agata51 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 No, chociaż tutaj człowieka docenią i dowartościują. Żebyż jeszcze moja męka twórcza wynagrodzona została choć jednym domkiem dla schronowego pieska! Quote
iwa77 Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Gumisiu - takie wiersze dla ciebie są pisane ! No, no !!!! Quote
agata51 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 iwa77 napisał(a):No, no !!!! I co? I pstro! Ballady i sonety marny dom to, niestety. Nie zastąpią człowieka. A pies czeka i czeka... Przekujmy rymów moc na kocyk w zimną noc. "przekujmy" - wprost uwielbiam. Toć z tamtych czasów żem ja. Quote
Isadora7 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 agata51 - wymiękam, czapki z głów, rewelacyjne Quote
iwa77 Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Dorotko jak tam to nowe Allegro Gumisia - ma obserwatora ? Quote
Isadora7 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 iwa77 napisał(a):Dorotko jak tam to nowe Allegro Gumisia - ma obserwatora ? Ma jednego podglądacza Quote
iwa77 Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Gumiśku nie spadaj na szary koniec , bo tam nic ciekawego nie ma ! Quote
agata51 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 iwa77 napisał(a):Gumiśku nie spadaj na szary koniec , bo tam nic ciekawego nie ma ! Gumiś na szarym końcu?! Chyba nie w tym miesiącu. Wyżełek miniaturka na czoło daje nurka. Quote
iwa77 Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 agata51 napisał(a):Gumiś na szarym końcu?! Chyba nie w tym miesiącu. Wyżełek miniaturka na czoło daje nurka. Ja wesoło poszczekuje I domeczku wypatruje Patrzę wszędzie , się rozglądam I kwatery swej wyglądam Czy Ty jesteś ten jedyny ? Czekam na Cię już od zimy! Czy Ty weźmiesz mnie do domku ? Żebym grzał się w ciepłym słonku Będę fikał, głośno szczekał I na powrót Pana czekał Wtedy razem pobrykamy I rozdzielić się nie damy ! Tak będziemy długo żyli I radością się dzielili ;) Quote
danka1234 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Gumiś Pana wypatruje, niech życia swego w schronie nie marnuje. Quote
ecci Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 iwa77 napisał(a):Ja wesoło poszczekuje I domeczku wypatruje Patrzę wszędzie , się rozglądam I kwatery swej wyglądam Czy Ty jesteś ten jedyny ? Czekam na Cię już od zimy! Czy Ty weźmiesz mnie do domku ? Żebym grzał się w ciepłym słonku Będę fikał, głośno szczekał I na powrót Pana czekał Wtedy razem pobrykamy I rozdzielić się nie damy ! Tak będziemy długo żyli I radością się dzielili ;) świetne!!!!!!!!!!!!!!:multi: Quote
iwa77 Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Gumiśku czy ty się dobrze rozglądasz za tym domkiem , bo coś go nie widać ! Quote
Isadora7 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 iwa77 napisał(a):Gumiśku czy ty się dobrze rozglądasz za tym domkiem , bo coś go nie widać ! Ciekawa jestem czy teraz któryś z obserwatorów się zdecyduje Quote
iwa77 Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Oby ten wierszyk napisany przez mojego męża Janusza przyniósł szczęście Gumisiowi i doczekał się on wkrótce swojego człowieka ! Nie mam domu - jestem w schronie , siedzę w kącie - serce płonie Co kto przyjdzie - głośno szczekam, na decyzję ludzi czekam Nie chcę odejść w nocy mrok , śmierć już czeka ,jest o krok Chcę do ludzi, chcę pomocy , a nie odejść w mroki nocy Choć mój los na włosku wisi - siedzę ,czekam w smutnej ciszy NOWI PRZYSZLI ! - "stroszę pióra " , oni biorą mnie do biura Tam papierki wypisują i do auta mnie pakują Już jedziemy , nawet mili - ktoś pogłaskał mnie po chwili Serce bije ,znowu płonie - cała radość w mym ogonie Mam swe miejsce w nowym domku i ogólnie jest w porządku Żalu nie mam do złych ludzi , moje serce ktoś obudził Ono płonie i znów bije Mam znów dom i żyję ,żyję !!!! Quote
Isadora7 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 iwa77 napisał(a):Oby ten wierszyk napisany przez mojego męża Janusza przyniósł szczęście Gumisiowi i doczekał się on wkrótce swojego człowieka ! Nie mam domu - jestem w schronie , siedzę w kącie - serce płonie Co kto przyjdzie - głośno szczekam, na decyzję ludzi czekam Nie chcę odejść w nocy mrok , śmierć już czeka ,jest o krok Chcę do ludzi, chcę pomocy , a nie odejść w mroki nocy Choć mój los na włosku wisi - siedzę ,czekam w smutnej ciszy NOWI PRZYSZLI ! - "stroszę pióra " , oni biorą mnie do biura Tam papierki wypisują i do auta mnie pakują Już jedziemy , nawet mili - ktoś pogłaskał mnie po chwili Serce bije ,znowu płonie - cała radość w mym ogonie Mam swe miejsce w nowym domku i ogólnie jest w porządku Żalu nie mam do złych ludzi , moje serce ktoś obudził Ono płonie i znów bije Mam znów dom i żyję ,żyję !!!! Cudo ja to wstawię na jego aukcję. Mogę? Quote
iwa77 Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Co ci obserwatorzy sobie myślą - ileż można obserwować ?:roll: Quote
danka1234 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 No to TZ Iwy zakasowal wszystkich swoja poezją,ale masz uzdolniony skarb Iwuś. Quote
Recommended Posts