Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Nie bojaźliwe, Brązowa - rozsądne. Rozmawiałam z szefową w związku z adopcją Betki. Załatwiłyśmy sprawę w ciągu 5 minut. A to, że każe osobiście, na miejscu odebrać psa? To nie jest takie głupie. Kaj jest chory, trzeba przekazać przyszłym właścicielom to i owo. Zresztą mnóstwo Niemców przyjeżdża po swoje psy do schronisk - to nie jest wielka fatyga. Fakt, Rzeszów jest najdalej położonym miejscem od wszystkiego na świecie, ale jeśli się chce mieć takiego psa, jak Kaj, można przejechać te parę tysięcy kilometrów. :evil_lol:

Zgadzam się i też będę Szefowej Kundelka bronić. Nie wszystko da się załatwić 'na łapu capu'. Tutaj chodzi o dobro psa, w Kundelku ma on dobrą opiekę i nie sądzę, żeby nikomu z Kundelka na nim nie zależało- wręcz przeciwnie, bardzo zależy.

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na pewno kierownictwo schroniska ma swoje racje dla takich decyzji,nie mnie to oceniać.
na pewno krzywda im się nie dzieje w Rzeszowie,troszkę mnie osobscie i subiektywnie boli to, tak długo czekają na adopcje te dobermanowate jak Kaj czy Nero.Nieporownywalnie długo.W tym czasie dziesiątki innych znalazło domy przy pomocy ND i DN.Ale wiadomo, ze z pomocą nikt się nie bedzie narzucal, bo gdzie indziej przyjmą ją dużo chętniej albo sami o nią poproszą.A i bied nie brakuje.

Toteż jedyną mozliwoscią pomocy Kajowi i inym dobermanom z rzeszowskiego schroniska ze strony Nadziei Dobermana jest umieszczenie ich na stronie adopcyjenej z kontaktem na schronisko-tak jak jest obecnie, ewentualnie polecanie potencjalnym chętnym do adopcji.-Na tym koncza się możliowsci pomocy na odleglosc.

i trzymać kciuki, ze wreszcie się im uda

tak nawiasem, dla mnie Kai to przepiękny okaz pinczera o niesamowitym wręcz umaszczeniu, napatrzec na tego psa się nie moge;)

Posted

wiem,ze zalezy...wiem,ze dbaja-wystarczy popatrzec,ze on przytył.

Tylko,jak pomysle,jak takie klopotliwe psy z Gdyni,dobki,w tym ciezarna,łysawa i agresywna do psow Santa przepieknie sie zresocjalizowała,"odkuła" i grzeje dobkowaty tyłek w domu,to żal,ze Kaj musi czekac.
U nas tez cztery pojechaly do Niemiec.Slepa sunia,staruszek 13stoletni,piesek z nożka do amputacji i kudlaczek ze "zwichnietymi" przednimi łapkami.Nie bylo prosto,ale sie udało przekonac,aby zaufali.Teraz patrze na ich foty z nowych domow i czuje ULGE :) i ciesze sie,ze adopcja byla za posrednictwem oraganizacji-to zabezpieczenie dla psa.

czyli po prostu chetni z Niemiec musieliby osobiscie przyjechac po Kaja?

Posted

brazowa1 napisał(a):

czyli po prostu chetni z Niemiec musieliby osobiscie przyjechac po Kaja?

Były juz u nas adopcje zagraniczne ;) ale faktycznie potencjalni chetni zjawiali sie osobiscie oczywiscie po wczesniejszym kontakcie ze schronem ... no to takie dmuchanie na zimne i mysle ze lepszy nadmiar opieki i przejmowania sie na zapas niz jej niedobór .......

Posted

Bywa i mizianko :loveu:

Cioteczko Chikinchan pamietasz?;)

Tak Kaj przywiatał Eweline w boksie - totalny pantoflarz :evil_lol:

I glaskanie czyli to co Kajek lubi najbardziej ..

Posted

uch :) dzielna agata jak zwykle oddanie na posterunku :buzi:

a my spieszymy z kolejną dozą "Kaj-a- kowych" zdjęc:loveu:

bo poleźli my śniegowym tropem zachodzącego Słonka:

powygoopiać się i pospacerować wsród śniegowych choinek :)

Kajek jak na niego przystało, pieknie pozował :)

:bluepaw:

Posted

i oczach .. w których tak wyraźnie widać miłość do człowieka....a raczej chęć obdarowania tą miłością....

ech Kajku.. gdzie te domek ... jestes przecież fajny pies, radosny, wesoły, oddany .... żywiołowy i "szalony" .. uwielbiasz bułki od najulubieńszej swojej opiekunki i grzecznie wykonujesz każdą komendę.... masz w sobie tyle ciepła i charyzmy .... i młodzieńczej werwy........

kiedy w końcu uśmiechnie się Szczęście do Ciebie????????

:bluepaw: