Hotel KADIF Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Chwilowo jestem na dogo, bo od dwóch dni nie mogłam wejść!! :angryy: Dzisiaj zdążyłam napisać odpowiedzi na pw i mnie wywaliło :angryy:!! Dzisiaj wracając z Warszawy znalazłam psiątko w Halinowie latające po ulicy. Zadzwoniłam do kobietki, która miała go przetrzymać ale nie odbierała telefonu. Po chwili oddzwoniła i okazało się, że nie wie dlaczego lata. Wyjeżdżając na długi weekend zostawiła malucha wraz ze swoimi pozostałymi psami pod opieką sąsiada i właśnie wracała do domu. W każdym razie zobligowała się, że przetrzyma maluszka do końca tygodnia po kastracji. Maluch jest u mnie. Jutro (a właściwie dzisiaj :evil_lol:) jedziemy na kastrację i pani ma go przetrzymać u siebie. Zobaczcie jaki jest słodki.. i przerażony :-(: Na tym zdjęciu widać jego "uśmiech" jak podchodzi do człowieka !!!! Maluch pomimo przerażenia jak się go woła uśmiecha się, podnosząc wargi i szczerząc ząbki, przeciągając się uroczo podchodzi do człowieka!!! Zero agresji!! Ładnie chodzi na smyczy i nie gonił kota, który przechodził obok kojca. Jest słodki!!!!! Transport!!!! Quote
Hotel KADIF Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 salibinka napisał(a):DIF, co z psiakiem? Czy pani, która go przetrzymuje, wróciła? Razmawiałam z mężem, jest gotów pomóc, ale dopiero w następną sobotę :( Nie da rady w najbliższą - przylatuje w piątek w nocy. Dostałam propozycję transportu w piątek, ale za 250 zł :( Musielibyśmy przetrzymać psiaka dwa tygodnie... Nie wiem czy pani się zgodzi tak długo go trzymać... Te 250 zeta to chyba żart jakiś ..... :angryy::-(! Quote
Łapcia Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='DIF'] :loveu::loveu::loveu: jest kochany :) Quote
salibinka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Niespanie mnie dopadło ;). Mam nadzieję, że jutro u weta będzie wszystko ok... Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 salibinka napisał(a):Niespanie mnie dopadło ;). Mam nadzieję, że jutro u weta będzie wszystko ok... a ja przez to, że mi dogo nie chodziło położyłam się "na chwilkę" i mąż obudził mnie po trzech godzinach.... Noc mam z głowy :shake: Quote
betinka24 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 pozwole się wtrącić do tego wątku!!! Poszukuje także transportu z Warszawy do Krakowa dla suni z tego wątku!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=96926&page=42 Quote
Isadora7 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ciotki jak się nie uda inaczej to jest was dwie. Może się uda wspólnie coś pomyśleć. Dwa psiaki w potrzebie. Można ewentualnie kosztami transportu się podzielić. Sadze że zarówno w przypadku jednego jak i drugiego psiaka można liczyć na ewentualną pomoc. Kombinujcie jakoś, pogadajcie na privie może. Agituję bo obserwuje oba psiaki czyli to tez moje psiaki Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 [quote name='betinka24']pozwole się wtrącić do tego wątku!!! Poszukuje także transportu z Warszawy do Krakowa dla suni z tego wątku!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=96926&page=42 Super, że się wtrąciłaś :evil_lol:! Tak jak napisała Isadorka "we dwa psy" zawsze raźniej!! Salibinka napisała, że jest transport, ale za 250 zł. To bardzo dużo!! Ale jakby to podzielić na dwa psiaki, to będzie łatwiej.!! Misiaczek jest już w lecznicy kastrowany!!! Proszę mocno trzymać kciuki, żeby wszystko gładko poszło!!!! :thumbs::cool2: Quote
salibinka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Szukajmy, może ktoś zgodzi się taniej :( Ostatecznie my zabierzemy oba za dwa tygodnie, ale to bardzo dużo czasu :( Quote
salibinka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 I jak sie czuje mały kastratek ;)? Wszystko dobrze? Quote
salibinka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Czekam na wieści o Bao... (Przy okazji zdeklarował się dom stały dla małego psa w typie pinczera...) Quote
zwierzus Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 DIF nie ma dostępu do dogo.... Więc napiszę ja :diabloti:. Maluch po kastracji, wszystko zgodnie z planem. Ogólnie nie jest w złej kondycji. Ma niewielki stan zapalny skóry, ale to jest do opanowania antybiotykiem (i tak go dostaje po zabiegu). Uszy, ząby i cała reszta w porządku. Do końca tygodnia ma tymczas u Pani, która wcześniej go przygarnęła. Warunki wg DIF są super. Resztę doda DIF:evil_lol: Quote
salibinka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Dobrze, ponawiamy prośbę o pomoc w transporcie Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 zwierzus napisał(a):DIF nie ma dostępu do dogo.... Więc napiszę ja :diabloti:. Do końca tygodnia ma tymczas u Pani, która wcześniej go przygarnęła. Warunki wg DIF są super. Resztę doda DIF:evil_lol: Jestem!! CUD NORMALNIE !!! :angryy: Tak jak zwierzus napisał :loveu:! Maluszek ma się super, szew nie ma nawet dwóch centymetrów, czuje się dobrze tylko straaasznie leci do picia, ale ma dawkowane w małych ilościach. Pani zgodziła się przetrzymać go do końca tego tygodnia i musimy do tego czasu znaleźć transport. Po pierwsze: nie chcę nadużywać jej "gościnności", bo powiedziała, że w sytuacji awaryjnej, takiej jak ta, może brać ode mnie psiaki na tymczas!! :sweetCyb: Po drugie: jej samiec nie polubił malucha!!!! :shake: I się rzuca na niego..... W ogóle weryfikuję swój poprzedni post: Bao koty goni a psom nie da sobie w kaszę dmuchać :cool3:! On jest strasznie malutki a w lecznicy doszłyśmy do wniosku, że ma w sobie coś z buldożka .... Ech, ta klata :loveu:! salibinka napisał(a): (Przy okazji zdeklarował się dom stały dla małego psa w typie pinczera...) Rozumiem, że dom chce Psiątko Bao ? ;):evil_lol: Quote
salibinka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Próbowałam, próbowałam, ale Pani nie chciała wierzyć, że Bao to pinczer :diabloti: Dobrze, że zabieg się udał i ogólnie nie jest najgorzej (tylko ten stan zapalny...) No to transport musi sie szybko znaleźć. Martwię się. Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 I zdjęcia z dnia dzisiejszego :loveu::loveu::loveu:: Czekamy na otwarcie lecznicy..... I już po zabiegu na awaryjnym tymczasie u Pani..... Ciudny jest!!!!! Prawda :mad:??? Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Isadorka!!! :loveu: Wiem, że masz oko na krówki z Halinowa :cool3: i zawsze mogę na Ciebie liczyć!!! Zrobisz Maluchowi allegro... jakieś takie ... pikne? :loveu: Quote
zdrojka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Jejku, on jest faktycznie maleńki :crazyeye: Jak mu robiłam banerek, to tylko myślałam, że on wyszedł na tej ulicy taki malutki, ale on faktycznie niewiększy od kota... Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 zdrojka napisał(a):Jejku, on jest faktycznie maleńki :crazyeye: Jak mu robiłam banerek, to tylko myślałam, że on wyszedł na tej ulicy taki malutki, ale on faktycznie niewiększy od kota... On naprawdę jest mniejszy od mojego Songa :evil_lol:!! Nie wagowo, bo dzisiaj go ważyłyśmy (7,20 żywej wagi), ale gabarytowo......maluszek taki!!! Quote
Isadora7 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 DIF napisał(a):Isadorka!!! :loveu: Wiem, że masz oko na krówki z Halinowa :cool3: i zawsze mogę na Ciebie liczyć!!! Zrobisz Maluchowi allegro... jakieś takie ... pikne? :loveu: DIF zrobię jasne, ze zrobię. Ale już jutro mam ze 3 jeszcze zaległe do zrobienia. W tym cegiełki a takie trzeba dokładnie przejrzeć. Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Isadora7 napisał(a):DIF zrobię jasne, ze zrobię. Ale już jutro mam ze 3 jeszcze zaległe do zrobienia. W tym cegiełki a takie trzeba dokładnie przejrzeć. Qrde... to masz dużo "roboty" :loveu:!!! No to czekamy!!! Chyba, że Szpilka zrobi : SZPiLKA23 napisał(a):Jak tylko psiak bedzie miał stałe miejsce pobytu (w sensie DT) zrobie mu ogłoszenia (allegro, alegratka) Quote
Recommended Posts