Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zofia&sasza']To oczywiście super, ale wiecie co? Zaczyna mnie to wkurzać. Dlaczego Niemcy są fajni, a Polacy drętwi? Gdybym nie była częściowo Niemką (1/4), to bym się chyba załamała...

A poniewaz ja nie mam w sobie ani kropli krwi niemieckiej -jestem załamana i zrozpaczona -wiem,ze to dobra decyzja ,wiem, że to znana Wam fundacja ,wiem,ze mozna Im ufac ...ale ( tu najgorsze przekleństwo) ...dlaczego tak daleko, dlaczego Oni a nie my...dlaczego ..??????????????Znowu całe godziny dyskutowałam z męzem : czy mozemy zabrać Gacka..mamy dwa piesy -pisałam ,w tym samca -ANTKA -b. zrównoważony,ale powaznie chory na serce...a Ty Murko pisalas,ze Gcek -nie lubi panów...nasz Antek jest super..ale musi dowodzic ( jest mu łatwo -sunia jest mała i po koszmarze)..mąz i mój rozsądek mówi ..nie ale emocje , nad którymi ledwie panuję ...uwielbiam TEGO psa ,dlaczego,dlaczego... tylko mój brzuch ,mój tylek ,moja noga,dom,samochód ..Wszystkiego uczymy z pozytywnym skutkiem : ekonomii, finansów, jak dbac o urodę,jak zdobyc meza - a jak nauczyć nas,dostrzegać w psie samych siebie, ale siebie bez maski,jaką nałozyła na nas kultura? Wszystkie znane nam uczucia w czystej postaci-zupełnie nagie :zal, strach, duma, malancholija, zazdrośc - demonstrują nam nasze psy..to my ale wydanie pierwsze jeszcze bez pozy ,udawania...a więc, skoro mamy tyle szacunku i wyrazumiałosci dla siebie samego -dlaczego brak nam jej dla psa-jest częscią nas.Przepraszam -rozpisalam sie, jest mi tak smutno,ze nie znalazł sie u nas człowiek dla Gacka

Posted

[quote name='Murka']Może ta suczka z nużycą??
[url=http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=2007]Schronisko dla zwierz

To ta suczka, którą chciałam wyekspediować do Was, zanim Panca poprosiła o miejsce dla Rufiego. Czy można ją wpisać w kolejkę?

Posted

Może ktoś się jeszcze zgłosi, większość ludzi kupuje MP dopiero z początkiem miesiąca...

Mi też jest strasznie smutno i nie tylko z powodu Gacka, ale całej rzeszy innych psów, młodszych, bardziej bezproblemowych - ich też nikt w Polsce nie chce :placz:

koss, Gacek jest cięty na inne samce, niestety. Sam prowokuje. U nas z żadnym psem się nie dogadał. Obawiam się, że musiałabyś psiaki izolować od siebie :-(

Posted

[quote name='agusiazet']Ulka18, ja szukam małej, niekłopotliwej suczki dla siebie na tymczas. Jedyne warunki to wiek do 5 lat i żeby mi się wizualnie spodobała. Mogłabym ją zabrać ze schroniska w poniedziałek 16 lutego. Czy masz jakąś protegowaną? Z góry dziękuję za jakieś kandydatury:) Aga.
Agusiu,
a moze taka suczynka? Ona jest niestetylizowana, ale do 16.2. na pewno doktor by zrobil zabieg.
http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC_9159.JPG

Albo ta, o ktorej pisze Murka, to szczeniak jeszcze, biedna strasznie jest.
Mieszka w ogródku pod oknami świetlicy.

jestem załamana i zrozpaczona -wiem,ze to dobra decyzja ,wiem, że to znana Wam fundacja ,wiem,ze mozna Im ufac ...ale ( tu najgorsze przekleństwo) ...dlaczego tak daleko, dlaczego Oni a nie my...dlaczego ..??????????????

