Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kwiatku milutki, Wy się stosunkowo niedawno pobudowaliście, prawda? Jakie macie kolorki w pokojach? Bo ja będę niedługo malować ściany i dostaję depresji z powodu niemożności podjęcia decyzji...

Posted

Saskja ! HA ! powiadasz kolory na ścianach :cool3: :megagrin: toż to były wojny na kolory :D
przeważa u nas Dulux - w sypialni mamy lato toskanii :loveu: (taki fajny pomarańczowy kolorek wyszedl, nie za jasny, nie za ciemny). Salon to u nas mieszanka - na 2 scianach mamy rzymski poranek (coś a'la kawa z mlekiem) a na pozostalych 2 mamy dzikie wino - och co za nazwy (ja bym nazwala na odwrot - dziki poranek i rzymskie wino :D)
kuchnia, jadalnia to pastelowa orchidea - taki fajniutki budyniowy kolorek :)
dwa inne pokoje mieszalismy sami, 1 pokój to miętowy, drugi pomarańcz :)
i to by bylo chyba na tyle :) pomalować, ba ! wybrać kolory ! na ponad 100m2 to bylo coś :d ale dalismy rade i póki co nie zmieniłabym ich na inne kolory :)
pare zdj jest tutaj na str 82-83 ;)

Posted

Dzięki. Właśnie pamiętałam, że były gdzieś zdjęcia, ale nie mogłam ich znaleźć.
U nas też trwa wojna na kolory. Rzymski poranek jest jednym z kandydatów do salonu, ale nie umiem go sobie wyobrazić... a u Ciebie jak na złość na żadnym zdjęciu go nie widać.
Zamiast orchidei wybrałam białą czekoladę, dla mnie ciut bardziej smakowita, ale ogóle w tym samym stylu. Na jednej ścianie będzie cynamonowy deser, też ładnie się nazywa ;)

Posted

Aaa nie wiem czy się chwaliłam,może tak, może nie :evil_lol: Mój luby założył (w końcu się zdecydował) sklepik internetowy zoologiczny :multi:
nastawiamy się głównie na terrarystykę (nasze wieloletnie hobby) ale mamy też różne akcesoria psie :)
Mamy swój sklepik w sieci ale na razie jeszcze w trakcie uruchamiania więc póki co staramy się działać na allegro :multi::razz:
niektóre rzeczy rekomendowane/polecana przez Uniaczka- Prosiaczka :diabloti:
tak więc od sierpnia naszym celem jest rozwój firmy TerraGLON :diabloti:
(na allegro dla zainteresowanych taki sam nick - TerraGLON)
na razie asortyment nie pełny - wystawiamy na bieżąco, ale troche tego jest :)
tak więc zapraszamy - jakby było coś potrzebne pytać, wystawimy :)
a teraz może wygrzebię jakieś zdj potworka :eviltong:

Jeden z wielu ... pasja mojej teściowej :)

niuch, niuch ... Unka budowlaniec :D

a tam, wysikam się :evil_lol:

Posted

Wow sjuper, sklep internetowy :D.

A ja mam tyle molinezji małych co ich nikt nie chce,
wszystkie możliwe kolory mają, to juz mój 3 miot:evil_lol::evil_lol:
poprzednie oddałam za darmo do sklepu, bo kupić nie chciał nikt:shake:

Posted

[quote name='bonita']Wow sjuper, sklep internetowy :D.

A ja mam tyle molinezji małych co ich nikt nie chce,
wszystkie możliwe kolory mają, to juz mój 3 miot:evil_lol::evil_lol:
poprzednie oddałam za darmo do sklepu, bo kupić nie chciał nikt:shake:

dlatego nie mam juz molinezji.. rodza sie ciaglei nikt nie chce..

Posted

[quote name='deer_1987']dlatego nie mam juz molinezji.. rodza sie ciaglei nikt nie chce..
Prawda. A na dodatek są wredne dla innych ryb:diabloti:
Ehh, nie wiem co mnie podkusiło że je kupiłam:evil_lol:

Posted

[quote name='bonita']Prawda. A na dodatek są wredne dla innych ryb:diabloti:
Ehh, nie wiem co mnie podkusiło że je kupiłam:evil_lol:

tak zauwazylam to tez.. srebrna jedyna co mamy to zabiera szybko innym rybkom jedzenie :mad:

Posted

Stronka ze sklepikiem już istnieje - teraz Kuba uzupełnia i wrzuca towar - jak na razie terrarystyczny, psiowego jeszcze nie ma ale jakby ktoś był chętny i zaglądnął na stronkę, każda uwaga i propozycja mile widziana :))

[url=http://www.terraglon.pl]Terraglon[/url] :loveu:

Posted

Dzięki :loveu:
zdj Unki z okresu jej dzieciństwa :loveu:
wiecej można podziwiać tu [url]http://www.dogomania.pl/forum/f791/unka-benignus-nasza-kochana-boksia-111538/[/url]
hehe słodziakiem była !!!
aha autko też będę miała oklejone ale najprawdopodobnie będą to zdj agam brodatych :( a tak chciałabym Uneczkę mieć zawsze przy sobie :)

Posted

Aaa i możecie sobie wyobrazić że te zabaweczki (gumowa kaczucha, piłeczka, sznur itp) wszystko jeszcze żyje i ma się dobrze :) a ma już 1,5 roku
taki aniołek nie psiak :D bawi się tym namiętnie ale nie niszczy (co innego kocyk który nie przeżył w całości :evil_lol:) teraz mamy 2 kocyki hihi

Posted

U mnie nic nie przeżywa, kompletnie nic :shake: Zabawki już pomijam, ale codziennie ginie śmiercią tragiczną jakas skarpetka, róg mebla itd. I to wszystko pomimo że jestem ciągle w domu :placz:

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
U mnie nawet firanki nie przeżywały... Nie wspominając o kwiatach doniczkowych, kolumnach, wykładzinie, pończochach, maselniczkach, itd,itp...

Jakie zdolne te wasze psiaki :D

Posted

kwiatek82 napisał(a):
Jakie zdolne te wasze psiaki :D

Zdolne? :crazyeye: Kobieto! To co Ci teraz opowiem, dowiedzie, że mój pies mózgu nie posiadał... W dzieciństwie...

W domu nie było mnie około 2 godzin. Avanti- 4 miesiące- został oddzielony od części mieszkania płytą kart.-gipsową (miliśmy tzw. open-space....) wys. ok 1,5 m.... Do swojej dyspozycji miał łazienkę, przedpokój i tzw. schowek, gdzie miał swój kosz...
Po powrocie do domu przywitał mnie taki oto widok:

-w przedpokojumoja nowiuteńka marynarka walała się po podłodze z roztarganą podszewką,
-w łazience wszystkie podpaski zostały rozdrobnione, mydło do połowy zjedzone
-psa nie ma :crazyeye:
-zaglądam do dużego pokoju- jest- siedzi za płytą i goopkowato się cieszy...
A tam:
zerwane firanki, zerwane zasłonki, przewrócona 1m kolumna, wyszarpana spod niej wykladzina, wszystkie kwiatki pogryzione: korzenie osobno, liście osobno, ziemia osobno... Kupa na środku pokoju...
Idę dalej: kuchnia.... Piękne zółte fugi pomiędzi kafelkami zrobiły się brązowe... Pies zaparzył sobie herbatę i kawę na podłodze...
Mały pokój...nic
Sypialnia- pońcochy, majtki, skarpetki- wszystko pociamkane...

A goopek łazi za mną i się cieszy... :diabloti:

Posted

Jaki on słodki był :loveu::diabloti:

Mój stafford był strasznym niszczycielem
zawsze ze stresem wracałam do domu co znowu zrobi:crazyeye:
normalnie za każdym razem czekała na mnie jakaś nieprzyjemna niespodzianka:placz::diabloti:
zostawał w pustym przedpokoju, a i tak zawsze coś wykombinował:diabloti:
do tej pory go wspominam....:evil_lol:

Posted

Słodziaczek !! taki kochany, tii , tii .... :diabloti:
ech dobrze że nie wiedziałam o tym wcześniej :mad:
a ja mam aniołka mówię wam
siedzi toto przy mnie
i słucha co mówię
mowie jej tak: Uneczko ty to aniołek jesteś , nie piesek, a ona tymi oczkami się patrzy (wyglada jak mały "korki" :cool3:
i pytam się: Uneczko a gdzie masz skrzydeka i aureolkę ??
i ona sie tak rozglada ... a jak mówię chyba Pan ci zabral to leci do Kuby sprawdzić :D
muszę to kiedyś nagrać :loveu:
o tak się patrzy (tutaj miała jakieś 10 tygodni)