Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 722
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakby Łódż nie wypaliła, to taka kobitka do mnie napisała, DIF, moze innego pieska by jej zaproponować?:

Dzień dobry,
Piszę do Państwa w sprawie tego pieska. Szukam psiaka dla starszej, samotnej osoby i chciałabym się dowiedzieć czy byłby on dla niej odpowiedni. Historia tego zwierzątka bardzo mnie wzruszyła i chciałabym mu pomóc. Mieszkam w Nowym Dworze Mazowieckim. Nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy zadeklarować, że wezmę tego uroczego pieska, ale chciałabym uzyskać o nim więcej informacji. Podam emial, na który proszę pisać w tej sprawie-
milena525@neostrada.pl
Z góry dziękuję.
Milena Marciniak

Posted

Kaja, gdyby dom w łodzi dla Bao wypalił, a Pani, która do Ciebie pisała, była nadal zdecydowana na adopcję, mam teraz na tymczasie psiaka, który byłby idealny dla starszej osoby. Nie potrafię jeszcze wklejać linków, ale jest nim Rudy z Dymin. Bardzo potrzebuje domu. Jest spokojny, łagodny i bardzo nakierowany na człowieka. Przepraszam, nie chcę offować, ale może moglibyśmy przedstawić go tej pani w razie co?

Posted

Dziewczyny!!!

Tragedia!! Bao od jutra musi opuścić DT!!! :angryy:
Pogryzł się strasznie z rezydentem pani Alicji, cały czas wyłazi z kojca i rzuca się na tego psa. A jest od niego dwukrotnie mniejszy!!!! Pani Alicja straciła cierpliwość i poprosiła, żebym go jutro zabrała.....
A ja nie wiem dokąd....
Zanim te domki "pozbieramy do kupy" trochę czasu minie :placz:!!!

Posted

No to coś konkretnego trzeba zrobić. A pisałyście do kogoś z Łodzi, żeby sprawdził domek?

Ja tej Pani Milenie narazie napisałam, że może Bao będize miał dom, ale to jeszcze nie jest pewnie i że będę w kontakcie. Mogę jej zaproponować Rudego, ale czy on jest też małym pieskiem? Musiałąbym jej przesłąć zdjęcia. Może Sablinka napisz do niej na e-mail o Rudym i dołącz jakieś zdjęcia?

Posted

interesuje mnie wszystko jak się zachowuje w domu(jeśli był sprawdzany w takich warunkach) jak do psów małych i do duzych,jak wobec dzieci,jak na spacerach czy ciągnie czy wygłupia się czy rzuca się na inne psy,czy jak jest prawodzony na smyczy to tez leci za wszelką cene do samochodów?

Posted

Jestem, kochane!!
Dzisiaj miałam napięty czas, bo Bary pojechał do nowej chaty i dopiero teraz piszę na wątku malucha!!

Ewatonieja! Dzięki za pomoc w sprawdzeniu domku!!
Byłam dzisiaj u Pani Alicji po Bao i wynegojowałam jeszcze kilka dni u niej. Wczoraj była na niego w*****na na maxa stąd ten telefon!! Bao siedzi zamknięty w kojcu, ponieważ jest agresywny do jednego z jej psów. Pies jest dwa razy taki jak Bao :shake: (pogięło go ..?!). Ale poza tym psem jest jeszcze suczka (+5 szczeniątek) i piesek wielkości Bao. Do nich nie jest agresywny.
Do ludzi jest prze-mi-ły!!! Do dzieci też! Mam zdjęcie jak do niego tuli się mój 3-letni synek. Na smyczy chodzi rewelacyjnie. W domu, wg p. Alicji, zachowuje się normalnie, czyli swobodnie. Nie był sprawdzany pod kątem zachowania czystości ani niszczenia dóbr.

Zdjecia :loveu:

Posted

ewatonieja napisał(a):
czy ucieka z kojca tylko po to zeby "zapolowac na większego zwierza'? czy ma może tendencje do ucieczki?czy zna komendy? czy jest typem spokojny czy ruchliwym?

Odnoszę wrażenie, że wykazuje tendencje do ucieczek, bo jest typem ruchliwym. Jeśli chodzi o komendy "siad" i "leżeć" to raczej nie ale wie, że "nie wolno", "chodź", "zostaw"!!

Posted

W razie czego pamiętajcie o tej kobicie, powiedziałam jej że jeżeli domek w Łodzi się nie zdecyduje to będziemy w kontakcie:

Dzień dobry,
Piszę do Państwa w sprawie tego pieska. Szukam psiaka dla starszej, samotnej osoby i chciałabym się dowiedzieć czy byłby on dla niej odpowiedni. Historia tego zwierzątka bardzo mnie wzruszyła i chciałabym mu pomóc. Mieszkam w Nowym Dworze Mazowieckim. Nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy zadeklarować, że wezmę tego uroczego pieska, ale chciałabym uzyskać o nim więcej informacji. Podam emial, na który proszę pisać w tej sprawie-
milena525@neostrada.pl
Z góry dziękuję.
Milena Marciniak

Posted

ewatonieja napisał(a):
Pani do mnie oddzwoniła i ma jutro ie skontaktowac i umówić na spotkanie
ale obawiam się,że Bao nie jest w jej typie :-(

Ojej.... a ja odniosłam zupełnie inne wrażenie!! Jak przesłałam Pani zdjęcia malucha była zachwycona!! :roll:
Ewatonieja! Wszystko w Twoich rękach! Sama musisz ocenić!

Jak nam z tą panią nie wyjdzie to spróbujemy w Nowym Dworze Mazowiecki!

Posted

O rany, teraz doczytałam, że dom w Łodzi może nie wypalić :(. Nie chciałabym narobić zamieszania, ale - za radą Kaja, napisałam do tej pani z NDM o Rudym. Tymczasem, jak czytam, Bao jest w większej potrzebie. Już sprostowałam, że jest duże prawdopodobieństwo, że nie znalazł domu i jest do adopcji.
Jeśli narozrabiałam niepotrzebnie - przepraszam.
W każdym razie pani odpisała, że tak czy inaczej musi pozałatwiać jakieś kwestie rodzinne i odezwie się za tydzień.

Ze swojej strony mogę obiecać, że jeżeli ta pani zdecydowałaby się na Rudego i Bao straciłby swoja szansę na DS w pewnym sensie przeze mnie, a pani Alicja będzie nieugięta, miejsce na dt u mnie będzie dla niego.

Jeszcze raz Was przepraszam.

Posted

niestety Pani chce pieska spokojnego i starszego,który bedzie przytulanką zgodzi się z psami sąsiadki czyli małym rudzielcem i owczarkowatym psem oraz jamnikiem syna,da się wziąc pod pachę i ogólnie bedzie mało ruchliwy :-(

Posted

Bao stracił nie tylko DT, ale i szanse na DS. Tym samym zyskał DS piesek z Łodzi. Ja się nie wypowiem, bo mnie furia ogarnia na samą myśl w jaki sposób to się stało :angryy: