Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomości od Gumisia :

Gmilek daje popalić całej rodzinie - dalej histeryzuje gdy jego kochana Pani się oddali z pola widzenia i jest szczęśliwy tylko wtedy gdy wszyscy są obecni.
Biega i sprawdza czy wszyscy są na swoich miejscach! Inaczej jest dramat!
Temat koci niestety nadal aktualny - wojna trwa!
Cwaniak mały wykorzystał skrzętnie nieuwagę ludzi i dał dyla za ogrodzenie - co zakończyło się akcją poszukiwawczą , w której brała udział cała rodzina i pół wsi jak napisał Dawidek , oczywiście z happy end'em.
Nauka chodzenia na smyczy - zacytuje Dawidka. "To niezły wycisk dla tego , kto z nim idzie . Pies goni do utraty tchu i przeciąga delikwenta w 5 minut przez całą wieś " :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
No cóż miejmy nadzieję , że to się wszystko unormuje .....:roll:

• 3 weeks later...
Posted

U Gumisia same dobre wieści . Jak napisał Dawidek "Gumi zrozumiał , że znalazł
swoje miejsce na ziemi ".
Nasz Gumilek ma swój poranny rytuał - schodzi z pietra domu na dół do dziadków Dawidka , wita się i podaje zawsze łapkę .Już poznał swoich psich
kolegów z sąsiedztwa .Odbył nawet pierwszy spacer ( w bezpiecznym miejscu)
bez smyczy - były swawole i szaleństwa z radości!
Zaczyna słuchać niektórych komend :roll:ale na swój sposób : np." leżeć ! " to wg. Gumisia położyć się na chwilę i natychmiast wstać :diabloti: Z powrotu któregoś z domowników cieszy się jak dziecko.
Apetycik dopisuje ale jak pisze Dawidek " z kociej miski smakuje najlepiej ":eviltong:

• 1 month later...
Posted

Nowe wieści z "gumisiowego " domku :

Gumiś jest radosnym i oddanym psem , pozyskał miłość całej rodziny swoją
inteligencją i przywiązaniem , a także rozśmieszaniem swoimi wygłupami :diabloti: i cudownymi oczętami:loveu: Państwo nie wspominają już o żadnych problemach ... a wręcz dziękują za wspaniałego psa :multi::multi::multi:

Posted

iwa77 napisał(a):
Nowe wieści z "gumisiowego " domku :

Gumiś jest radosnym i oddanym psem , pozyskał miłość całej rodziny swoją
inteligencją i przywiązaniem , a także rozśmieszaniem swoimi wygłupami :diabloti: i cudownymi oczętami:loveu: Państwo nie wspominają już o żadnych problemach ... a wręcz dziękują za wspaniałego psa :multi::multi::multi:

Super
a o Brylanciku coś wiesz?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='majqa']OKI. Nie zaśmiecam już sobą wątku. Przeczytany, pytań brak. Biorę się za
dalszą lekturę. ;)

Prosze naTENtychmiast zmienić to co zaznaczyłam, to skandal tak pisać :loveu:

• 1 month later...
Posted

U Gumisia wszystko dobrze. Wg Pani Eli jest już radosnym psem i chyba zapomniał całą schroniskową traumę.Uwielbia podkradać pantofle i ostatnio coraz częściej okupuje łóżko :diabloti:
Aparatu boi się nadal jak diabeł święconej wody ...

• 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 11 months later...
Posted

Witam! Tutaj Dawid :D Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze zagląda. Przypadkiem znalazłem to forum, z ciekawości grzebiąc w Internecie za Gumisiem. Przepraszam za urwany kontakt, zmieniłem adres e-mail, zapomniałem poinformować, a potem to już nie dało się przekopać przez kilka tysięcy reklam na starej poczcie aby odnaleźć adres Pani Iwony. Gumiś jest już częścią naszej rodziny, moją mamę sobie nawet odpuścił, zwykle jak gdzieś jedzie za samochodem to pobiegnie za nią aż w końcu straci ją z oczu i wraca do domu, Gumiś prawdopodobnie ma dzieci u sąsiada :D Teraz już jest puszczany swobodnie, w okolicy czuje się jak u siebie w domu, baluje z dziewczynami po nocach. Jest bezpieczny, wie co to samochód, zawsze usuwa się na pobocze, w dodatku droga tutaj jest baardzo mało ruchliwa, jedzie może 3-4 auta dziennie. Dalej nigdy się nie zapuszcza, ma swój teren i tędy się przechadza po okolicy. Jest niezwykle energicznym psem, uwielbia bawić się swoją piłeczką. Psi wariat. W dodatku straszny pieszczoch z niego, strasznie domaga się tulenia :) Z kotami się nie bije, ba, nawet się z nimi zaprzyjaźnił, nawet śpią razem. Zrobić zdjęcie Gumisiowi to arcytrudne zadanie, ale mam kilka, więc je tutaj zamieszczę.
Zdjęcia z poprzednich wakacji:

Pozdrawiam

Posted

Witaj Dawid. Bardzo się cieszę że się odezwałeś i pokazałeś Gumisia. Zawiadomię Iwonkę jak się nie pojawi, bo mało bywa na forum, ma dużo zajęć w schronisku.

To ze mną najpierw pisałeś zanim doszło do adopcji.

Posted

O mamo!!! Jaka niespodzianka, niedawno nawet myślałam o Gumim dość intensywnie!!! Super mu się wiedzie :)
To ja Ewelina - ta co tak dzielnie go wiozła przez pół Polski "z brzuchem" - warto było, oj warto :)

Posted

O ale fajnie !!!! Witaj Dawidku . Z tej strony Iwona .Ciesze się ogromnie , że pojawiłeś się tu na forum .
Jak to dobrze usłyszeć nowe wieści o Gumiśku ... pięknie się Gumis prezentuje na tych fotach.
Szczęsciarz z niego , że do Was trafił .Wymiziaj go ode mnie .
Prosze zostań z nami tu na forum w kontakcie . Serdecznie pozdrawiam .

• 2 weeks later...