terra Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ale elegancik z Gacusia:loveu: Szuka szczęścia: http://www.dogomania.pl/forum/f97/szukam-malej-madrej-suni-lagodnej-do-dzieci-130478/#post11699091 [quote name='Murka']A właśnie, że nie kopie :eviltong: Dobrze,że nie kopie, będę się rozglądać.;) Quote
Ulka18 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 MURCIU, PROSZE SZYKUJ GACKA DO DROGI NA MARZEC :multi: Temat: AW: Gacek - die neue Fotos Od: "Anja Sierocki" Data: Cz Stycznia 29 2009, 8:06 pm Do: 'Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu' Gacek bitte fertigmachen und reservieren Quote
agusiazet Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No, nareszcie!!!! Ulka18, jako naczelna dobrodziejka schroniska mieleckiego - zadziałała - prawdziwa czarodziejka!!! BRAWO!!:multi: Quote
Zofia.Sasza Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 To oczywiście super, ale wiecie co? Zaczyna mnie to wkurzać. Dlaczego Niemcy są fajni, a Polacy drętwi? Gdybym nie była częściowo Niemką (1/4), to bym się chyba załamała... Quote
bila1 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 i kolejny psiak emigruje... a na szczęście mu :lol::lol::lol: Quote
agusiazet Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 bila1 napisał(a):i kolejny psiak emigruje... a na szczęście mu :lol::lol::lol: Dokładnie, Gacek maszeruje po szczęście do Niemiec!!! Quote
Murka Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='Ulka18']MURCIU, PROSZE SZYKUJ GACKA DO DROGI NA MARZEC :multi: O rany, super!!! A gdyby ktoś się zgłosił, ktoś zadzwonił to co mam mówić? Że Gacek już nieaktualny? On jedzie na DT do Niemiec czy do DS? Quote
Reno2001 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Super, super, że dostał szansę :multi::multi:. Tez mam jednak pytanie, czy póki co jeszcze szukamy mu tu domu? Poszło tyle ogłoszeń, że może jednak do marca coś wypali u nas w kraju? Quote
Zofia.Sasza Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No ja też się cieszę, ale na Polaków jestem zua :angryy: Quote
Ra_dunia Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Mam nadzieje, że w Niemczech to już DS... :razz: Ale fakt - bardzo to denerwujące, że tylko dzięki zagranicznym adopcjom można pomóc takim fajnym psiakom... Quote
Ulka18 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Mysle, ze jesli sie ktos ROZSADNY znajdzie tutaj (mamy miesiac z hakiem, zeby tutaj dom znalezc), to na miejsce Gacka podsuniemy Fundacji innego psa. Nie wiem czy Gacek jedzie od razu do DS, bo nie mialam czasu zapytac :oops: Rano odebralam poczte wieczorna, Fundacja pisuje raczej wieczorami, wiec ew. bedziemy wiedziec dopiero pod koniec dnia. Ja tam w nasze polskie domy dla Gacka nie wierze, jesli do tej pory nikt NORMALNY sie nie zglosil :shake: I ciesze sie, ze mamy w perspektywie bezpieczny dom dla niego w DE. Quote
bila1 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 myślę, że skoro fundacja zdecydowała się na Gacka, to nie ma sensu się zastanawiać, co by było gdyby... to nie fair wobec fundacji; jeśliby ktoś NORMALNY (:razz:) skontaktował się w sprawie Gacusia, to przekabacać należy delikwenta na innego pieska :evil_lol: ps.: tytulik do wymiany :) Quote
terra Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Cieszę się ogromnie, ze Gacuś dostał szansę.:multi: Quote
Nikki Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Widziałam ogłoszenie Gacka w Moim Psie :razz: Quote
