Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toffika jak była ta wystawa w parku Wincentego Witosa chciała zaadoptować pewna miła pani :-o podeszła i spytała ile ma lat i czy może go zabrać dzisiaj od razu :razz: a ja tak trochę może z głupią miną się jej spytałam dlaczego chce zaadoptować mojego psa ...
wytłumaczyła mi , że Ma on taką samą czerwoną chustkę na szyi jak "lirowcy" :evil_lol: i myślała że jest też ze schroniska :diabloti: od tego czasu Toffik nie nosi czerwonej chusty :D

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agrazka napisał(a):
wszyscy kochają mopy czyli yorki :)

:zly7: No wprost NIENAWIDZĘ takich trzynastolatek biegających, wrzeszczących, piszących głupie posty na forum i zakładających nudne blogi o pieskach!!!!! Arrrrr!

Szczerze mówiąc, (choć kocham wszystkie psy) już mam dość yorków, shih-tsu (czy jak to tam się pisze), labradorów i goldenów. Uwielbiam rasy mało spotykane, lub z zupełnie innym, niekoniecznie towarzyskim charakterem.

Oczywiście wyjątkiem tego wszystkiego są jamniki i bassety :loveu::loveu::loveu:

Posted

ojj Rasowa :mad::cool3: chyba logiczne , że każdy kocha swojego psa najbardziej . Niektórzy lubią yorki , inny goldeny , a jeszcze inny labradory itp. i wiek nie ma nic do rzeczy :razz:

Posted

dalmatyńczyki kochają wszyscy, ale yorki ludzie kochają aż za bardzo. A najbardziej rozbrajają mnie ludzie, którzy wychodzą na dwór ze swoim psem tylko po to, żeby pochwalić się wszystkim joreczkiem

Posted

[quote name='dagaa111']dalmatyńczyki kochają wszyscy, ale yorki ludzie kochają aż za bardzo. A najbardziej rozbrajają mnie ludzie, którzy wychodzą na dwór ze swoim psem tylko po to, żeby pochwalić się wszystkim joreczkiem

TAAAAK! TAK! 100% racji! Absolutnie się z Tobą zgadzam!

yorki też psy

A od kiedy Panna Toffisiowa lubi Yorki? Czyżby Toffisie się znudziły? xD

------
Pe eS
Kamillllllko! Miczy rysunek jest już w pracy ;) Narazie mam same kropki i białą kartkę. Po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że chyba to wystarczy :D :evil_lol: :diabloti: Dorobię jeszcze czarny nochal i GOTOWE :evil_lol:

Posted

NIEE ! Toffisie to najukochańsze , najbardziej milusie , z największymi uszami (można się w nie wysmarkać jak potrzeba:diabloti:) i najlepsze psy pod słońcem :lol: mieć Toffisia to same plusy :eviltong:
zamiast yorka wolałabym szczura , ale każdy ma psa jakiej rasy chce ;) a ,że najczęściej Joreczka mają pustaki to już trudno :evil_lol:

Posted

sunshine napisał(a):
Za to husky są :placz:
ogrom tych kudłaczy w schronie :shake:

P.S oki oki jak juz tak sie spieracie... i tak kazdy kocha mojego psa ^^

hehe :lol: chciałoby się :D każdy kocha Toffisiowe Toffisie :diabloti:
Toff ma znów coś z pyszczkiem i muszę jutro do weta lecieć :(

Posted

[quote name='sunshine']Za to husky są :placz:
ogrom tych kudłaczy w schronie :shake:

QUOTE]
no tak... realia... husky i ONki królują w schronach :(
Potem NIESTETY w kolejce stają jamniki (wgl wszelkie krótkołapne)

Posted

[quote name='rasowa2410']Miczyna! Krówko! Wstawiaj no tu swoje zdjęcia bo Kamillllka się chyba obija... ;)
Jeszcze raz napiszesz/powiesz do mnie przez kilka 'l', to nie wiem co Ci zrobię... :mad:
Mam masę nauki... :roll:
Od dziś mam wreszcie przerwę świąteczną :cool3: (czyt. jeszcze więcej nauki...)

Co do psów w schroniskach - dalmaty nie są teraz popularną rasą, ale w schroniskach wciąż widać echa ich niedawnej sławy... Tylko w tym roku nasz schron opuściło 6 dalmatopodobnych - a na ulicach ich przecież wcale nie widać... :roll:
No ale przyznaję, schroniskowe rankingi biją ONki (jako, że są bardzo popularną rasą, 'świetną do wszystkiego' i często trafiają w bardzo nieodpowiednie ręce...) i północniaki (pewnie ze względu na swoją skłonność do ucieczek - a do tego są przeurocze, więc ludzie często kierują się ich wyglądem, zamiast charakterem...).

Foty Micze wrzucę, jak tylko coś zrobię... :roll:

Na razie daję jedno zdjęcie - kacze, bo jakiś czas temu wzięło mnie na fotografowanie ptaków... :) Widać, z jakim marnym skutkiem... :oops: