vaness Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Toffika jak była ta wystawa w parku Wincentego Witosa chciała zaadoptować pewna miła pani :-o podeszła i spytała ile ma lat i czy może go zabrać dzisiaj od razu :razz: a ja tak trochę może z głupią miną się jej spytałam dlaczego chce zaadoptować mojego psa ... wytłumaczyła mi , że Ma on taką samą czerwoną chustkę na szyi jak "lirowcy" :evil_lol: i myślała że jest też ze schroniska :diabloti: od tego czasu Toffik nie nosi czerwonej chusty :D Quote
kamilka91 Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Mik zimą nosi czerwoną chustkę (żeby ją było widać na śniegu :D), ale jej to raczej niestety nikt by nie chciał... :lol: Quote
vaness Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 dalmatyńczyka chcą wszystkie dzieci ! :D przecież to pies z bajki :D Quote
rasowa2410 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 vaness napisał(a):dalmatyńczyka chcą wszystkie dzieci ! :D przecież to pies z bajki :D Wypluj to! xD. Przecież badania dowodzą że wszyscy kochają JAMNIKI!!! Quote
vaness Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 dzieci kochają jamniki ! :D a cała reszta świata kocha spaniele :P Quote
vaness Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 pomyliłam się ! :D dzieci kochają dalmatyńczyki nie jamniki :D Quote
kamilka91 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Ojj taaak... :lol: A ja chyba zostanę wiecznym dzieckiem :D Quote
rasowa2410 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 agrazka napisał(a):wszyscy kochają mopy czyli yorki :) :zly7: No wprost NIENAWIDZĘ takich trzynastolatek biegających, wrzeszczących, piszących głupie posty na forum i zakładających nudne blogi o pieskach!!!!! Arrrrr! Szczerze mówiąc, (choć kocham wszystkie psy) już mam dość yorków, shih-tsu (czy jak to tam się pisze), labradorów i goldenów. Uwielbiam rasy mało spotykane, lub z zupełnie innym, niekoniecznie towarzyskim charakterem. Oczywiście wyjątkiem tego wszystkiego są jamniki i bassety :loveu::loveu::loveu: Quote
vaness Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 ojj Rasowa :mad::cool3: chyba logiczne , że każdy kocha swojego psa najbardziej . Niektórzy lubią yorki , inny goldeny , a jeszcze inny labradory itp. i wiek nie ma nic do rzeczy :razz: Quote
Daga&Maks Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 dalmatyńczyki kochają wszyscy, ale yorki ludzie kochają aż za bardzo. A najbardziej rozbrajają mnie ludzie, którzy wychodzą na dwór ze swoim psem tylko po to, żeby pochwalić się wszystkim joreczkiem Quote
Oscar Patric Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 witamy cieplutko i głaski zasyłamy:) Quote
rasowa2410 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='dagaa111']dalmatyńczyki kochają wszyscy, ale yorki ludzie kochają aż za bardzo. A najbardziej rozbrajają mnie ludzie, którzy wychodzą na dwór ze swoim psem tylko po to, żeby pochwalić się wszystkim joreczkiem TAAAAK! TAK! 100% racji! Absolutnie się z Tobą zgadzam! yorki też psy A od kiedy Panna Toffisiowa lubi Yorki? Czyżby Toffisie się znudziły? xD ------ Pe eS Kamillllllko! Miczy rysunek jest już w pracy ;) Narazie mam same kropki i białą kartkę. Po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że chyba to wystarczy :D :evil_lol: :diabloti: Dorobię jeszcze czarny nochal i GOTOWE :evil_lol: Quote
vaness Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 NIEE ! Toffisie to najukochańsze , najbardziej milusie , z największymi uszami (można się w nie wysmarkać jak potrzeba:diabloti:) i najlepsze psy pod słońcem :lol: mieć Toffisia to same plusy :eviltong: zamiast yorka wolałabym szczura , ale każdy ma psa jakiej rasy chce ;) a ,że najczęściej Joreczka mają pustaki to już trudno :evil_lol: Quote
rasowa2410 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Kamilllllllka - przepraszam, ale chyba nie zdąze narysować Miczyny na wigilię wolo... :( Chyba się nie wyrobię... Quote
agrazka Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Moda na dana rasę, robi jej dużo złego. Cieszę się, że dalmaty nie są już w modzie :) Quote
sunshine Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Za to husky są :placz: ogrom tych kudłaczy w schronie :shake: P.S oki oki jak juz tak sie spieracie... i tak kazdy kocha mojego psa ^^ Quote
vaness Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 sunshine napisał(a):Za to husky są :placz: ogrom tych kudłaczy w schronie :shake: P.S oki oki jak juz tak sie spieracie... i tak kazdy kocha mojego psa ^^ hehe :lol: chciałoby się :D każdy kocha Toffisiowe Toffisie :diabloti: Toff ma znów coś z pyszczkiem i muszę jutro do weta lecieć :( Quote
rasowa2410 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='sunshine']Za to husky są :placz: ogrom tych kudłaczy w schronie :shake: QUOTE] no tak... realia... husky i ONki królują w schronach :( Potem NIESTETY w kolejce stają jamniki (wgl wszelkie krótkołapne) Quote
sunshine Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Onki to już w ogóle masakra...jak nie mocno w typie to niemal w kazdym kundelku można sie dopatrzyć powiązań z onem... :( Quote
rasowa2410 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Miczyna! Krówko! Wstawiaj no tu swoje zdjęcia bo Kamillllka się chyba obija... ;) Quote
kamilka91 Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='rasowa2410']Miczyna! Krówko! Wstawiaj no tu swoje zdjęcia bo Kamillllka się chyba obija... ;) Jeszcze raz napiszesz/powiesz do mnie przez kilka 'l', to nie wiem co Ci zrobię... :mad: Mam masę nauki... :roll: Od dziś mam wreszcie przerwę świąteczną :cool3: (czyt. jeszcze więcej nauki...) Co do psów w schroniskach - dalmaty nie są teraz popularną rasą, ale w schroniskach wciąż widać echa ich niedawnej sławy... Tylko w tym roku nasz schron opuściło 6 dalmatopodobnych - a na ulicach ich przecież wcale nie widać... :roll: No ale przyznaję, schroniskowe rankingi biją ONki (jako, że są bardzo popularną rasą, 'świetną do wszystkiego' i często trafiają w bardzo nieodpowiednie ręce...) i północniaki (pewnie ze względu na swoją skłonność do ucieczek - a do tego są przeurocze, więc ludzie często kierują się ich wyglądem, zamiast charakterem...). Foty Micze wrzucę, jak tylko coś zrobię... :roll: Na razie daję jedno zdjęcie - kacze, bo jakiś czas temu wzięło mnie na fotografowanie ptaków... :) Widać, z jakim marnym skutkiem... :oops: Quote
Recommended Posts