salibinka Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Jest nadzieja:roll:. Rozumiem, że przez te kilka dni Bao będzie u Ciebie, DIF? Niech się wreszcie uda:oops:... DIF, pozdrawiam Cię serdecznie - trzymaj się, dzielna :) Quote
oktawia6 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='DIF'] Bao ma być psem dla jej mamy i siostry! Może nie "prezent" ,ale towarzysz! Maluch zamieszkałby na wsi, pod Lublinem, ale nie na podwórzu tylko w domu... na kanapie! Mieli starego psiaka, który niedawno odszedł [*]... też małego! [/quote] wtrące się DIF by Ci odradzic wchodzenie w takie adopcje-nie wiem oni chyba układają sobie te texty...odnośnie Jacka jak pojechał do Mławy był ten sam text piesek dla mamusi bo zmarł poprzedni-dokładnie to samo-porażka jak Wiesz....teraz jest sezon urlopowy nie jest łatwo o dobry dom dla psa-lepiej zaczekac by znaleźc naprawdę wartościowy-nie oddawaj psa na wioskę-nigdy w życiu. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Miejsce psa na wsi jest w obejściu nie na kanapie...pamiętaj.....a jak chce kryc suki to niech idzie "sobie ulżyc" po wsi-radocha potem po pachy-zresztą sama Wiesz jakie panują tam realia. Quote
patch75 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 z sikaniem trzeba ich uczulic, ze beda musialy go przypilnowac i ze czesto bedzie musial wychodzic za potzreba. Dif-poszukaj jakis wolontariuszy, moze ktos cos wie? Warto sprawdzic domek zanim jakakolwiek opinie sie wyda. Nie zniechecaj sie,To, ze ktos keidys szukal psa dla kogos i ze pochodzi ze wsi nie oznacza, ze wszyscy tacy sa. Bedziesz miala watpliwosci, nie oddasz i tyle. Quote
salibinka Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='oktawia6']wtrące się DIF by Ci odradzic wchodzenie w takie adopcje-nie wiem oni chyba układają sobie te texty...odnośnie Jacka jak pojechał do Mławy był ten sam text piesek dla mamusi bo zmarł poprzedni-dokładnie to samo-porażka jak Wiesz....teraz jest sezon urlopowy nie jest łatwo o dobry dom dla psa-lepiej zaczekac by znaleźc naprawdę wartościowy-nie oddawaj psa na wioskę-nigdy w życiu. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Miejsce psa na wsi jest w obejściu nie na kanapie...pamiętaj.....a jak chce kryc suki to niech idzie "sobie ulżyc" po wsi-radocha potem po pachy-zresztą sama Wiesz jakie panują tam realia.[/quote] Nie generalizujmy aż tak zawczasu. Najważniejsze, żeby dało się sprawdzić i właściwie ocenić ten konkretny dom. A z kanapami na wsiach różnie bywa. Quote
Cekinka13* Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='salibinka'] A z kanapami na wsiach różnie bywa.[/quote] Dokładnie- znajoma mojej ciotki mieszka na wsi. Ma dwa psy- suczkę i psa, suka wysterylizowana, pies wykastrowany. Oba dostają royal canin, śpią z właścicielkom. Super zadbane, codziennie szczotkowane, codziennie chodzą na długie spacery, regularnie są u weta. W sumie to każdy z nas, dogomaniaków, mógłby przecież mieszkać na wsi. ;-) Quote
kaja555 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ja też spotkałam się z różnymi warunkami na wsi, też znam dwie panie, które psa traktuja jak swoje dziecko, ale wiadomo ile jest gospodarstw z psami na łańcuchu - trzeba sprawdzić i tyle Quote
Doda_ Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Mój pradziadek mieszkal na wsi i mial duzego psa, pies nie znal ani lancucha, ani bude, ani nawet smycz czy kaganiec, przez cale zycie bywal wszedzie z pradziadkiem. Prababcia nie wpuszczala psiaka do domu, to pradziadek z nim spal w stodole. Nigdy nie zostawil psa samego. Nawet - jak prababcia RAZ krzyczala na psa to pradziadek ją pobil. Pozniej zmarl i byl pogrzeb, tego samego dnia pies poszedl na jego grob i zdechl a byl zdrowy jak byk. Nawet jego krowa tez byla oswojona, chodzila wszedzie z nim i psem. Teraz tam na wsi trzymają psy na lancuchu, ludzie są rozni. Gdybym ja mieszkala na wsi, to nawet koń czy krowa by spaly na kanapie :evil_lol: To ze ktoś mieszka na wsi, nie znaczy ze bedzie źle traktowal psa. Kolezanka mamy mieszka na wsi i psy spia w domu. Quote
Wet-siostra Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Już sobie wyobrażam konia i krowę na kanapie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Doda_ Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Wet-siostra']Już sobie wyobrażam konia i krowę na kanapie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a szkoda ze mieszkam w bloku.. :angryy: Quote
salibinka Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 wellington, jeśli tu zaglądasz, w sprawie Bao odpowiedziałam na PM, ale chyba masz zapchana skrzynkę. Quote
Hotel KADIF Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 oktawia6 napisał(a):wtrące się DIF by Ci odradzic wchodzenie w takie adopcje-nie wiem oni chyba układają sobie te texty...odnośnie Jacka jak pojechał do Mławy był ten sam text piesek dla mamusi bo zmarł poprzedni-dokładnie to samo-porażka jak Wiesz....teraz jest sezon urlopowy nie jest łatwo o dobry dom dla psa-lepiej zaczekac by znaleźc naprawdę wartościowy-nie oddawaj psa na wioskę-nigdy w życiu. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Miejsce psa na wsi jest w obejściu nie na kanapie...pamiętaj.....a jak chce kryc suki to niech idzie "sobie ulżyc" po wsi-radocha potem po pachy-zresztą sama Wiesz jakie panują tam realia. Chciałabym, żeby dom był przetrzepany na wszystkie możliwe sposoby!! Zaraz zwrócę się do kilku dogomaniaków z prośbą o pomoc i tym razem mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja taka jak z Łodzią... Pani jest uprzedzona o wizytach przed- i poadopcyjnych oraz o konieczności podpisania umowy adopcyjnej! Uważam, że nie należy nikogo dyskryminować i przekreślać z tego powodu, że mieszka na wsi. A jeśli chodzi o krycie suk... Bao już został wykastrowany! Quote
Hotel KADIF Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Ponieważ "odzyskałam" swój zaginiony aparat wklejam zdjęcia Malucha :loveu::loveu:: "Krowy" trzy..... :loveu::loveu::loveu: Quote
salibinka Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Nieziemskie stado krówek:lol:. Razem wygladają bardzo... hmm... łaciato:roll:. Quote
Hotel KADIF Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 I kolejne :loveu::loveu::loveu: Na spacerze z moim "żołnierzykiem" (popatrzcie na "napięcie" smyczy!): Quote
salibinka Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Wojskowa jednostka specjalna ;). Fajne :) A jak skóra malucha? Dało się wyleczyć ten stan zapalny? Quote
Hotel KADIF Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 salibinka napisał(a):Wojskowa jednostka specjalna ;). Fajne :) A jak skóra malucha? Dało się wyleczyć ten stan zapalny? Skóra jest ok. :loveu: Zdrowa i różowiutka, ale coś nie za bardzo zarasta sierścią! :roll: Quote
salibinka Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Dostałam wiadomość w sprawie Bao z dogo - potencjalny dom. A ponieważ nastąpiła pomyłka lokalizacyjna, podkreślam _ BAO jest w Halinowie, nie w Krakowie i nigdy w Krakowie nie był. Odesłałam do Ciebie, DIF :) Quote
oktawia6 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='DIF'] Uważam, że nie należy nikogo dyskryminować i przekreślać z tego powodu, że mieszka na wsi. A jeśli chodzi o krycie suk... Bao już został wykastrowany! DIF: wieś się już dawno sama zdyskryminowała. a zdjęcia wspaniałe! Quote
kaja555 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ale on śmieszniutki, malutki, fajniutki...:loveu: Quote
zwierzus Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ale masz oddział do zadań specjalnych :loveu: Quote
Margo05 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Mały z Bao wyglądają świetnie, jak dwójka dobrych przyjaciół. A ta luźna smycz... chyba Bao bardzo polubił Twojego Synka DIF :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 [quote name='Margo05']Mały z Bao wyglądają świetnie, jak dwójka dobrych przyjaciół. A ta luźna smycz... chyba Bao bardzo polubił Twojego Synka DIF :loveu: Bao tak właśnie chodzi na smyczy, dlatego uważam, że jest stworzony na towarzysza zabaw i spacerków dla dzieci. Moje dzieciaki biją się o to kto ma prowadzić Bao na smyczy :diabloti:. No dobra.... do rzeczy!! Przed chwilą wróciłam. Uffff.... Byłam dzisiaj na "rozmowie kwalifikacyjnej" z Bao!!! Oczywiście zakwalifikował się bez dwóch zdań! :multi: Baaardzo się spodobał a mnie z kolei spodobali się potencjalni opiekunowie. Mają w sobie dużo ciepła i serdeczności dla zwierząt. Pokazali w telefonie swoje zwierzaki (nieźle jak na "wioskę" ;))! Mówili, że od zawsze mieli zwierzęta. Bao zamieszkałby z dwoma kotami (moje goni ..:shake:) i psem samcem (mojego goni..:shake:). Generalnie jest typem dominanta! Mieszkałby w domu..."na kanapie" a nie na podwórzu!! Pani chciała, żeby jechał do nich już w ten piątek, ale się nie zgodziłam! Chcę sprawdzić gdzie zamieszkałby Bao i dlatego mam prośbę do dogomaniaków z okolic Lublina o sprawdzenie domu!!!! :modla: Bao też prosi pięknie .....:-( Quote
salibinka Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='DIF']Bao tak właśnie chodzi na smyczy, dlatego uważam, że jest stworzony na towarzysza zabaw i spacerków dla dzieci. Moje dzieciaki biją się o to kto ma prowadzić Bao na smyczy :diabloti:. No dobra.... do rzeczy!! Przed chwilą wróciłam. Uffff.... Byłam dzisiaj na "rozmowie kwalifikacyjnej" z Bao!!! Oczywiście zakwalifikował się bez dwóch zdań! :multi: Baaardzo się spodobał a mnie z kolei spodobali się potencjalni opiekunowie. Mają w sobie dużo ciepła i serdeczności dla zwierząt. Pokazali w telefonie swoje zwierzaki (nieźle jak na "wioskę" ;))! Mówili, że od zawsze mieli zwierzęta. Bao zamieszkałby z dwoma kotami (moje goni ..:shake:) i psem samcem (mojego goni..:shake:). Generalnie jest typem dominanta! Mieszkałby w domu..."na kanapie" a nie na podwórzu!! Pani chciała, żeby jechał do nich już w ten piątek, ale się nie zgodziłam! Chcę sprawdzić gdzie zamieszkałby Bao i dlatego mam prośbę do dogomaniaków z okolic Lublina o sprawdzenie domu!!!! :modla: Bao też prosi pięknie .....:-( No to jest nadzieja :) Quote
salibinka Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 zwierzus napisał(a):Ale masz oddział do zadań specjalnych :loveu: BAO - PIES DO ZADAŃ SPECJALNYCH :) Quote
Recommended Posts