Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie dzwonił Pan zza granicy.
Znalazł Gacka w "Gwiazdy Mówią".
Ma IDENTYCZNĄ sunię (ma mi przesłać zdjęcie), aż go zatkało jak zobaczył Gacka.
Do Polski niestety wraca dopiero w sierpniu i dopiero wtedy mógłby Gacka adoptować :-(

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do sierpnia kawal drogi, a jak sie Panu odwodzi, to zostaniemy na lodzie juz calkiem. Ja bym nie ryzykowala, tylko za miesiac niech Gacek pojedzie do DE i tam niech ma dom jak inne nasze piesy np. staruszka bokserka Hana, ktorej zdjecia wstawilam na watku mieleckim.

Posted

Murka napisał(a):
No ja też nie zamierzam ryzykować :shake:
Tylko to kolejny dowód na to, jakiego ten pies ma pecha :placz:

Nie ma pecha, bedzie mial niedlugo wspanialy dom jak Ewek, zajrzyjcie na watek mielecki glowny :p Nie ma sie co martwic, mamy na szczescie alternatywe, odpukac, szkoda tylko, ze nasi rodacy nie potrafia docenic takich wspanialych psow jak Gacek, Roan, itd.

Posted

Fakt, u nas tylko maluchy i do tego jedynie te w typie rasy, znajduja w miarę szybko domy. Reszta musi się nasiedziec i naczekac. I chwała, jeśli w ogólę się doczekają. Zresztą, momentami człowiek nie wie już, czy się z tych adopcji cieszyc. Gdybym miała kawałek ziemi, to zbierając wolnobiegające psy jedynie z najbliższego kwartału, gdzie mieszkam w trybie ekspersowym miałabym niezłe schronisko :-(. To wypuszczanie psów samopas to jakaś plaga. Ostatnio po ulicy przed moim blokiem chodziła sobie suka z dwom szczeniakami! Po małym dochodzeniu okazało się, że suka MA DOM i tylko wychodzi sobie sama kiedy chce, pod ogrodzeniem na spacery. Przeciez to obłęd jakiś jest. Przypuszczam, ze szczeniaki ma co cieczkę, a że "opiekunom" nie zależy na psach, to nawet nie myślą ani jej, ani maluchów pilnowac. Jak coś przejedzie maluchy (a ostanio w okolicy robią wodociągi i milion wielkich ciężarówek jeździ) to pewnie i lepiej, bo nie będzie problemu, co z nimi dalej. Próbowałam już polowac na nie, ale suka jest sprytna i zanim zadążę z mieszkania wyskoczyc, jej już nie ma.
Wieczorami to strach z domu wyjśc, bo biegają po okolicy bez opiekunów na prawdę duże psy. Nie wiem, co z tymi ludźmi się dzieje ... A ja przecież mieszkam w dużym mieście, nie na wsi.

Posted

Przyszła wpłata 50 zł od Eli z Lublina (moja znajoma wpłaca co miesiąc na psiaki ogólnie). Ostatnio przeznaczałam takie "dowolne" wpłaty na Krówka i Roana jako najdłuższych stażem (Gacek miał wtedy jechać do domu), więc teraz zaopatruję konto Gacka :razz:

Posted

Murka napisał(a):
Właśnie dzwonił Pan zza granicy.
Znalazł Gacka w "Gwiazdy Mówią".
Ma IDENTYCZNĄ sunię (ma mi przesłać zdjęcie), aż go zatkało jak zobaczył Gacka.
Do Polski niestety wraca dopiero w sierpniu i dopiero wtedy mógłby Gacka adoptować :-(

Jaaaaaaaaaaaaaaaa mam identycznego piesa jak Gacek -Antosia, wysłałm juz dawno zdjecia Tobie Murko....dlatego tak mnie gryzie w serducho...i ani ołoszenia, ani tomcugowe allegro ani rozsylanie po...nie pomogło,co sie wydawało,ze juz,juz to ..wychodziło wielkie nic....pisałam, tylko odczynienie ...zaklinanie ..i moze trymowanie...:pMoje psy zabierałam z litosci -a Gacka wziełabym z wyboru serca....ONO JEST XL...gorzej z resztą

Posted

Stało się dziś coś niebywałego.
Przedwczoraj dokończyliśmy rozdzielenie ogrodu na dwie cześci, aby psiaki mogły częściej być na wbiegu (jednocześnie dwie grupki). I Gacek jakimś cudem przelazł ze swojego wybiegu do części gdzie były Maja, Gerda, Pepe i Węgielek (towarzystwo w pełni się akceptujące). I szok!!! Gacek nie atakuje, co więcej Gacek nie zwraca uwagi na Pepego i Węgielka! A przecież to jego teren, bo przez te wszystkie miesiące brykał po całym ogrodzie...
Gacek biegający wraz z dwoma innymi samcami - nie uwierzyłabym, gdybym sama nie zobaczyła.
Fakt, że Węgielek jest bezkonfliktowy, a Pepe jest bardzo ostrożny (co nie przeszkadza, że na wstępie chciał zjeść Desta :oops:), ale wczesniej Gackowi to nie przeszkadzało: pies był wróg i tyle.
Może już mu temperament ostygł po kastracji albo co?

Gacek Mróz :evil_lol:

W tle Węgielek

Tu też z Węgielkiem

A tu biegnie Pepe

W każdym razie wygląda na to, że pod względem psów Gacenty jest reformowalny... ciekawe jak z kotami :razz:

Posted

Przyszła dzisiaj faktura za Gackowe ogłoszenie w Kronice Tygodnia. Koszt ogłoszenia dokładnie to 58,56 zł, zaokrąglam do 58,55 zł.

Załączam fakturę, jest na niej łącznie ogłoszenie Gacka i Homera:
ImageShack - Image Hosting :: faktura.jpg

Łudziłam się że ktoś się jeszcze odezwie w sprawie Gacka i nic mu nie wspominałam o Niemczech, żeby mu w razie czego nie mieszać ;)
Ale w Polsce nikt go nie chce ;(
Paszportowanie w okolicach weekendu (przed lub po).

Posted

A ja się boję,ze Gacek jedzie tak daleko..:shake:..bardzo..a tak poza wszystkim ,czy on nie jest za młody aby ..tam jechać ????? czy nie moze w Polsce czekac na dom stały ..tam czeka go tylko dom tymczsaowy ..to troche duzo jak na niego : podróz ,kolejna zmiana -diametralna -DT, ABY ZNOWU ZMIENIAĆ NA STAŁY...wiem,ze chodzi też o pieniadze..i mam jak najmniejsze prawo sie wypowiadac - nie ja sponsoruję Gackowi -pobyt u Murki...nie Gackowi -ale innym tak, wiec trochu daję sobie prawa...
Gacek zna Murke, ma kumpelki ,a ostatmio i kumpli. kocha to miejsce,gdzie wszystko jest dla niego znane -odbierzemy mu to wszystko, aby znowu, kiedy sie przyzwyczai uczynić to raz kolejny...
On rzeczywiscie ma pecha i zastanówmy sie : czy to jest uczciwe wzgledem Gacka?????:-(:shake::oops:

Posted

KOss, rozumiem Twoje wahania. Jednak Gacuś ma tam szansę na własny dom, tutaj, może tak a może nie.
Gacek nie może zostać rezydentem u Murki i im szybciej znajdzie dom tym lepiej dla niego.
Mnie osobiście bardziej nie w porządku wydaje się być to, że w kolejce na wyjście ze schronu czekają już po kilka lat, inne biedy i nie wiadomo jak długo jeszcze będą czekać.