Chikinchan Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 agata51 napisał(a):Nie bojaźliwe, Brązowa - rozsądne. Rozmawiałam z szefową w związku z adopcją Betki. Załatwiłyśmy sprawę w ciągu 5 minut. A to, że każe osobiście, na miejscu odebrać psa? To nie jest takie głupie. Kaj jest chory, trzeba przekazać przyszłym właścicielom to i owo. Zresztą mnóstwo Niemców przyjeżdża po swoje psy do schronisk - to nie jest wielka fatyga. Fakt, Rzeszów jest najdalej położonym miejscem od wszystkiego na świecie, ale jeśli się chce mieć takiego psa, jak Kaj, można przejechać te parę tysięcy kilometrów. :evil_lol: Zgadzam się i też będę Szefowej Kundelka bronić. Nie wszystko da się załatwić 'na łapu capu'. Tutaj chodzi o dobro psa, w Kundelku ma on dobrą opiekę i nie sądzę, żeby nikomu z Kundelka na nim nie zależało- wręcz przeciwnie, bardzo zależy. Quote
dzodzo Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 na pewno kierownictwo schroniska ma swoje racje dla takich decyzji,nie mnie to oceniać. na pewno krzywda im się nie dzieje w Rzeszowie,troszkę mnie osobscie i subiektywnie boli to, tak długo czekają na adopcje te dobermanowate jak Kaj czy Nero.Nieporownywalnie długo.W tym czasie dziesiątki innych znalazło domy przy pomocy ND i DN.Ale wiadomo, ze z pomocą nikt się nie bedzie narzucal, bo gdzie indziej przyjmą ją dużo chętniej albo sami o nią poproszą.A i bied nie brakuje. Toteż jedyną mozliwoscią pomocy Kajowi i inym dobermanom z rzeszowskiego schroniska ze strony Nadziei Dobermana jest umieszczenie ich na stronie adopcyjenej z kontaktem na schronisko-tak jak jest obecnie, ewentualnie polecanie potencjalnym chętnym do adopcji.-Na tym koncza się możliowsci pomocy na odleglosc. i trzymać kciuki, ze wreszcie się im uda tak nawiasem, dla mnie Kai to przepiękny okaz pinczera o niesamowitym wręcz umaszczeniu, napatrzec na tego psa się nie moge;) Quote
brazowa1 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 wiem,ze zalezy...wiem,ze dbaja-wystarczy popatrzec,ze on przytył. Tylko,jak pomysle,jak takie klopotliwe psy z Gdyni,dobki,w tym ciezarna,łysawa i agresywna do psow Santa przepieknie sie zresocjalizowała,"odkuła" i grzeje dobkowaty tyłek w domu,to żal,ze Kaj musi czekac. U nas tez cztery pojechaly do Niemiec.Slepa sunia,staruszek 13stoletni,piesek z nożka do amputacji i kudlaczek ze "zwichnietymi" przednimi łapkami.Nie bylo prosto,ale sie udało przekonac,aby zaufali.Teraz patrze na ich foty z nowych domow i czuje ULGE :) i ciesze sie,ze adopcja byla za posrednictwem oraganizacji-to zabezpieczenie dla psa. czyli po prostu chetni z Niemiec musieliby osobiscie przyjechac po Kaja? Quote
agata51 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Tak przypuszczam, Brązowa. Ale w tej sprawie muszą się wypowiedzieć rzeszowianki. Ciepłe mizianko, Kaju. :loveu: Quote
ewatr Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 brazowa1 napisał(a): czyli po prostu chetni z Niemiec musieliby osobiscie przyjechac po Kaja? Były juz u nas adopcje zagraniczne ;) ale faktycznie potencjalni chetni zjawiali sie osobiscie oczywiscie po wczesniejszym kontakcie ze schronem ... no to takie dmuchanie na zimne i mysle ze lepszy nadmiar opieki i przejmowania sie na zapas niz jej niedobór ....... Quote
agata51 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Wiem, że to kłopotliwe, ale tak musi być i już! A po Kaja warto przyjechać nawet z końca świata! Quote
agata51 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Kaju, nie ma mrozu - chyba cię na spacerek zabiorę. Quote
agata51 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Nie będzie spacerku, Kajku. Śnij sobie słodko o ciepłym domeczku. Quote
agata51 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Hej, cioteczki, gdzie jesteście? A kto wymizia Kaja? Quote
ewatr Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Bywa i mizianko :loveu: Cioteczko Chikinchan pamietasz?;) Tak Kaj przywiatał Eweline w boksie - totalny pantoflarz :evil_lol: I glaskanie czyli to co Kajek lubi najbardziej .. Quote
matinestka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 uch :) dzielna agata jak zwykle oddanie na posterunku :buzi: a my spieszymy z kolejną dozą "Kaj-a- kowych" zdjęc:loveu: bo poleźli my śniegowym tropem zachodzącego Słonka: powygoopiać się i pospacerować wsród śniegowych choinek :) Kajek jak na niego przystało, pieknie pozował :) :bluepaw: Quote
matinestka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 zresztą nie ma co się dziwić, Kaj prezencję ma niebywałą, elegancki, zgrabny, o szlacheckich rysach i mocnej budowie.... :bluepaw: Quote
matinestka Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 i oczach .. w których tak wyraźnie widać miłość do człowieka....a raczej chęć obdarowania tą miłością.... ech Kajku.. gdzie te domek ... jestes przecież fajny pies, radosny, wesoły, oddany .... żywiołowy i "szalony" .. uwielbiasz bułki od najulubieńszej swojej opiekunki i grzecznie wykonujesz każdą komendę.... masz w sobie tyle ciepła i charyzmy .... i młodzieńczej werwy........ kiedy w końcu uśmiechnie się Szczęście do Ciebie???????? :bluepaw: Quote
agata51 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Cudny Kajek! Prawdziwy arystokrata! :loveu: Przecież on wcale nie ciągnie na spacerach! A po kim ta zabójcza koszulka? :cool3: Quote
Chikinchan Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ewatr napisał(a): Cioteczko Chikinchan pamietasz?;) Pewnie, że pamiętam :p Kaju, przytulak dla Ciebie :calus: Wdzianko super!! :lol::cool1: Quote
agata51 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 I ode mnie masz buziaka w śnupę! :buzi: Quote
agata51 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Kaju, złoty pinczerze, życzę, naprwdę ci szczerze domku ciepłego z kanapą. Domki, a co wy na to? Quote
agata51 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Będziesz miał w końcu tę ciepłą kanapę, Kaju! Quote
ewatr Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Kaj w ubranku :eviltong: szuka domu : Kaj pinczer sredni cudo nie pies :) Quote
Moniek193 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='ewatr']Kaj w ubranku :eviltong: szuka domu : Kaj pinczer sredni cudo nie pies :) Miodzio:loveu: Teraz to juz nikt nie powinien mu sie oprzec:diabloti: Quote
ewatr Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 agata51 napisał(a):Kaju, przecudny jesteś, wiesz? :loveu: On wie :loveu: pręży ta swoja klate jak tylko moze :eviltong: Quote
Chikinchan Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ewatr napisał(a):On wie :loveu: pręży ta swoja klate jak tylko moze :eviltong: :lol: Najwyraźniej wie, co robi, bo cudny jest jak nie wiem co :oops: Quote
Recommended Posts