Selenga Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Na DS u tej pani i tak raczej szanse miał niewielkie. Trudno powiedzieć żeby był spokojnym, spolegliwym psem, dogadującym sie i z ludźmi i z innymi psami :) Quote
ewatonieja Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Margo05 napisał(a):Bao stracił nie tylko DT, ale i szanse na DS. Tym samym zyskał DS piesek z Łodzi. Ja się nie wypowiem, bo mnie furia ogarnia na samą myśl w jaki sposób to się stało :angryy: jak to sie stało? może wiesz coś wiecej niż ja? a może bez względu na temperament psa i możliwości Pani za wszelką cenę poślecie go do tego domu?powodzenia Quote
salibinka Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Margo, rozumiem, że w Łodzi został zaproponowany inny pies, tak? Skoro jednak ta osoba szukała "starszego, spokojnego'' zwierzaka, to z adopcji Bao i tak nic by nie wyszło. Preferencje i możliwości są kluczowe. Jeśli chodzi o dom w NDM, pani szuka psa dla starszej osoby i napisała do mnie z pytaniem, który byłby idealny. Nie chcę odbierać Bao realnej szansy na dom. W sprawie Bao odesłałam ją do osoby, która wydała ogłoszenie. I tu najważniejsza jest zgodność preferencji z konkretnym profilem psa. Tu nie chodzi o wyścig - kto pierwszy do domu, tylko o udaną adopcję. Zależy mi na Bao równie mocno i również angażuję się w szukanie mu odpowiedniego domu. Nie mniej jednak, czuję, że coś jest nie tak, że sytuacja staje się napięta i że za wcześnie wychyliłam się z innym psem. Jeszcze raz przepraszam. Nie wiem, nie chcę, żeby wywiązały się niesnaski i jeśli to jednak swego rodzaju wyścig po dom (co też w pewnym sensie, choć z trudem, rozumiem) mogę napisać tej pani, że Rudy nie jest do adopcji już. Wtedy szanse Bao się zwiększą? Proszę, napiszcie, co sądzicie. Quote
Hotel KADIF Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Ewatonieja! Po Twojej dzisiejszej wizycie przed adopcyjnej u p. Ani rozmawiałam z nią prawie godzinę. W związku z tym mam do Ciebie parę pytań: [quote name='ewatonieja']Pani do mnie oddzwoniła i ma jutro ie skontaktowac i umówić na spotkanie,[quote name='ewatonieja']ale obawiam się,że Bao nie jest w jej typie :-( Skąd takie wrażenie po jednej rozmowie telefonicznej podczas gdy moje po kilku rozmowach i przesłaniu zdjęć mailem było zupełnie inne??!! Pani była zdecydowana na adopcję Bao..!! Pisałam o tym jeszcze przed dzisiejszą rozmową z p. Anią: oto mój post : [quote name='DIF']Ojej.... a ja odniosłam zupełnie inne wrażenie!! Jak przesłałam Pani zdjęcia malucha była zachwycona!! :roll: quote] [quote name='ewatonieja']niestety Pani chce pieska spokojnego i starszego Nie jest to prawda!!! :angryy: Pani Ani było obojętne w jakim wieku będzie piesek! Mógł mieć 1 rok... 2... czy 5 lat! I nie chodziło Pani Ani o psa spokojnego "nieruchliwego"!! Po przeczytaniu jej Twoich wypowiedzi na temat jej oczekiwań powiedziała, że "ma trzy pieski nieruchliwe.. z porcelany...!! Stoją na półce :angryy:" [quote name='ewatonieja']jak to sie stało? może wiesz coś wiecej niż ja? a może bez względu na temperament psa i możliwości Pani za wszelką cenę poślecie go do tego domu?powodzenia A jakie są "możliwości" pani Ani?! Bo jakoś o nich nie piszesz.......Napisz koniecznie, bo ja mam do niej kontakt od osoby nie związanej z dogo! Może skonfrontujemy temat .....:cool3: [quote name='DIF'] Ewatonieja! Wszystko w Twoich rękach! Sama musisz ocenić! Rzeczywiście!! Wszystko w Twoich rękach...... I oceniłaś, że najlepiej u Pani Ani będzie Okruszkowi z łódzkiego schroniska: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112159 Przyjechałaś na wizytę przed adopcyjną z plikiem zdjęć w ręku!!! Przygotowana na maxa!!:crazyeye::angryy: Pani Ania jutro pojawi się w Waszym schronisku! :roll: A ponieważ oba psiaki są w pilnej potrzebie obiecała mi, że niezależnie od zaistniałej, niesmacznej sytuacji jeśli Okruszek jej się spodoba to go weźmie! Mam nadzieję, że będzie u niej szczęśliwy!!!! A ja na przyszłość mam nauczkę, że w pierwszej kolejności powinnam się zwrócić do Emir!!!!! Ale z uwagi na jej zapracowanie i brak czasu TYM RAZEM nie chciałam jej zawracać głowy.... i Bao w związku z tym zostanie niebawem "na ulicy"! Ewatonieja!! Moim zdaniem postąpiłaś nieuczciwie i nieetycznie!!!!!! :angryy: Ponieważ staram się nie wdawać w dyskusje i kłótnie na dogo tak samo postąpię i w tym przypadku! Swoje powiedziałam a jak Ty się do tego ustosunkujesz to Twoja sprawa! Więcej się na ten temat nie wypowiem!! :angryy::shake: Quote