My Polacy nie mamy w sobite empatii i chęci pomocy najbiedniejszym, nawet 1% - zobaczcie jak mało spoleczenstwa oddaje ten 1% na OPP, tylko 20%, a w Niemczech prawie wszyscy, i to nie 1%, ale 7%... I wolontariuszy maja wiecej i znają sie na pracy z psami po przejsciach. Trudno, nasi rodacy mieli szanse przez lata adoptowac Gacka.

Posted

Ulka18, ja napisałam w sprawie Puni, takiej w typie ponka, bo nam się spodobała - jest umieszczona w galerii i chyba zdecydujemy się ją wziąć tego 16 lutego, jak Pan Kierownik się zgodzi:)

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Bez przesady. Po tym, co widziałam w Krężelu i jak psy teraz wyglądają to ja nie wierzę w nieuleczalną nużycę. Oczywiście jeśli pies poza tym jest w dobrej formie.

Fakt. My miałyśmy stamtąd Szansę i Toffika. Fakt, że u nich to właściwie był grzyb, co w gruncie rzeczy jest gorsze. Niemniej miałyśmy z nimi stały, bezpośredni kontakt. Żadna z nas, ani żaden z naszych prywatnych psów niczym się nie zaraził. A Szansa i Toffik stały się psami nie do poznania.

Posted

Tak, tylko mój DT jest ograniczony czasowo, a w międzyczasie wyjeżdżam i psy muszą iść na 10 dni do hoteliku, a ten psa z nużycą nie przyjmie! Takie mam warunki, jakie mam i niestety, ale one mnie w pewien sposób ograniczają:(

Posted

[quote name='koss'] ...ale ( tu najgorsze przekleństwo) ...dlaczego tak daleko, dlaczego Oni a nie my...dlaczego ..??????????????

nasze psy..to my ale wydanie pierwsze jeszcze bez pozy ,udawania...a więc, skoro mamy tyle szacunku i wyrazumiałosci dla siebie samego -dlaczego brak nam jej dla psa-jest częscią nas.Przepraszam -rozpisalam sie, jest mi tak smutno,ze nie znalazł sie u nas człowiek dla Gacka

Ja bym to podsumowała krótko: trzeba się chyba zacząć modlić, aby tych domów w Niemczech starczyło dla naszych wszystkich psiaków. :p

Niestety, jeżeli w tym kraju ludzie nie mają współczucia, nie znają pojęcia miłosierdzia, nie znajdują przyjemności w obcowaniu z psem - to niech nasze psy jadą choćby do Niemiec po swoją szansę na dom.

I tylko mi wstyd, że jesteśmy w sercu Europy a w dalszym ciągu traktujemy zwierzęta jak barbarzyńcy a takie cudo jak Gacek musi z tego kraju emigrować :diabloti:

Gacek ma 7 lat i nie ma czasu dłużej czekać :shake:

Bardzo się cieszę, czuję ulgę i nadal trzymam za psiaka kciuki :multi:

Posted

Niestety, jeżeli w tym kraju ludzie nie mają współczucia, nie znają pojęcia miłosierdzia, nie znajdują przyjemności w obcowaniu z psem - to niech nasze psy jadą choćby do Niemiec po swoją szansę na dom.

Dokladnie, w naszym kraju pies kojarzy sie tylko z koopami.
Jakikolwiek bylby artukul o psach, to zaraz sa komentarze na ten temat.
Znajomi moich rodzicow ile razy przyjda jacys nowi, to zawsze pytaja, nie jak suczki sie wabia, ale gdzie sie zalatwiaja :angryy: To jest dla nich jedyne skojarzenie z psami. No i jeszcze z kosztami wyzywienia, utrzymania.

Posted

[quote name='Ulka18']Gacek nie szuka domu. On ma juz zaklepany domek, taki, z ktorego nikt go odda. No chyba, ze tutaj nagle sie taki objawi :wink:[/quote]

że co? bo trochę nie zrozumiałam....:oops: ja dziś w ogóle nie myślę :cool3:

Posted

Ulce chodziło o to, że jeśli nikt się super odpowiedni nie zgłosi do końca lutego, to Gacek pojedzie do Niemiec ;)

Przyszła wpłata 50 zł od ewatr :loveu: