Ulka18 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='koss']A ja się boję,ze Gacek jedzie tak daleko..:shake:..bardzo..a tak poza wszystkim ,czy on nie jest za młody aby ..tam jechać ????? czy nie moze w Polsce czekac na dom stały ..tam czeka go tylko dom tymczsaowy ..to troche duzo jak na niego : podróz ,kolejna zmiana -diametralna -DT, ABY ZNOWU ZMIENIAĆ NA STAŁY On rzeczywiscie ma pecha i zastanówmy sie : czy to jest uczciwe wzgledem Gacka?????:-(:shake::oops: Koss, widac, ze w ogole nie zagladasz na nasze mieleckie watki, na ktorych sa dowody jakie nasze psy maja warunki w Niemczech. Czego sie boisz? Zajrzyj, zobacz jak mieszkaja nasze psy i ile mamy o nich wiadomosci i zdjec. Niczego Gackowi nie odbieramy, dajemy mu szanse na dom, walczymy o niego na wszystkich mozliwych frontach. Ja bym sie bala, ze Gacek bedzie jeszcze rok albo jeszcze dluzej siedzial w hoteliku i czekal w nieskonczonosc na dom, ktorego moze wcale nie znalezc. I co wtedy??? Czy to jest wobec niego uczciwe? A wobec innych psów, ktore czekaja w kolejce tez jest uczciwe? W porownaniu do 3 lat w schronisku, podroz, zmiana miejsca i adopcja to nie jest wielkie przezycie, to jedyna szansa, zeby wreszcie Gacek zamieszkal we wlasnym domu. Niemiecki DT niczym sie nie bedzie roznil od Murkowego hoteliku, bedzie w nim tylko mniej psow, a znajac zasieg poszukiwan i srodki, jakie ma Fundacja, a sa nieporownywalne z naszymi, szybko wiec bedzie adoptowany. Wierze, ze Gacek szybko znajdzie dom staly odpowiedni dla jego potrzeb. Quote
Murka Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Ja też bym wolała, żeby Gacek nie wyjeżdżał z Polski, trochę się z nim zżyliśmy... Ale nikt nie zagwarantuje, że znajdzie tu dom. Nawet ogłoszenie w MP nic nie dało :placz: Nawet jakbyśmy go wzięli na własne utrzymanie to i tak będzie blokował miejsce w hoteliku :-( Pozostaje tylko wierzyć, że będziemy mieli wieści zza granicy tak jak w przypadku wielu psiaków które wyjechały. Quote
koss Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Ale jeszcze raz ostatni Tomcug i ja zrobimy mu allegro...a nuz... W pełni rozumiem wasze argumenty...ale ..:shake::-( mam stracha ,po prostu mam:oops:, a t że na wszystkich frontach ..GACEK -WIDZIAŁAM I JESTEM PEŁNA PODZIWU!! Quote
Ulka18 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Niestety wyjazd Gacka jest raczej juz nieodwolalny, ktos na niego czego z domem tymczasowym, Fundacja podpisala umowe i wstyd byloby odwolywac. Zepsucie dobrych kontaktow z Fundacja mogloby skutkowac zablokowaniem adopcji innych psów, najbardziej zalezy nam na staruszkach, ktore w Polsce nie maja zadnych szans. Data: Śr Lutego 25 2009, 8:59 pm Do: "Gaby H." Dw: Schronisko dla Bezdomnych Zwierzšt w Mielcu Gaby hat auch Euren Gazek in der Vermittlung :-) Quote
Reno2001 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 No to sie cieszymy. Taki pies jak Gacek nie będzie czekał długo na dom w Niemczech. Kto wie, moze do wyjazdu już sie znajdzie? A Polacy niech żałują. Jednak mieli wystarczająco czasu by się namyślic :eviltong:. Quote
Murka Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Gacek już zapaszportowany i zaczipowany, pełna gotowość wyjazdowa :cool1: Quote
ElzaMilicz Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Murka']Gacek już zapaszportowany i zaczipowany, pełna gotowość wyjazdowa :cool1: Gacentemu życzymy szerokiej drogi i domku najlepszego ze wszystkich. :) Tu spójrzcie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/berni-w-dt-w-miliczu-pies-strozujaco-kanapowy-domu-wypatruje-szukamy-starannie-106594/index91.html#post11880865 Quote
tomcug Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ja również życzę wszystkiego dobrego Gacusiowi. Może to będzie właśnie ten wspaniały, wyśniony domek? Quote
Murka Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Sabina02 przekazała 50 zł na konto Saifa, który ma przyjść do nas na miejsce Gacka. Także dorzucam na konto Gacka, bo to jedno i to samo ;) Quote
Ra_dunia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 A ja jestem w pełni przekonana do Waszych zagranicznych adopcji. A co to teraz za różnica, czy Gacek pojechałby na drugi koniec polski czy do Niemiec? Kilometry nie grają roli jeśli chodzi o znalezienie super domu :) Quote
tomcug Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ja też wierzę, że do Gacka w końcu szczęście się uśmiechnęło. :p Quote
Negri_2008 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Czy to oznacza, że można odetchnąć z ulgą? :razz: Quote
Murka Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Ja bym się tylko bardziej cieszyła gdyby Gacek pojechał do DS :oops: Przyszły wpłaty: 50 zł od ewatr :loveu: 40 zł od eloise :loveu: Quote
Ra_dunia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Tak by było najlepiej... ale na pewno tam szybko trafi do DS :) Quote
Negri_2008 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Murka napisał(a):Ja bym się tylko bardziej cieszyła gdyby Gacek pojechał do DS :oops: A czy jest szansa na to, ze przyjdą do Was informacje o Gacku, czy znalazł ds na przykład? Quote
Reno2001 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Negri_2008 napisał(a):A czy jest szansa na to, ze przyjdą do Was informacje o Gacku, czy znalazł ds na przykład? To nie jest szansa. To jest pewnik ;). Zawsze przychodzą. Quote
Negri_2008 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Reno2001 napisał(a):To nie jest szansa. To jest pewnik ;). Zawsze przychodzą. Tak tylko zapytałam ;) Tylu osobom Gacek zapadł w serducho i jakby tak nie było o nim wiadomości byłaby straszna dziura w sercu po Gacku :lol: Quote
koss Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 No tak ,Gacku -to juz prawie pewne-i co po niemiecku bedziesz szczekał?? -Murka zapakuj mu słownik ...cholera jak mi żle.:shake:..nie złoscie sie na mnie drogie PA:oops:nie..ja jestem jak kwoka ..lubie miec na oku ...i to,ze jest tylko D.T. ...GACKU -ŚLICZNOTO TY MOJA...NASZA.. Quote
tomcug Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Gacuś będzie w końcu w swoim domu, trzeba tak na to spojrzeć, Koss. :p Quote
Murka Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Saif na miejsce Gacka już jutro będzie u nas. TZ jedzie po Kasię, z którą są problemy i od razu weźmie ze schroniska Saifa i Loczka. W sobotę w nocy ciężko by się ze wszystkim zabrać i potem w nocy rozładunek w hoteliku.. Także na sobotę zostanie ewentualnie sunia Ulki18. Za Saifa będziemy liczyć hotelowanie od soboty, bo to dla naszej wygody ten jutrzejszy wyjazd ;) Quote
Murka Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Kuba P napisał(a):Przelew na mieleckie psiaczki zrobiony:lol: Już przyszło :crazyeye: 100 zł :loveu: Quote
Murka Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Gacek wyjeżdża na tyle niedługo, że już dzisiaj przyjechał jego następca przy okazji wyjazdu do Mielca :eviltong: Saif to taki większy Węgielek. Kochany, spokojny, bezproblemowy grubasek :loveu: Dosycha w domu w łazience, bo w schronisku wykąpali go tuż przed odbiorem :cool3: Quote
Recommended Posts