kaja555 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 O rany! No to po Łodzi, ale jeżeli chodzi o NDM, to sablinka nie odsyłaj do mnie tylko do DIF, bo ja nic tej pani węcej o Bao nie powiem, najlepiej niech DIF z tą panią porozmawia: Dzień dobry, Piszę do Państwa w sprawie tego pieska. Szukam psiaka dla starszej, samotnej osoby i chciałabym się dowiedzieć czy byłby on dla niej odpowiedni. Historia tego zwierzątka bardzo mnie wzruszyła i chciałabym mu pomóc. Mieszkam w Nowym Dworze Mazowieckim. Nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy zadeklarować, że wezmę tego uroczego pieska, ale chciałabym uzyskać o nim więcej informacji. Podam emial, na który proszę pisać w tej sprawie- milena525@neostrada.pl Z góry dziękuję. Milena Marciniak Quote
kaja555 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 salibinka napisał(a):No to już milknę:oops: Nie milknij ;) Tylko ja wiem o Bao tyle co inni dogomaniacy, a tu DIF musi gadać w sprawie adopcji. Jak jeszcze wyjdzie że jestem z Tychów, to pani sobie o mnie pomyśli, wiesz, ludize nie wiedzą że dogomania nie zna granic i nie ważne skąd się jest... Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 kaja555 napisał(a):O rany! No to po Łodzi Pani Ania po wizycie w schronisku ma podjąć decyzję i do mnie zadzwonić!! Jednak jestem prawie pewna, że gdy pójdzie do schroniska wyjdzie z niego z jakimś psem. Na pewno dziewczyny z Łodzi się o to postarają :angryy: . Bao jest psem "wirtualnym" dla p. Ani a w schronie będzie miała do wyboru psy w "realu"! A do pani z NDM dzisiaj napiszę! ;) Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 [quote name='DIF']Pani Ania po wizycie w schronisku ma podjąć decyzję i do mnie zadzwonić!! Jednak jestem prawie pewna, że gdy pójdzie do schroniska wyjdzie z niego z jakimś psem. ;) Decyzja podjęta!!!!! Pani Ania zaadoptowała sunię z łódzkiego schronu!!!! Tak jak myślałam... cel osiągnięty......:-( Sunia bdzie miała u p. Ani super warunki!!! Jestem o tym przekonanna!!!! :loveu: A my szukamy nadal domu dla Bao!!!!! :placz: Quote
kaja555 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Bao nadal szuka domu! DIF zmień tytuł :shake: Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 kaja555 napisał(a):Bao nadal szuka domu! DIF zmień tytuł :shake: Tytuł zmieniony !!:-( Quote
Wet-siostra Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 DIF,Psiapsiółko-gdzie Ty-tam i krówki...:shake: Quote
Klaudia2 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 to się porobiło... zrobiłam kolejne ogłoszenia na www.sprzedasz.pl www.kupsprzedaj.pl www.hodowcy.com.pl oby ktoś się odezwał... Quote
TYGRYS-ica. Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 no to sie naprawde porobilo... po trupach do celu... :-( Quote
Wet-siostra Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Kolejna pechowa Króweczka...Ale,jak się nie mylę,parę postów wstecz czytałam,że jak domek nie wyjdzie to pewna ciotka weźmie tego psiaka na DT...Więc-ma pole do działania,DS nie wypalił... Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Tak jak przypuszczałam!!! Pani Ania zaadoptowała psiaka z łódzkiego schroniska!! Dziewczyny z Łodzi!!! Gratulacje!!:Rose: Bardzo się cieszę, że dzięki naszemu Bao jakiś psiak znalazł dom!!!!:cunao::angryy: Quote
salibinka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 wet- siostra, przeczytaj, proszę, całość uważnie ;). Chodziło o zupełnie inną sytuację. DIF, napisałam już sprostowanie do tej pani z Nowego Dworu, że tylko Bao jest adopcyjny. (po pierwsze dlatego, że nieoczekiwanie stracił dom w Łodzi, po drugie - niestety Rudy ma poważny problem z okiem i prawdopodobnie nie widzi, więc w takim stanie jest nieadopcyjny :( i wymaga pilnego leczenia). Ech, smutne to wszystko. Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 salibinka napisał(a):DIF, napisałam już sprostowanie do tej pani z Nowego Dworu, że tylko Bao jest adopcyjny. (po pierwsze dlatego, że nieoczekiwanie stracił dom w Łodzi, po drugie - niestety Rudy ma poważny problem z okiem i prawdopodobnie nie widzi, więc w takim stanie jest nieadopcyjny :( i wymaga pilnego leczenia). Ech, smutne to wszystko. To jak robimy? Mam pisać do tej pani z NDM, czy czekamy na odpowiedź na Twojego maila? :niewiem: Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Halo!!!!! Jest tu ktoś oprócz mnie i Bao??!! Quote
SZPiLKA23 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Pewnie........... sledze watek i jest mi strasznie przykro ze stracił szanse na DS:( Quote
Margo05 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ja też jestem, ale bez pomysłu :placz::placz: Quote
zwierzus Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 DIF napisał(a):Halo!!!!! Jest tu ktoś oprócz mnie i Bao??!! Cichociemni też są:eviltong: Quote
Recommended Posts