Ulka18 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 bila1 napisał(a):myślę, że skoro fundacja zdecydowała się na Gacka, to nie ma sensu się zastanawiać, co by było gdyby... to nie fair wobec fundacji; Ja po przygodzie z Amisia oraz z Gackowym domem sprawdzonym przez Elze juz inaczej podchodze do deklaracji naszych rodaków. Nie wierze im po prostu. Wiekszosc nie dorosla do adopcji psów po przejsciach, jakby sie spodziewali samych sukcesow, a nie chcialo im sie pracowac z psem. Nasi sąsiedzi maja inne podejscie oraz wieksze doswiadczenie, dla nich to jest normalne, ze pies sie boi, ze pies może sie zesikac, ze nie umie chodzic na smyczy, itd. A Polacy oczekuja tylko łatwych adopcji. Miejsce dla Gacka jest, ale jesli bedzie sprzeciw w wyslaniu Gacka do Niemiec, to zaproponuje Fundacji w zamian jakiegos psiaka ze schroniska. Quote
Murka Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Jeśli w Niemczech jest DT to myślę, że warto dać szansę Gackowi w Polsce. Jeśli nikt się nie zgłosi lub zgłoszą się ludzie którzy będą nieodpowiedni to Gacek pojedzie do Niemiec. Proste ;) Quote
Ulka18 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Jak dlugo czekamy? Wyznaczmy jakas graniczna date poszukiwań domu w Polsce. Myśle, ze koniec lutego to max, żeby sie udalo wszystkie formalnosci potem załatwic. Tyle razy prosilam Fundacje o adopcję Gacka, teraz im nie napiszę, ze na DT to on nie pojedzie. Może on będzie mial takie DT jak Magia, DT zmieni się w DS, a domek tymczasowy juz nie będzie chcial oddac Gacka. Quote
Filipki Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Właśnie to może być jak z naszą Magusią. DT zmienił się w DS , a u nas pewnie by konkurowała teraz z Gackiem kto dłużej siedzi w hoteliku. Sądząc po relacjach to ich DT są naprawdę fajne, a Gacuś po tylu ogłoszeniach nadal nie znalazł tu domu. Quote
Murka Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 No ja myślę, że koniec lutego jest ok. Gacek i Węgielek są ciachnięci, zaszczepieni, odrobaczeni... więc tylko paszport i mogę wybywać :razz: Quote
terra Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ulka18 napisał(a): Miejsce dla Gacka jest, ale jesli bedzie sprzeciw w wyslaniu Gacka do Niemiec, to zaproponuje Fundacji w zamian jakiegos psiaka ze schroniska. A kto miałby się sprzeciwiać? Przecież ten pies szuka domu nie od dziś i nie może go znaleźć. Więc jeśli ktoś może go pokochać i dać mu dom w N, to przecież o to nam chodzi. O dobry dom. Quote
Reno2001 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Fakt, że deklaracje naszych rodaków można sobie w d... wsadzic :angryy:. Nie chcę generalizowac, ale niestety ostatnie wydarzenia nie pozostrawiają mi ani złudzeń ani podstaw, by sadzic inaczej. Najpierw Amiśka, potem Gacek, wczoraj Berni. Ludzie dzwonią, umawiają się, by ... po tygodniu bezczelnie wysłac SMS, że rezygnują z wizyty. I jeszcze wymyślaja rzewne historyjki o wyjazdach itp. KOSZMAR!!! Termin z końcem lutego jest super. Ja jestem ZA. Quote
Murka Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Reno, poczytaj sobie jeszcze na wątku o naszej hotelowej Fryzi... :shake: i o Roanie... Normalnie ręce opadają... :-( Zastanawiam się czy wszyscy normalni ludzie są już zapsieni na maksa? :razz: Quote
Ulka18 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 No ja myślę, że koniec lutego jest ok. Gacek i Węgielek są ciachnięci, zaszczepieni, odrobaczeni... więc tylko paszport i mogę wybywać Murciu, a te wszystkie szczepienia p.wirusowkom i kastracje da sie jakos wbic do paszportu? Bo to wszystko jest w ksiazeczce zdrowia. Chyba, ze damy tez ksiazeczke zdrowia na dowód, ze Gacek ma wszystko zrobione co możliwe. Własnie czytam o Bernim i Fryzi i modle sie, zeby wspolpraca z Fundacja tak sie ukladala jak teraz i zeby nasi weterani mogli nadal znajdowac szczesliwe domy :modla: Bo jeszcze wiele czeka ich w schronisku. Quote
agusiazet Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ulka18, ja szukam małej, niekłopotliwej suczki dla siebie na tymczas. Jedyne warunki to wiek do 5 lat i żeby mi się wizualnie spodobała. Mogłabym ją zabrać ze schroniska w poniedziałek 16 lutego. Czy masz jakąś protegowaną? Z góry dziękuję za jakieś kandydatury:) Aga. Quote
Recommended Posts