Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='koss']A ja się boję,ze Gacek jedzie tak daleko..:shake:..bardzo..a tak poza wszystkim ,czy on nie jest za młody aby ..tam jechać ????? czy nie moze w Polsce czekac na dom stały ..tam czeka go tylko dom tymczsaowy ..to troche duzo jak na niego : podróz ,kolejna zmiana -diametralna -DT, ABY ZNOWU ZMIENIAĆ NA STAŁY
On rzeczywiscie ma pecha i zastanówmy sie : czy to jest uczciwe wzgledem Gacka?????:-(:shake::oops:
Koss, widac, ze w ogole nie zagladasz na nasze mieleckie watki, na ktorych sa dowody jakie nasze psy maja warunki w Niemczech.
Czego sie boisz? Zajrzyj, zobacz jak mieszkaja nasze psy i ile mamy o nich wiadomosci i zdjec.

Niczego Gackowi nie odbieramy, dajemy mu szanse na dom, walczymy o niego na wszystkich mozliwych frontach.
Ja bym sie bala, ze Gacek bedzie jeszcze rok albo jeszcze dluzej siedzial w hoteliku i czekal w nieskonczonosc na dom, ktorego moze wcale nie znalezc. I co wtedy??? Czy to jest wobec niego uczciwe? A wobec innych psów, ktore czekaja w kolejce tez jest uczciwe?
W porownaniu do 3 lat w schronisku, podroz, zmiana miejsca i adopcja to nie jest wielkie przezycie, to jedyna szansa, zeby wreszcie Gacek zamieszkal we wlasnym domu.

Niemiecki DT niczym sie nie bedzie roznil od Murkowego hoteliku, bedzie w nim tylko mniej psow, a znajac zasieg poszukiwan i srodki, jakie ma Fundacja, a sa nieporownywalne z naszymi, szybko wiec bedzie adoptowany. Wierze, ze Gacek szybko znajdzie dom staly odpowiedni dla jego potrzeb.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też bym wolała, żeby Gacek nie wyjeżdżał z Polski, trochę się z nim zżyliśmy... Ale nikt nie zagwarantuje, że znajdzie tu dom. Nawet ogłoszenie w MP nic nie dało :placz:
Nawet jakbyśmy go wzięli na własne utrzymanie to i tak będzie blokował miejsce w hoteliku :-(
Pozostaje tylko wierzyć, że będziemy mieli wieści zza granicy tak jak w przypadku wielu psiaków które wyjechały.

Posted

Ale jeszcze raz ostatni Tomcug i ja zrobimy mu allegro...a nuz...
W pełni rozumiem wasze argumenty...ale ..:shake::-( mam stracha ,po prostu mam:oops:, a t że na wszystkich frontach ..GACEK -WIDZIAŁAM I JESTEM PEŁNA PODZIWU!!

Posted

Niestety wyjazd Gacka jest raczej juz nieodwolalny, ktos na niego czego z domem tymczasowym, Fundacja podpisala umowe i wstyd byloby odwolywac.
Zepsucie dobrych kontaktow z Fundacja mogloby skutkowac zablokowaniem adopcji innych psów, najbardziej zalezy nam na staruszkach, ktore w Polsce nie maja zadnych szans.

Data: Śr Lutego 25 2009, 8:59 pm
Do: "Gaby H."
Dw: Schronisko dla Bezdomnych Zwierzšt w Mielcu

Gaby hat auch Euren Gazek in der Vermittlung :-)

Posted

No to sie cieszymy. Taki pies jak Gacek nie będzie czekał długo na dom w Niemczech. Kto wie, moze do wyjazdu już sie znajdzie? A Polacy niech żałują. Jednak mieli wystarczająco czasu by się namyślic :eviltong:.

Posted

Sabina02 przekazała 50 zł na konto Saifa, który ma przyjść do nas na miejsce Gacka. Także dorzucam na konto Gacka, bo to jedno i to samo ;)

Posted

A ja jestem w pełni przekonana do Waszych zagranicznych adopcji. A co to teraz za różnica, czy Gacek pojechałby na drugi koniec polski czy do Niemiec? Kilometry nie grają roli jeśli chodzi o znalezienie super domu :)

Posted

Negri_2008 napisał(a):
A czy jest szansa na to, ze przyjdą do Was informacje o Gacku, czy znalazł ds na przykład?

To nie jest szansa. To jest pewnik ;). Zawsze przychodzą.

Posted

Reno2001 napisał(a):
To nie jest szansa. To jest pewnik ;). Zawsze przychodzą.

Tak tylko zapytałam ;) Tylu osobom Gacek zapadł w serducho i jakby tak nie było o nim wiadomości byłaby straszna dziura w sercu po Gacku :lol:

Posted

No tak ,Gacku -to juz prawie pewne-i co po niemiecku bedziesz szczekał?? -Murka zapakuj mu słownik ...cholera jak mi żle.:shake:..nie złoscie sie na mnie drogie PA:oops:nie..ja jestem jak kwoka ..lubie miec na oku ...i to,ze jest tylko D.T. ...GACKU -ŚLICZNOTO TY MOJA...NASZA..

Posted

Saif na miejsce Gacka już jutro będzie u nas. TZ jedzie po Kasię, z którą są problemy i od razu weźmie ze schroniska Saifa i Loczka.
W sobotę w nocy ciężko by się ze wszystkim zabrać i potem w nocy rozładunek w hoteliku.. Także na sobotę zostanie ewentualnie sunia Ulki18.

Za Saifa będziemy liczyć hotelowanie od soboty, bo to dla naszej wygody ten jutrzejszy wyjazd ;)

Posted

Gacek wyjeżdża na tyle niedługo, że już dzisiaj przyjechał jego następca przy okazji wyjazdu do Mielca :eviltong:

Saif to taki większy Węgielek. Kochany, spokojny, bezproblemowy grubasek :loveu:
Dosycha w domu w łazience, bo w schronisku wykąpali go tuż przed odbiorem :cool3: