Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na DS u tej pani i tak raczej szanse miał niewielkie. Trudno powiedzieć żeby był spokojnym, spolegliwym psem, dogadującym sie i z ludźmi i z innymi psami :)

• Replies 722
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Margo05 napisał(a):
Bao stracił nie tylko DT, ale i szanse na DS. Tym samym zyskał DS piesek z Łodzi. Ja się nie wypowiem, bo mnie furia ogarnia na samą myśl w jaki sposób to się stało :angryy:

jak to sie stało? może wiesz coś wiecej niż ja? a może bez względu na temperament psa i możliwości Pani za wszelką cenę poślecie go do tego domu?powodzenia

Posted

Margo, rozumiem, że w Łodzi został zaproponowany inny pies, tak? Skoro jednak ta osoba szukała "starszego, spokojnego'' zwierzaka, to z adopcji Bao i tak nic by nie wyszło. Preferencje i możliwości są kluczowe.

Jeśli chodzi o dom w NDM, pani szuka psa dla starszej osoby i napisała do mnie z pytaniem, który byłby idealny. Nie chcę odbierać Bao realnej szansy na dom. W sprawie Bao odesłałam ją do osoby, która wydała ogłoszenie. I tu najważniejsza jest zgodność preferencji z konkretnym profilem psa. Tu nie chodzi o wyścig - kto pierwszy do domu, tylko o udaną adopcję. Zależy mi na Bao równie mocno i również angażuję się w szukanie mu odpowiedniego domu. Nie mniej jednak, czuję, że coś jest nie tak, że sytuacja staje się napięta i że za wcześnie wychyliłam się z innym psem. Jeszcze raz przepraszam. Nie wiem, nie chcę, żeby wywiązały się niesnaski i jeśli to jednak swego rodzaju wyścig po dom (co też w pewnym sensie, choć z trudem, rozumiem) mogę napisać tej pani, że Rudy nie jest do adopcji już. Wtedy szanse Bao się zwiększą? Proszę, napiszcie, co sądzicie.

Posted

Ewatonieja!
Po Twojej dzisiejszej wizycie przed adopcyjnej u p. Ani rozmawiałam z nią prawie godzinę. W związku z tym mam do Ciebie parę pytań:

[quote name='ewatonieja']Pani do mnie oddzwoniła i ma jutro ie skontaktowac i umówić na spotkanie,[quote name='ewatonieja']ale obawiam się,że Bao nie jest w jej typie :-(

Skąd takie wrażenie po jednej rozmowie telefonicznej podczas gdy moje po kilku rozmowach i przesłaniu zdjęć mailem było zupełnie inne??!! Pani była zdecydowana na adopcję Bao..!!
Pisałam o tym jeszcze przed dzisiejszą rozmową z p. Anią:
oto mój post :
[quote name='DIF']Ojej.... a ja odniosłam zupełnie inne wrażenie!! Jak przesłałam Pani zdjęcia malucha była zachwycona!! :roll:
quote]

[quote name='ewatonieja']niestety Pani chce pieska spokojnego i starszego

Nie jest to prawda!!! :angryy:
Pani Ani było obojętne w jakim wieku będzie piesek! Mógł mieć 1 rok... 2... czy 5 lat!
I nie chodziło Pani Ani o psa spokojnego "nieruchliwego"!! Po przeczytaniu jej Twoich wypowiedzi na temat jej oczekiwań powiedziała, że "ma trzy pieski nieruchliwe.. z porcelany...!! Stoją na półce :angryy:"

[quote name='ewatonieja']jak to sie stało? może wiesz coś wiecej niż ja? a może bez względu na temperament psa i możliwości Pani za wszelką cenę poślecie go do tego domu?powodzenia

A jakie są "możliwości" pani Ani?! Bo jakoś o nich nie piszesz.......Napisz koniecznie, bo ja mam do niej kontakt od osoby nie związanej z dogo! Może skonfrontujemy temat .....:cool3:

[quote name='DIF']
Ewatonieja! Wszystko w Twoich rękach! Sama musisz ocenić!

Rzeczywiście!! Wszystko w Twoich rękach...... I oceniłaś, że najlepiej u Pani Ani będzie Okruszkowi z łódzkiego schroniska:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112159

Przyjechałaś na wizytę przed adopcyjną z plikiem zdjęć w ręku!!! Przygotowana na maxa!!:crazyeye::angryy:

Pani Ania jutro pojawi się w Waszym schronisku! :roll: A ponieważ oba psiaki są w pilnej potrzebie obiecała mi, że niezależnie od zaistniałej, niesmacznej sytuacji jeśli Okruszek jej się spodoba to go weźmie! Mam nadzieję, że będzie u niej szczęśliwy!!!!

A ja na przyszłość mam nauczkę, że w pierwszej kolejności powinnam się zwrócić do Emir!!!!! Ale z uwagi na jej zapracowanie i brak czasu TYM RAZEM nie chciałam jej zawracać głowy.... i Bao w związku z tym zostanie niebawem "na ulicy"!

Ewatonieja!! Moim zdaniem postąpiłaś nieuczciwie i nieetycznie!!!!!! :angryy:
Ponieważ staram się nie wdawać w dyskusje i kłótnie na dogo tak samo postąpię i w tym przypadku! Swoje powiedziałam a jak Ty się do tego ustosunkujesz to Twoja sprawa! Więcej się na ten temat nie wypowiem!! :angryy::shake:

Posted

O rany!

No to po Łodzi, ale jeżeli chodzi o NDM, to sablinka nie odsyłaj do mnie tylko do DIF, bo ja nic tej pani węcej o Bao nie powiem, najlepiej niech DIF z tą panią porozmawia:

Dzień dobry,
Piszę do Państwa w sprawie tego pieska. Szukam psiaka dla starszej, samotnej osoby i chciałabym się dowiedzieć czy byłby on dla niej odpowiedni. Historia tego zwierzątka bardzo mnie wzruszyła i chciałabym mu pomóc. Mieszkam w Nowym Dworze Mazowieckim. Nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy zadeklarować, że wezmę tego uroczego pieska, ale chciałabym uzyskać o nim więcej informacji. Podam emial, na który proszę pisać w tej sprawie-
milena525@neostrada.pl
Z góry dziękuję.
Milena Marciniak

Posted

salibinka napisał(a):
No to już milknę:oops:

Nie milknij ;) Tylko ja wiem o Bao tyle co inni dogomaniacy, a tu DIF musi gadać w sprawie adopcji. Jak jeszcze wyjdzie że jestem z Tychów, to pani sobie o mnie pomyśli, wiesz, ludize nie wiedzą że dogomania nie zna granic i nie ważne skąd się jest...

Posted

kaja555 napisał(a):
O rany!

No to po Łodzi

Pani Ania po wizycie w schronisku ma podjąć decyzję i do mnie zadzwonić!!
Jednak jestem prawie pewna, że gdy pójdzie do schroniska wyjdzie z niego z jakimś psem. Na pewno dziewczyny z Łodzi się o to postarają :angryy: .
Bao jest psem "wirtualnym" dla p. Ani a w schronie będzie miała do wyboru psy w "realu"!

A do pani z NDM dzisiaj napiszę! ;)

Posted

[quote name='DIF']Pani Ania po wizycie w schronisku ma podjąć decyzję i do mnie zadzwonić!!
Jednak jestem prawie pewna, że gdy pójdzie do schroniska wyjdzie z niego z jakimś psem. ;)

Decyzja podjęta!!!!! Pani Ania zaadoptowała sunię z łódzkiego schronu!!!!
Tak jak myślałam... cel osiągnięty......:-(
Sunia bdzie miała u p. Ani super warunki!!! Jestem o tym przekonanna!!!! :loveu:

A my szukamy nadal domu dla Bao!!!!! :placz:

Posted

Kolejna pechowa Króweczka...Ale,jak się nie mylę,parę postów wstecz czytałam,że jak domek nie wyjdzie to pewna ciotka weźmie tego psiaka na DT...Więc-ma pole do działania,DS nie wypalił...

Posted

Tak jak przypuszczałam!!!
Pani Ania zaadoptowała psiaka z łódzkiego schroniska!!
Dziewczyny z Łodzi!!! Gratulacje!!:Rose: Bardzo się cieszę, że dzięki naszemu Bao jakiś psiak znalazł dom!!!!:cunao::angryy:

Posted

wet- siostra, przeczytaj, proszę, całość uważnie ;). Chodziło o zupełnie inną sytuację.

DIF, napisałam już sprostowanie do tej pani z Nowego Dworu, że tylko Bao jest adopcyjny. (po pierwsze dlatego, że nieoczekiwanie stracił dom w Łodzi, po drugie - niestety Rudy ma poważny problem z okiem i prawdopodobnie nie widzi, więc w takim stanie jest nieadopcyjny :( i wymaga pilnego leczenia).

Ech, smutne to wszystko.

Posted

salibinka napisał(a):
DIF, napisałam już sprostowanie do tej pani z Nowego Dworu, że tylko Bao jest adopcyjny. (po pierwsze dlatego, że nieoczekiwanie stracił dom w Łodzi, po drugie - niestety Rudy ma poważny problem z okiem i prawdopodobnie nie widzi, więc w takim stanie jest nieadopcyjny :( i wymaga pilnego leczenia).

Ech, smutne to wszystko.

To jak robimy? Mam pisać do tej pani z NDM, czy czekamy na odpowiedź na Twojego maila? :niewiem: