :-( Ja zagladam caly czas ale.....pomalu mi rece opadaja prawde mowiac bo masa ludzi pytala o Burke od 2008 roku i stad odeszla bo... nie dostali odpowiedzi wiec sie pomalutku wykruszyli, nie ma sie co dziwic. Nie ma zadnych aktualnych informacji, zadnych aktualnych zdjec tylko jednozdaniowe zdawkowe odpowiedzi raz na kilka tygodni..... I teraz co? Quote
malibo57 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Myślę, że pora zrobić resumee: 1. Gdzie i od kiedy jest pies. 2. Dlaczego nie jest wysterylizowany, skoro od 2008 roku sie o tym wspomina, a teraz sa pieniadze. 3. Dlaczego nastąpiła zmiana konta. 4. Czy jest gdzieś ogłaszany. Tyle na dziś. Quote
Emigrantka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 5) Dlaczego nie mozna doprosic sie o zadne aktualne informacje o suni aktualne zdjecia? Ja rozumiem ze ludzie opiekujacy sie psiskami maja pelne rece roboty ale trzeba tez zrozumiec ze jezeli ktos deklaruje pomoc finansowa to chcialby widzec tego efekty - przede wszystkim w miare na biezaco wiedziec co sie z sunia dzieje.. Inaczej niestety deklaracje pomalu odpadna i pojda na inne psy w potrzebie. Dobranoc Quote
furciaczek Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Przydaly by sie rowniez informacje o zachowaniu suczki, skoro jest w DT to mysle ze mozna powiedziec o niej cos wiecej jak jedno zdanie. Informacje o zachowaniu w przypadku psa ktory tak wiele przeszedl sa bardzo istotne jesli chce sie znalezc jakis dom...i to nie jakis pierwszy lepszy ale taki ktory poradzi sobie z ewentualnymi problemami. Warto rowniez umiescic w pierwszym spis stron na ktorych pies jest ogloszony, np. ja ktora bardzo chetnie zrobila by takie ogloszonka nie wiem czy taka pomoc potrzeba jest czy nie. Macie moze tekst do ogloszen? Quote
obraczus87 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 po raz kolejny zapytuję co u Burej słychać.......... Quote
Ziutka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 W jakiej miejscowości znajduje się Bura ? Quote
malibo57 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Właśnie w poście 311 pytam mniej więcej o to samo. Mam nadzieje, że dostane odpowiedź na wszystkie pytania. Quote
Emigrantka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Tez mam taka nadzieje poniewaz w chwili obecnej niestety czuje sie zmuszona zawiesic deklaracje (100 ode mnie i 25 od Gabat, stale, miesieczne od lutego) z przyczyn... jak wyzej. Zero informacji/konkretow na temat psicy. Krysia byla na forum 15-go (1 strona edytowana 15-go, cel "zmiana konta") ale na watku nic nie napisala, osoba pod ktorej opieka jest podobno Bura byla tu tez niedawno i neistety nie uwazam ze 1 linijka "Bura czuje sie dobrze" czy cos w tym stylu jest wystarczaja od osoby o ktorej psica podobno przebywa juz kilka miesiecy. Nie rzucam zadnych oskarzen, chce tylko upewnic sie ze wszystko jest tak jak... jak ma byc. Czekam na informacje - do czasu otrzymania KONKRETNYCH informacji od osob ktore maja bezposredni kontakt z Bura (nie zdawkowych odpowiedzi raz na kilka tygodni czy tez komentarzy od "osob trzecich" ktorych to pare pojawilo sie na watku) niestety zawieszam deklaracje. Quote
Cantadorra Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Przepraszam za offa i zapraszam na bazarek, zbieramy na wozek dla suni: http://www.dogomania.pl/threads/177916-CD-perfumy-Dla-Sary-ONki-uratowanej-od-samotnej-A-mierci-w-kojcu-Do-24-01-do-00-00 Quote
