Murka Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Może ta suczka z nużycą?? http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=2007 Ulka, w sprawach papierkowych się dowiem co i jak ;) Quote
koss Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='zofia&sasza']To oczywiście super, ale wiecie co? Zaczyna mnie to wkurzać. Dlaczego Niemcy są fajni, a Polacy drętwi? Gdybym nie była częściowo Niemką (1/4), to bym się chyba załamała... A poniewaz ja nie mam w sobie ani kropli krwi niemieckiej -jestem załamana i zrozpaczona -wiem,ze to dobra decyzja ,wiem, że to znana Wam fundacja ,wiem,ze mozna Im ufac ...ale ( tu najgorsze przekleństwo) ...dlaczego tak daleko, dlaczego Oni a nie my...dlaczego ..??????????????Znowu całe godziny dyskutowałam z męzem : czy mozemy zabrać Gacka..mamy dwa piesy -pisałam ,w tym samca -ANTKA -b. zrównoważony,ale powaznie chory na serce...a Ty Murko pisalas,ze Gcek -nie lubi panów...nasz Antek jest super..ale musi dowodzic ( jest mu łatwo -sunia jest mała i po koszmarze)..mąz i mój rozsądek mówi ..nie ale emocje , nad którymi ledwie panuję ...uwielbiam TEGO psa ,dlaczego,dlaczego... tylko mój brzuch ,mój tylek ,moja noga,dom,samochód ..Wszystkiego uczymy z pozytywnym skutkiem : ekonomii, finansów, jak dbac o urodę,jak zdobyc meza - a jak nauczyć nas,dostrzegać w psie samych siebie, ale siebie bez maski,jaką nałozyła na nas kultura? Wszystkie znane nam uczucia w czystej postaci-zupełnie nagie :zal, strach, duma, malancholija, zazdrośc - demonstrują nam nasze psy..to my ale wydanie pierwsze jeszcze bez pozy ,udawania...a więc, skoro mamy tyle szacunku i wyrazumiałosci dla siebie samego -dlaczego brak nam jej dla psa-jest częscią nas.Przepraszam -rozpisalam sie, jest mi tak smutno,ze nie znalazł sie u nas człowiek dla Gacka Quote
agusiazet Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Murka']Może ta suczka z nużycą?? [url=http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=2007]Schronisko dla zwierz To ta suczka, którą chciałam wyekspediować do Was, zanim Panca poprosiła o miejsce dla Rufiego. Czy można ją wpisać w kolejkę? Quote
Murka Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Może ktoś się jeszcze zgłosi, większość ludzi kupuje MP dopiero z początkiem miesiąca... Mi też jest strasznie smutno i nie tylko z powodu Gacka, ale całej rzeszy innych psów, młodszych, bardziej bezproblemowych - ich też nikt w Polsce nie chce :placz: koss, Gacek jest cięty na inne samce, niestety. Sam prowokuje. U nas z żadnym psem się nie dogadał. Obawiam się, że musiałabyś psiaki izolować od siebie :-( Quote
Ulka18 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='agusiazet']Ulka18, ja szukam małej, niekłopotliwej suczki dla siebie na tymczas. Jedyne warunki to wiek do 5 lat i żeby mi się wizualnie spodobała. Mogłabym ją zabrać ze schroniska w poniedziałek 16 lutego. Czy masz jakąś protegowaną? Z góry dziękuję za jakieś kandydatury:) Aga. Agusiu, a moze taka suczynka? Ona jest niestetylizowana, ale do 16.2. na pewno doktor by zrobil zabieg. http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC_9159.JPG Albo ta, o ktorej pisze Murka, to szczeniak jeszcze, biedna strasznie jest. Mieszka w ogródku pod oknami świetlicy. jestem załamana i zrozpaczona -wiem,ze to dobra decyzja ,wiem, że to znana Wam fundacja ,wiem,ze mozna Im ufac ...ale ( tu najgorsze przekleństwo) ...dlaczego tak daleko, dlaczego Oni a nie my...dlaczego ..?????????????? My Polacy nie mamy w sobite empatii i chęci pomocy najbiedniejszym, nawet 1% - zobaczcie jak mało spoleczenstwa oddaje ten 1% na OPP, tylko 20%, a w Niemczech prawie wszyscy, i to nie 1%, ale 7%... I wolontariuszy maja wiecej i znają sie na pracy z psami po przejsciach. Trudno, nasi rodacy mieli szanse przez lata adoptowac Gacka. Quote
agusiazet Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ulka18, ja napisałam w sprawie Puni, takiej w typie ponka, bo nam się spodobała - jest umieszczona w galerii i chyba zdecydujemy się ją wziąć tego 16 lutego, jak Pan Kierownik się zgodzi:) Quote
Ulka18 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Punia jest zarezerwowana, juz o nia sie ludzie bija, zreszta nie dziwota, taka ladna suczka. Quote
agusiazet Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Aha, no to idę oglądać dalej! Co wiecie o nużycy? Czy nią się może zarazić dziecko, bo ja nie mam w mieszkaniu jak psa izolować? Gacuś przepraszam za ofy:) Quote
Murka Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Nużyca nie jest groźna dla innych zdrowych psów http://www.dogomania.pl/forum/f1090/nuzyca-4857/ Quote
agusiazet Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ale jest ciężka w leczeniu, a czasem nawet nieuleczalna:( Quote
Reno2001 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 zofia&sasza napisał(a):Bez przesady. Po tym, co widziałam w Krężelu i jak psy teraz wyglądają to ja nie wierzę w nieuleczalną nużycę. Oczywiście jeśli pies poza tym jest w dobrej formie. Fakt. My miałyśmy stamtąd Szansę i Toffika. Fakt, że u nich to właściwie był grzyb, co w gruncie rzeczy jest gorsze. Niemniej miałyśmy z nimi stały, bezpośredni kontakt. Żadna z nas, ani żaden z naszych prywatnych psów niczym się nie zaraził. A Szansa i Toffik stały się psami nie do poznania. Quote
Zofia.Sasza Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Bez przesady. Po tym, co widziałam w Krężelu i jak psy teraz wyglądają to ja nie wierzę w nieuleczalną nużycę. Oczywiście jeśli pies poza tym jest w dobrej formie. Quote
Reno2001 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 OK. Nie ma się co tłumaczyc. W schronsiku jest tyle zdrowych psów, że na prawdę jest z czego wybierac ;). Quote
agusiazet Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Tak, tylko mój DT jest ograniczony czasowo, a w międzyczasie wyjeżdżam i psy muszą iść na 10 dni do hoteliku, a ten psa z nużycą nie przyjmie! Takie mam warunki, jakie mam i niestety, ale one mnie w pewien sposób ograniczają:( Quote
Negri_2008 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='koss'] ...ale ( tu najgorsze przekleństwo) ...dlaczego tak daleko, dlaczego Oni a nie my...dlaczego ..?????????????? nasze psy..to my ale wydanie pierwsze jeszcze bez pozy ,udawania...a więc, skoro mamy tyle szacunku i wyrazumiałosci dla siebie samego -dlaczego brak nam jej dla psa-jest częscią nas.Przepraszam -rozpisalam sie, jest mi tak smutno,ze nie znalazł sie u nas człowiek dla Gacka Ja bym to podsumowała krótko: trzeba się chyba zacząć modlić, aby tych domów w Niemczech starczyło dla naszych wszystkich psiaków. :p Niestety, jeżeli w tym kraju ludzie nie mają współczucia, nie znają pojęcia miłosierdzia, nie znajdują przyjemności w obcowaniu z psem - to niech nasze psy jadą choćby do Niemiec po swoją szansę na dom. I tylko mi wstyd, że jesteśmy w sercu Europy a w dalszym ciągu traktujemy zwierzęta jak barbarzyńcy a takie cudo jak Gacek musi z tego kraju emigrować :diabloti: Gacek ma 7 lat i nie ma czasu dłużej czekać :shake: Bardzo się cieszę, czuję ulgę i nadal trzymam za psiaka kciuki :multi: Quote
Ulka18 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Niestety, jeżeli w tym kraju ludzie nie mają współczucia, nie znają pojęcia miłosierdzia, nie znajdują przyjemności w obcowaniu z psem - to niech nasze psy jadą choćby do Niemiec po swoją szansę na dom. Dokladnie, w naszym kraju pies kojarzy sie tylko z koopami. Jakikolwiek bylby artukul o psach, to zaraz sa komentarze na ten temat. Znajomi moich rodzicow ile razy przyjda jacys nowi, to zawsze pytaja, nie jak suczki sie wabia, ale gdzie sie zalatwiaja :angryy: To jest dla nich jedyne skojarzenie z psami. No i jeszcze z kosztami wyzywienia, utrzymania. Quote
Negri_2008 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 trzeba by Gacka kilku komend po niemicku nauczyć, żeby całkowicie zauroczył nowych właścicieli :evil_lol: Quote
Zofia.Sasza Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Hande hoch? :oops: Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać... Quote
Negri_2008 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 zofia&sasza napisał(a):Hande hoch? :oops: Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać... :megagrin::megagrin: to po Gackowemu" kołami do góry" a to on umie doskonale ;) Quote
Murka Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Konto Gacka zasiliła wpłata 50 zł od eloise ;) Quote
rita60 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 zofia&sasza napisał(a):Hande hoch? :oops: Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać... :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Ulka18 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Gacek nie szuka domu. On ma juz zaklepany domek, taki, z ktorego nikt go odda. No chyba, ze tutaj nagle sie taki objawi :wink: Quote
Nikki Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Ulka18']Gacek nie szuka domu. On ma juz zaklepany domek, taki, z ktorego nikt go odda. No chyba, ze tutaj nagle sie taki objawi :wink:[/quote] że co? bo trochę nie zrozumiałam....:oops: ja dziś w ogóle nie myślę :cool3: Quote
Murka Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Ulce chodziło o to, że jeśli nikt się super odpowiedni nie zgłosi do końca lutego, to Gacek pojedzie do Niemiec ;) Przyszła wpłata 50 zł od ewatr :loveu: Quote
Recommended Posts