Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GACEK POOOJEEECHAŁ!!!
Mam nadzieję, że czasami przyśle kartkę... :-(
Wiecie, że dziś dokładnie mij 10-ty miesiąc pobytu Gacka w hoteliku??? Masakra...
Rozliczenie zrobię jutro, bo padam...

Saif jest super psiakiem, jest po prostu przekochanym misiakiem nie sprawiającym żadnych problemów i łażącym wszędzie za człowiekiem.

Może jutro/pojutrze uda mi się znaleźć czas, aby założyć mu wątek oraz pozostałym nowym lokatorom.

Posted

Super, ze Gacek pojechal, juz sie dosc wysiedzial w hoteliku.
A Saif to troche do Fafika podobny, ladny psiaczek. Myslalam, ze jest wiekszy, a on taki niewielki.

Posted

Wiecie co, coraz czesciej mysle, ze my narod polski jestesmy tumanami :mad:
Takie cudne psy wypuscic z kraju jak Gacek. Przeciez to przekochany, przedobry pies. Czysciutki, zalatwil sie jak trzeba, trwalo to ponad 2 minuty, juz sie balam, ze sie zacial :evil_lol: Bedzie ktos mial z niego pocieche, naprawde.To dzieki Murkom, ktorym bardzo dziekuje za wspaniale przygotowanie podrozników
:calus:

Tutaj na razie wypakowany z auta, w swojej klateczce

Juz dzielnie maszeruje z Jarkiem, TZ Reno2001.

Posted

O tutaj wlasnie Gacek 'zaciety', nie wiedzialam, ze pies moze tak dlugo sikac :crazyeye:

Gacek juz po toalecie, zapakowany w swoj kontenerek

Juz w aucie, za chwilke odjazd.... eh stwierdzam, ze sie nie nadaje do tej roboty :placz: zamiast sie cieszyc, ze Gacek bedzie mial wreszcie szanse na adopcje, to jest mi smutno, ze nikt tutaj go nie docienil :placz:

Posted

Bądź szczęśliwy Gacuniu i szybko znajdź stały domek. Nie ukrywam,że chociaż to ogromna , a właściwie jedyna szansa dla tych psiaków, to na widok zdjęć z podróży Gacka i Węgielka łza w oku się zakręciła.

Posted

[quote name='Ulka18']
Juz w aucie, za chwilke odjazd.... eh stwierdzam, ze sie nie nadaje do tej roboty :placz: zamiast sie cieszyc, ze Gacek bedzie mial wreszcie szanse na adopcje, to jest mi smutno, ze nikt tutaj go nie docienil :placz:

No to sobie możesz wyobrazić co możemy czuć my, którzy opiekowaliśmy się nim 10 miesięcy... strasznie nie chcieliśmy aby Gacek jechał do Niemiec, w dodatku na DT, nawet w ostanich dniach przed wyjazdem podsyłałam go ludziom... Ale zero, totalnie zero odzewu :placz:
I co było robić...
Mam nadzieję, że przynajmniej tam nie będzie długo czekał. On zasługuje na najlepszy dom na świecie.

Robię w końcu rozliczenie Gackowe:

Stan na 11 luty wynosił +329,75 zł
Wpłaty:

100 zł KubaP
50 zł Ela z Lublina
50 zł Reno2001
50 zł Sabina02
50 zł ewatr
40 zł eloise
50 zł Ulka18
100 zł KubaP
Razem: 819,75 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie

796,75 zł - 300 zł = 519,75 zł
Stan konta na 13 marzec wynosi +519,75 zł.

I ta kwota przechodzi na konto Saifa :multi:
Dziś już chyba nie dam rady, ale jutro założę Saifowi wątek. To super psiak, baaardzo przytulaśny i proludzki.

A czy ktoś wie jak się wymawia Saif???
Bo Kierownim mi przez telefon mówił jakoś [dżajf] - czy to tak ma być?? Czy po prostu tak jak się pisze? :oops:

Posted

Kasiu, wyobrażam sobie co czuliście, ale będzie dobrze. Gacek to przecudowny, przytulaśny psiak i wiem, że domek znajdzie migiem. Tego, że tyle czasu poszukiwaliśmy dla niego domu tutaj, nawet nie skomentuję, bo robiłam to wiele razy.
Nigdy nie zrozumiem ludzi u nas w kraju.

Posted

No to sobie możesz wyobrazić co możemy czuć my, którzy opiekowaliśmy się nim 10 miesięcy... strasznie nie chcieliśmy aby Gacek jechał do Niemiec, w dodatku na DT, nawet w ostanich dniach przed wyjazdem podsyłałam go ludziom... Ale zero, totalnie zero odzewu

No wlasnie o to mi chodzi, o ten brak odzewu, dlaczego nikt sie nim nie zainteresowal? Bo mial 6-7 lat? to juz jest dyswalifikacja?co sie z tym naszym narodem dzieje, ze nie chca takich cudnych psow. A sasiedzi nasi nawet takie stare psy jak Zębatka chca, placza przy adopcji (pancia Zebatki) ze moga pomóc staruszkom.

Jestem pewna, ze Gacek znajdzie super dom na jaki zasluguje, bo to przedobre, przekochane psisko. I ktos tam 1000 km stad bedzie mial z niego pocieche i radosc. Rodacy nasi niech zaluja, ze nie chcieli Gacka, jak rowniez Milutki, Ariela, Joya, Agatki, Knuta, Ulany, Ulli i innych kochanych psów.

Posted

Niemcy juz sie poznali na Gacku, nie ma slow, zeby opisac jak jest wspanialy :multi::loveu::multi:

[SIZE=3]Gaczek ist ein absoluter Traum- und Anfängerhund!!!! Er ist verträglich mit Rüden und Hündinnen, im Haus ist er ein ruhiger Hund und auch draußen gehorcht er gut. Er ist leinenführig, stubenrein und kann alleine bleiben. Kinder liebt er über alles!! Katzenverträglichkeit wird noch getestet. Er ist einfach nur superklasse.

Posted

Ojejku, więc Gacuś pojechał :bigcry:
Smutno mi jakoś. I tak jak wszystcy tutaj dziwię się strasznie temu, ze nikt nie chciał Gaciny :shake:

Ale jestem spokojna o jego los, bo wiem, że w Niemczech ludzie kochają swoje psy.
Jak to możliwie, że to tylko jedna granica dzieli oba kraje a taka różnica kulturowa? :roll:
Będę wyglądała wiadomości z nowego domu.
Pa pa, Gacek, miałeś tu przynajmniej bardzo dobrą opiekę przez te otatnich 10 miesięcy.
:bye:

Posted

Kolejne superlatywy o Gacku :loveu:

Temat: Betreff: Gestern
Od: "Tanja Strelec" <

Ich kann mich Simones Worten nur anschliesen.
Habt ihr toll gemacht, Mädels!!!!!

Möchte noch kurz was zu Gaczek sagen: ER IST EINFACH NUR KLASSE!!!! Er hat mit anderen Rüden egal ob groß oder klein keinerlei Probleme. Ganz im
Gegenteil, er ist sehr neugierig und muß alles beschnüffeln. Er ist nur am Wedeln und ist auch allgemein ein sehr freundlicher Hund. Heute lernt er auch die Katzen kennen :-)))