Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj wiem...wiem.. Lekarstwo musi być.. Wczoraj po pracy, jak przywiozłam Kasię to było 100 pytań do.. płacz, tęsknota...dobrze, że udało mi się trochę posprzątać, tzn. poskładałam materac i śpiwór, na którym spał Kaj. Zabrałam i schowałam miski..:shake:..:placz: a jak patrzyłam na pustą budę, na dworze.. posprzątałam z niej starą kołderkę w misie Kasi.. to się poryczałam..ale tak, żeby dzieciak nie widziały...one takie wczoraj chodziły...nie do opisania...:shake: nawet obiad i kolacja nie smakowała, tak jak razem z Kajem jedli...Przecież kanapki musiały być dla nich i dla Kaja zrobione...

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnie wieści jeszcze ciepłe o Kaju- Jest SUPER! Nie ma samochodów, pies je jak mały koń..:razz: biega - po całych 4 hektarach... Jak jedzie auto do lub od Pana Zdziska..to Kaj - go goni... ale biegnie tak do kilometra.. i wraca cały z uśmiechniętym pycholem, skaczący i zadowolony.... Wczoraj Pan Zdzisek leciał za nim, bo nie wiedział, jak on się za tym samochodem zachowa...ale Kaj w pewnym momencie Kaj przestał gonić auto i zaczął pędem do niego wracać... więc jest dobrze.. Słucha poleceń, je za dwóch i jest szczęśliwy...:multi: To na razie tyle. Nie mam jeszcze żadnych zdjęć, ale jak mi się Kasia uspokoi to podjadę (to jest około 10 min autem ode mnie za Lesko) i machnę fotę Kajowi na pożegnanie...Niech będzi eszczęsliwy. Nie może być mój, ale jest szczęśliwy i jest mu dobrze - a to jak na razie najważniejsze.. Z dzieciakami jakoś sobie poradzę - odreagują i dostaną szczeniaka.. Już jest zapowiedziane że będzi emiała na imię Kaj a jak będzie suczka - to Kaja...to chyba wszystko tłumaczy...:lol:

Posted

magge napisał(a):
.Niech będzi eszczęsliwy. Nie może być mój, ale jest szczęśliwy i jest mu dobrze - a to jak na razie najważniejsze.. :lol:

Serdecznie dziekujemy za wiesci o Kaju :Rose: Troche sie uspokoiłam bo cały wczorajszy dzien o nim myslałam ...ale jak je jak mały kon :eviltong: i goni kilometrami i sie usmiecha ..to znaczy jest dobrze :loveu:

Kajuś powodzenia piesku !!!

Posted

Czego można chcieć więcej... głodny on nie jest, do wybiegu pole ma i to nie małe :cool3: ręce do głaskania również... nie ma aut które tak go dręczyły..... sama słodycz :loveu:

Posted

Sto lat temu miałam psa. Dostawał żartko w misce, ale wiadomo było, że ostatni kęs mojej kanapki był jego. Kiedy umarł, długo jeszcze zostawałam z tym ostatnim kęsem a palcach i nie wiedziałam, co z nim zrobić. Przecież nie mogłam go zjeść. Do tej pory to mam - ostatnie kęsy są dla moich psów. I już nigdy nie zjem ostatniego kęsa. Tradycja!!!

Posted

Ostatnie dosłownie sprzed minuty- Kaj zaaklimatyzował się super! Jest tylko jeden - problem...:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: wygryzł swojego nowego pana z kanapy :lol::lol::evil_lol::lol::lol: Pan Zdzisek powiedział, że chyba przeniesie się na Kaja łóżko, bo jak go prosi, żeby mu miejsce zrobił, to Kaj udaje że go nie ma :lol::lol: nic nie widzi nic nie słyszy :razz: pozycja "pies zdechł" hehehh :lol::lol::lol:
Ewa dzięki za założenie wątku o pinczerkach. Może akurat jakaś psina się trafi w której Kasia się zakocha.. Oby był pies podobny do Kaja bo to była wielka miłość mojego dziecka.. pozdrawiam.;)

Posted

i jeszcze taka słodycz... jak on pozuje...ochhh miłości moja....:loveu::loveu::loveu:
IMGP0225.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

IMGP0226.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

IMGP0230.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

IMGP0231.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

Posted

Jak napisałas " i jest jeden problem " to powiem prawde aż mi sie ciepło zrobiło :eviltong: ... dopiero dalej doczyłam jaki to problem :lol:

Wstawie zdjecia zamiast linków zeby kazdy mogł podziwiac Kajka wygryzajcego Pana z kanapy :evil_lol:

Powiem tak płakac mi sie chce jak na to patrze ...oczywiscie ze wzruszenia !:loveu:
Dziękuje Magge za to ze nie poddałas sie tylko znalazłaś mu taki dobry dom - taki dom dla Kajka :loveu:

Jak sie ma juz Pana to trza go mocno trzymać ;)

Taki jestem maczo :loveu: ta klata :loveu:...

Posted

Dzięki Ewo, że wstawiłaś zdjęcia, mi to coś nie chce wyjść...:lol: może dlatego, że Kasiula na kolanach siedzi i marudzi.. :eviltong: :oops: ogląda zdjęcia Kaja i powiedziała, że zakradnie się w nocy do Pana Zdziska i ukradnie kaja... :crazyeye: :evil_lol: na razie żadne zdjęcia psiaków na nią nie działają ale myślę, że to kwestia czasu.. Pozdrawiam serdecznie!!!!

Posted

Może Kaj potrzebuje silnej, męskiej ręki? Może miał kiedyś pana i tylko facet może nad nim zapanować? A może pan miał samochód i Kaj jeździł z nim wszędzie? Może pan w końcu wywiózł Kaja gdzieś samochodem i zostawił?

Naszą Holkę kochamy wszyscy, ale tak naprawdę liczy się tylko TŻ. Jest w niego zapatrzona, jeździ z nim do pracy i wszędzie tam, gdzie można zabrać psa. Dostaje histerii, kiedy Pan szykuje się do wyjścia. I wpada w depresję, kiedy Pan zostawia ją w domu i jedzie gdzieś bez niej (czasem musi). Na początku była gotowa wsiąść do każdego samochodu i odjechać w dal, reagowała na każde pipnięcie i warkot silnika. Do tej pory mam pietra na spacerze, kiedy przejeżdża biały furgon (takim przeważnie jeździ) - do niedawna potrafiła puścić się za takim w pogoń. Teraz, na szczęście, poznaje swojego po głosie. Na wakacjach, kiedy już skończą się spacery i grzybobrania, Holka przejmuje kipę we władanie i nie ma siły, żeby ją stamtąd wyciągnąć. Żadna trawka, żadna kanapa - kipa, nawet w najgorszy upał. A nuż Pan szykuje jakiś wypad bez niej? Kto wie, może i ona podobnie reagowałaby na przejeżdżające za ogrodzeniem samochody?
Nie wiem i nigdy się nie dowiem, dlaczego moje schroniskowce zachowują się tak a nie inaczej. Z wyjątkiem Betki :evil_lol: Ona po prostu jest jagdterierką.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...