Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Cichociemni, przymuleni a :drinking:też? A ja idę po drugą kawę.... :stupid: Quote
Margo05 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Towarzystwo mamy więc doborowe :loveu: Trza się więc sprężyć i szukać Bao domu :evil_lol: Czy Bao ma jakieś fundusze? Trzeba zrobić dobre Allegro i poogłaszać psiaka. Quote
Cekinka13* Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Bao ma allegro. Taki milusi, śliczny, mały, młody piesek i co z tego..... :shake: Quote
ewatonieja Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 nieetycznea to Ty jestes dif, inmformacje jakie przekazałaś były niepełne, jasne po co mówić ze bAO RZUCAł SIę NA WIEKSZEGO PSA I NA SAMOCHODY wiesz ze Pani ANIA MIESZKA 2 m od ulicy?a jej sąsiadka ma dużego psa? zgłosiłam chęc pomocy i przez cały dzień nie dostałam info o psie przeczytałam watek i zadzwoniłam do pani Ani ,podczas pierwszej rozmowy nie przekazałam informacji o jego zachowaniu wobec psów i samochodów jednak Pani Ania ,gdy pytałam czy poradzi sobie z energicznym 2 letnim psem,stwierdziła ze nie takiego szuka, opowiedziała o swoich oczekiwaniach i moim zdaniem Bao nie wpisuje się w nie, pisałam o tym na watku jako że mamy mnóstwo psów ,które temperamentem i gabarytami pasują do typu p Ani to na jej prośbę przywiozłam 3 plakaty psów w potrzebie okruszka suni po operacji guza i wycofanej suńki nic nie ukrywałam w przeciwieństwie do Ciebie :angryy: Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 [quote name='DIF'] Ponieważ staram się nie wdawać w dyskusje i kłótnie na dogo tak samo postąpię i w tym przypadku! Swoje powiedziałam a jak Ty się do tego ustosunkujesz to Twoja sprawa! Więcej się na ten temat nie wypowiem!! :angryy::shake: ________________ Quote
salibinka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 DIF, myślę, że napisz i poprowadź korespondencję jako główny opiekun Bao :). Pani Milena prowadzi jakieś sprawy rodzinne, więc pewnie trochę to wszystko potrwa, ale widzę, że jest to osoba bardzo wrażliwa i sprawia pozytywne wrażenie. (Ja ze swej strony będę pisać również (żeby to było jasne), bo pani Milena poprosiła, żeby dać info, jak oko Rudasa, ale jest wyraźnie poinformowana, że Rudzik jest nieadopcyjny w tym stanie). Mam nadzieję, że tym razem Bao będzie miał więcej szczęścia i że będzie pasował do starszej osoby. Quote
kaja555 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 DIF, pisz do tej z NDM, szkoda czasu. Napisz że jesteś tą która najbardziej zna Bao itp... bo skoro parę osób wcześniej pisało do niej, to żeby teraz wiedziała że to kontakt bezpośredni. Moze to i lepiej że Bao nie poszedł do Łodzi... Quote
kaja555 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Hej sablinka ;) a to żeśmy to samo napisały i to prawie w tym samym czasie :evil_lol: Quote
salibinka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 A jak pani Alicja? Jak Bao i rezydent? Dzisiaj ma dzwonić do mnie pani z Krakowa, która była zainteresowana adopcją Rudzika, ale... miała obiekcje do jego wieku. Szuka psa młodszego głównie dla syna 10 letniego. Nie wiem, jak zareaguje na wieści o chorym oku Rudaska. Wspomnę o Bao. Może akurat:roll:... Quote
kaja555 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Tak na oko, to Bao by bardziej pasował do 10-letniego syna, a Pani z NDM szuka pieska dla starszej osoby - no i tu pasowałby starszy piesek jak Rudy. Tak mi to na logikę lepiej wygląda, tylko co na to DIF? Quote
Wet-siostra Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Salibinko-nie chciałam nikogo urazić...Nie mam sił na razie czytać całego wątku,już drugi dzień mam prawie 38 gorączki i liery mi skaczą przed oczyma...Mój TZ krzyczy,że mam leżeć,a nie siedzieć w necie,ale to już uzależnienie...Przeglądałam wątek i rzuciło mi się w oczy zdanie-w razie czego dt u mnie...nawet nie wiem,czyje... Bao potrzebuje domu... Quote
salibinka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Nie ma sprawy wet, rozumiem ;). Zdrowiej szybko, oj, rzeczywiście dogo uzależnia :evil_lol:. kaja, zobaczymy, z drugiej strony wszystko trzeba brać pod uwagę, również lokalizację - NDM i Kraków. Ale to nie najważniejsze. Najważniejsza jest rzetelna informacja, no i... postawa, preferencje i możliwości samych zainteresowanych adopcją. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży dobrze. Quote
Hotel KADIF Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Napisałam!!! Miejmy nadzieję, że coś z tego będzie! :roll: Quote
anovip1 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Będzie,bo musi być i to jak najszybciej. Szczerze,najszczerzej wszyscy trzymamy kciuki za domek ten jedyny ,najprawdziwszy z cudownym i kochanym człowiekiem na zawsze, dla pięknego malucha o niesamowitych zapadających w głąb serca oczętach. Quote
salibinka Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Pani z Krakowa nawet nie zadzwoniła, więc nic z tego :(. Szukamy, może NDM... Quote
Margo05 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Off - sorki, ale ważne :oops: Słuchajcie, mam kolejny kontakt do Agencji Ochrony. W Gliwicach jest Agencja Ochrony, która chce adoptować psa. Opieka 24h na dobę. Piesek byłby na terenie budowy, do 15 są budowlańcy, od 15 ochrona. W weekendy i święta ochrona. Jak się skończy budowa, piesek pójdzie z nimi na nowy obiekt i też opieka 24h. Dożywotnio. Pies w ciągu dnia będzie miał kojec z budą przy domku ochroniarzy, wieczorem będzie luzem. Co o tym myślicie? Pies poszukiwany przez nich na cito. Może znacie jakiegoś pieska, który by się nadał do stróżowania. Jeśli tak proszę o pilny kontakt 0-604-126-622 e-mail: margo05@wp.pl gg 7690299 Quote
Hotel KADIF Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Nie wiem dlaczego, ale wiadomość, którą wczoraj napisałam nie została wysłana!!! :angryy: Dzisiaj napisałam jeszcze raz i ...czekamy! Jeny... żeby znalazł się TEN domek!!!!:modla::modla::modla: Quote
Łapcia Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 [quote name='Margo05']Off - sorki, ale ważne :oops: Słuchajcie, mam kolejny kontakt do Agencji Ochrony. W Gliwicach jest Agencja Ochrony, która chce adoptować psa. Opieka 24h na dobę. Piesek byłby na terenie budowy, do 15 są budowlańcy, od 15 ochrona. W weekendy i święta ochrona. Jak się skończy budowa, piesek pójdzie z nimi na nowy obiekt i też opieka 24h. Dożywotnio. Pies w ciągu dnia będzie miał kojec z budą przy domku ochroniarzy, wieczorem będzie luzem. Co o tym myślicie? Pies poszukiwany przez nich na cito. Może znacie jakiegoś pieska, który by się nadał do stróżowania. Jeśli tak proszę o pilny kontakt 0-604-126-622 e-mail: margo05@wp.pl gg 7690299 sorki za kontynuację offa ale chociaż podnoszę Bao...:oops: co sądzisz o Atosie z mojego podpisu..jaki to dokładnie ma być pies?i dobre warunki mu tam proponują? nie ukrywam, że wolałabym taka prawdziwą rodzinę..ale znaleźć kogoś odpowiedniego jest baaardzo ciężko :shake::-( więc już nie wiem sama co myśleć o takiej propozycji..bardzo chcę znaleźć mu najlepszy domek...jeszcze raz przepraszam za offa :oops: Quote
Margo05 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Łapcia, w kwestii tej Agencji, to ja mam tylko kontakt i weim, że szukają dużego psa, co by posturą już odstraszał. Na temat szczegółów trzeba rozmawiać już samemu:roll: Jak chcesz to podam Ci do nich nr tel. BAO SZUKA DOMU!!! Quote
oktawia6 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Margo05'] Off - sorki, ale ważne :oops: Słuchajcie, mam kolejny kontakt do Agencji Ochrony. W Gliwicach jest Agencja Ochrony, która chce adoptować psa. Opieka 24h na dobę. Piesek byłby na terenie budowy, do 15 są budowlańcy, od 15 ochrona. W weekendy i święta ochrona. Jak się skończy budowa, piesek pójdzie z nimi na nowy obiekt i też opieka 24h. Dożywotnio. Pies w ciągu dnia będzie miał kojec z budą przy domku ochroniarzy, wieczorem będzie luzem. Co o tym myślicie? Pies poszukiwany przez nich na cito. Może znacie jakiegoś pieska, który by się nadał do stróżowania. Jeśli tak proszę o pilny kontakt 0-604-126-622 e-mail: margo05@wp.pl gg 7690299 sprawa z tą budową powinna byc wpisana na czarną listę przez Yogi. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112602 proszę nie wchodźcie z budowami w żadne adopcje! psy wchodzą z deszczu pod rynnę. Quote
zwierzus Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Bao, zapraszam na poranny spacerek :Dog_run: Quote
kaja555 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Z budowami jest różnie, koło mnie franciszkanie budują kościół, jest pies w ogrodzonym boksie, wieczorem wypuszczany, dostaje resztki z kuchni klasztornej, co ciężko nazwać "resztkami" bo zaczął tyć. Po drodze do pracy mijam też skład drewna i makulatury, gdzie jest piękny zadbany pies. Na widok pracowników skacze jak wariat. Pies wyglada lepiej niż wszystkie psy na wsiach. Mozę czasami warto dać im psa, ale trzeba by tam robić wizyty poadopcyjne. I co u Bao? Quote
Recommended Posts