Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daję, oczywiście.
Nawet ładna pogoda była, choć zimno, ale słonko świeciło, i nawet mi się jedno zdjęcie podoba :cool3:

Reszta zbyt rozmazana, żeby ją gdziekolwiek pokazać.

I, przy okazji, muszę się pochwalić :multi:
Właśnie wróciłam ze spaceru z Mikiem, i... był to pierwszy spacer, który przebyłyśmy w całości bez smyczy. Wprawdzie trwał on 3 razy dłużej, niż zwykły spacer tą trasą, i na końcu musiałam wywlekać Nutę z przyblokowego śmietnika, gdzie wcinała jakieś przepyszne stare mięsko (wraz z woreczkiem, bo woreczek też ładnie pachniał)...
Nie musiałam jej nawet jakoś specjalnie zmuszać do wejścia do domu, powiedziałam tylko - jak zwykle 'no już, do domu' i weszła do klatki :loveu:
Może za jakieś 5 lat obejdzie się bez wyciągania jej przemocą ze śmietnika :lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']http://img233.imageshack.us/img233/1491/1008412.jpg
:loveu:

Brawooo :multi:

U mnie bylo super z Marcelkiem. Chodzil przy nodze skubaniec i nigdy go nie zapinalam na smycz.
Ostatnio nie mialam czasu na wychodzenie z psami i ok 2 tyg wychodzilo z nimi moje rodzenstwo - Marcel ucieka! Nie wiem jak do tego doszlo ale wychodzimy z domu a ten normalnie daje dyla i leci 100m przede mna.... Skonczylo sie :mad:
Od samego początku tak przy nodze chodził? Jak jeden z 'moich' schroniskowców: załatwiał się tylko wtedy, kiedy się na chwilę zatrzymałam :D A żeby się napił, musiałam stanąć w pobliżu miski z wodą, bo inaczej to by chyba padł z pragnienia :D Trochę chłopak przeginał, ale kochany był... :loveu:

Mika od samego początku była niemożliwie dzika. Jak raz uciekła ze smyczy, goniliśmy ją 3 godziny (wtedy jeszcze nikt mądrej Kamilce nie powiedział, że jak pies ucieka, to się go nie goni). Uciekała regularnie, a my regularnie ją łapaliśmy i narzekaliśmy :lol:
Teraz da się ją na ogół odwołać, ale jak widzi, że uciekła - to zaczyna to wykorzystywać i zamiast przyjść, bawi się ze mną - czyli ucieka z wielką radochą. Wtedy wystarczy zacząć jej uciekać i sama przybiega :)
Tylko od jedzenia jest 'nieodwoływalna'. Zależy jeszcze co je (i jakie ma szans uciec :lol:), ale na ogół nie przychodzi.
[quote name='nicnasile']Ale ona ma piękne oczy! :)
Dzięki ;) Są szczególnie piękne, gdy gapi się na smakołyk :lol:

Posted

Moja mama nakręciła film podczas sylwestra.
Ponoć nie dało się Mika wciągnąć do domu, próbowała łapać fajerwerki :evil_lol:
Tylko pierwszego sylwestra się bała, potem już było dobrze ;) ale się cieszę, że jej przeszło...

Film wspaniałej jakości - bądź co bądź kręcony w środku nocy...
[video=youtube;C0T4xL5wDbk]http://www.youtube.com/watch?v=C0T4xL5wDbk[/video]

Posted

haha super :)

Aron ostatnio na spacerze łapał fajerwerki :| Przez co stwierdzam, że podczas wojny to ten pies szybko by zginął ;) Ale w sumie dobrze, że traktuje to jako zabawe, a nie coś strasznego :]

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

Dobra jest :evil_lol:

Anusia&Saba napisał(a):
Hahaha, moja to by się tam zsikała ze strachu :evil_lol:

:)

justyska2 napisał(a):
haha super :)

Aron ostatnio na spacerze łapał fajerwerki :| Przez co stwierdzam, że podczas wojny to ten pies szybko by zginął ;) Ale w sumie dobrze, że traktuje to jako zabawe, a nie coś strasznego :]

No to dokładnie tak, jak Mika. Tata wyszedł z nią na spacer i nie mógł jej na smyczy utrzymać, bo się rwała do góry :D

Posted

Paula03 napisał(a):
Ale macie fajne towarzystwo spacerowe ;) Sporo was :)

Szkoda, że tak mało...

Taak. I wszystko rasowe/pseudorasowe. 3 suczki sheltie, 2 beagle, samoyed, cocker spaniel, ONek i westie :cool3:

Wiem, ale byłam umówiona na inny spacer, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby po drodze zajrzeć tam :D No i nie żałuję, bo tyle psów to jeszcze nigdy tam nie było :D
justyska2 napisał(a):
ale macie fajnie, Aron niby na wsi mieszka a ani jednego kumpla do zabaw nie ma :(

Niee, to rzadko tak się zdarza... A jeszcze żaden bawić się nie chce, wszystkie się jej boją :roll:
nicnasile napisał(a):
A jutro tez tyle bedzie? :P Ja na 90% moge jutro! CHyba ze nie wstane... hihi

Nie, to są ludzie osiedlowi, a jutro ze 'schroniskowcami' ;) będzie jakieś... 4-5 psów tylko. :lol:
No, to jakbyś mogła, to tak koło 14 przyjedź 55 i wysiądź na przedostatnim - Głowackiego-Bałtycka (przy takim brzydkim, białym kościele). Aaa, no i daj znać, czy będziesz (mam nadzieję, że tak :cool3:)
dagaa111 napisał(a):
ale spore stadko psów :D

Maks to by zawału dostał na tym balkonie gdy akurat był nowy rok i tak strzelali :lol:

Biedaczek...

Posted

A tymczasem dzisiejszy spacer ze szczeniorem Asanem...
Mały jest chyba jeszcze bardziej szurnięty, niż Mik :D

Oto owe 'superpiękne' zdjęcia...

Nie wiem co jest z Miką. Dzisiaj wszystkie psy (w sensie, że samce) biegały za nią, tzn. za jej tyłkiem. A ona bezmaciczna jest już jakieś 3 lata... Nie dało się ich odciągnąć, wszystkie za nią latały i naskakiwały... :crazyeye:

Posted

No fakt, jedna ma cieczkę chyba...
Ale z Asanem poszłyśmy zupełnie gdzie indziej, i też za nią latał (a ona, głupia, myślała, że to zabawa :D)
I u mnie w domu też próbował...