Krysiam Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 malibo57 napisał(a):Myślę, że pora zrobić resumee: 1. Gdzie i od kiedy jest pies. 2. Dlaczego nie jest wysterylizowany, skoro od 2008 roku sie o tym wspomina, a teraz sa pieniadze. 3. Dlaczego nastąpiła zmiana konta. 4. Czy jest gdzieś ogłaszany. Tyle na dziś. Jestem, to mówie co wiem. Bura jest u Patrycji od połowy października Nie jest wysterylizowana bo miała cieczkę - można ja wysterylizować dopiero w lutym Fundacja , na którą zbierane były pieniądze jednostronnie wycofała zgode na zbieranie, szukam nowej Bura nie jest ogłaszana bo jeszcze niedawno na widok człowieka zamieniała sie w kamień Ja mam przymusowa przerwe w pracy i niestety związany z tym mniejszy dostęp do komputera - od 1 lutego wszystko wraca do normy. Burcia jest w DT u Patrycji, niedaleko Sochaczewa i naprawdę trudno mi jeździć tam co tydzień. Wiem, że robi ogromne postępy bo sama to widziałam ale realnie to domu możemy jej szukać od marca.:p Quote
paros Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ziutka, to sunia jest niedaleko Ciebie :lol: Quote
Ziutka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 paros napisał(a):Ziutka, to sunia jest niedaleko Ciebie :lol: Nooo tak się właśnie domyślałam :) że u "tej" Patrycji jest Bura co i "nasz" Karmelek... Myślę, że wybierzemy się z Luką na sesję zdjęciową Burej :) Quote
Neigh Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 To ja dorzucę co wiem:-). Otóż możliwość sterylizacji bezpłatnej Burej była jakiś czas temu. Wiem bo sama ją załatwiłam - przekazałam Krysi kontakt. Bura nie została wysterylizowana ze względu na problem z dowozem bardzo lękliwego psa. Była w dt u Krysi, jednak Krysia nie miała możliwości pracy z nią - a konkretnie takiej pracy, która pozwoliłaby na szukanie Burce domu. Burcia długo czekała na swoją kolej u behawiorysty - zapchanego np. krzyczkową Lisią i Betti. Kiedy udało się suczki wyadoptować Bura przeprowadziła sie w to samo miejsce, co jej poprzedniczki. Koszt hotelu wynosi 300 zł - jest w to wliczona praca z psem. Nie jest to wiec koszt wygórowany, pod warunkiem, ze nie ponosi go jedna osoba:-) Rozmawiając ostatnio z Patrycją w sprawie "mojego" Karmelka pytałam też co u Burci. Zdaniem Patrycji - robi postępy, jest to naturalnei pies lekliwy. Zaczyna już jednak obszczekiwać obcych, czuć sie pewniej. Początkowo ( pierwszy miesiąc) nie wychodziła z kojca. Jest zdecydowanie lepszej kondycji psychicznej i sprawia mniej problemów niż jej poprzedniczki. Powinna iść do domu z ogrodem, to pies, który mieszka, mieszkał w budzie. Nie zna innych klimatów. Do wyrozumiałych ludzi, świadomych - ze nie jest to pies przebojowy. Burcia nie jest dzikusem. Lubi kontakt z człowiekiem ( swoim) boi sie obcych. NIe jest konfliktowa w stosunku do innych zwierząt i dzieci. Tyle wiem. Myslę, że ogłoszenia jak najbardziej wskazane. Tyle, że to nie jest "mój" pies tylko Krysi i to ona decyduje Quote
Krysiam Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Witamy Neigh na wątku! I tylko chcę wyjaśnić, że nigdy nie byłam DT tylko Burą przywiozła do mnie Kanzaj na moment w trybie awaryjnym i zapomniała obebrać. Nigdy nie miałam warunków aby z Burcią pracować ale przecież nie o to chodziło. Kanzaj całkowicie zapomniała o swojej podopiecznej i wcale sie nią nie interesuje. Nie oddam psa do schronu tylko dlatego że dogomaniaczka mi go podrzuciła. Bura potrzebuje wsparcia - 300 zł co miesiac to nie jest wygórowana cena ale jak słusznie Neigh napisała, jest to dużo na jedna osobę. Żebym nie miała swojej sfory! Quote
Emigrantka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Czekamy na pare nowych zdjec Burej slicznotki w takim razie..... Quote
Recommended Posts