Balbina. Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Mam do was pytanie!jak nauczyliście swje pieski zdychać?Moj ma jakieś opory przed tą komendą...:eviltong: Quote
madziasto4 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Mery, kochana, zajrzałas wreszcie na sztuczkowy temat, ktory sama założyłaś :multi: Wczoraj nagrałam naukę otwierania drzwiczek szafki P1170478.flv video by m104 - Photobucket Quote
Luzia15 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 madziasto4 - jestem pod wrażeniem. Chyba mojego mądralę nauczę zamykania drzwi :razz: A wracając do tematu. Hmm. Umiemy tak: - siad ; - daj łapę, daj drugą ; - leżeć ; - turlaj się ; - zdechł pies ; - przybij piątkę ; - ósemka ; - slalom ; - kółeczko (robi kółeczko wokół moich nóg) ; - dotknij (staje lub dotyka nosem wskazany przedmiot) ; - przynieś (przynosi wskazany przedmiot) ; - hop (wskakuje na plecy, bądź tam, gdzie mu każę) ; - przeproś (zaczyna namiętnie całować :razz:) ; - bierz go! (zaczyna szczekać) ; - pokaż, co chcesz? (pokazuje, co chciałby dostać) ; - do tyłu (cofa się) ; - wjazd (cofa się pod moje nogi i gdy ja zaczynam iść do tyłu lub do przodu to ona razem ze mną) ; - koło (robi kółko wokół własnej osi) ; - noga (idzie przy nodze) ; - do mnie! (przychodzi na zawołanie). jak sobie coś przypomnę to dopiszę. I co powiecie? :razz: Quote
Chantell Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 no to my się też dopiszemy ^^ Nicole »Wuczone komendy/sztuczki -Siad -Daj łapę -Daj drugą łape -Przynieś -Aport -Przynieś jeża -Przynieś kraba -Kto to -Wykop -Poproś -Myju myju -Idziemy na spacer -Turlaj się - Zdechł pies -Otwórz (szafkę/pringlesy) -Piątka -Druga piątka -Żółwik -Drugi żółwik -Czołgaj się -Która ręka -Zostań -Wioo -Czekaj -Równaj -Weź go -Buzi -Daj głos -Drabinka -Wstydź się -Przewróć wskazany przedmiot -Ukłon -Tunel -Hop -Skok -tagetowanie i inne Quote
Katie Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 no to teraz, dziewczyny trzeba to pokazac ;) Quote
Princess_York Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 jestem ciekawa jak wygląda komenda wioo hihi ;) . pokaż koniecznie :lol: Quote
Chantell Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 kilka komend jest z filmikami w galerii (w podpisie) wioo to po prostu przyspiesza xD Quote
Natalia&Lola Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Mój co prawda nie jest uczony, tzn staram się nauczyć go podstawowych komend ale nie sztuczek. Ale Bondzik sam się nauczyl co robić aby dostać śniadanie gdy tylko rano się obudzi: Wskakuje na lóżko i kladzie lapkę na moje usta i czeka, gdy tylko otworze oczy wbija mi pazurki. Jezeli udaje, że śpię to delikatnie drapie po ustach. Quote
Yorkomanka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Natalia&Lola napisał(a):Mój co prawda nie jest uczony, tzn staram się nauczyć go podstawowych komend ale nie sztuczek. Ale Bondzik sam się nauczyl co robić aby dostać śniadanie gdy tylko rano się obudzi: Wskakuje na lóżko i kladzie lapkę na moje usta i czeka, gdy tylko otworze oczy wbija mi pazurki. Jezeli udaje, że śpię to delikatnie drapie po ustach. A mój matołek dzisiaj się zesikał bo nie umiał mnie obudzić (akurat na mój ulbiony kocyk ) Quote
Natalia&Lola Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No tak, pańcia spała to ma za swoje:) Bondek to wie, gdzie się sika. Ale Inka tam gdzie stoi to i sika... Na szczęście na łóżko jej się nie przytrafiło. Quote
madziasto4 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Misz-masz sztuczkowy I najnowsza sztuczka- sprzątanie Quote
Katie Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Madzia suuuper :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Skibka Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 madziasto4 Jak nauczyłaś psa sprzątać ? Jak mogłabym prosić to mogłabyś opisać je krok po kroku.:) Quote
Karolina. Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Magda - super te Torkowe sztuczki :) Też jestem ciekawa z tym sprzątaniem, u mnie papiery by nie przeszły, bo wg. Lucky'ego z papierami to można robić wiele innych ciekawych rzeczy (czyt. rozrywać na strzępy) ;) Prędzej z pluszakami może by załapał. Quote
madziasto4 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Katie :) Skibka, klikałam najpierw podchodzenie do pojemnika, wkładanie pyska/głowy do niego bez papierka, potem chwytanie jednego papierka w pysk, potem podchodzenie z papierkiem do pojemnika, trzymanie pyska z papierkiem nad pojemnikiem, przypadkowe puszczanie papierka nad pojemnikiem, aż w końcu świadome wrzucanie papierków. Toro ma dobrze wyuczone chwytanie różnych rzeczy w pysk, więc od razu wiedział, że ma wziąć papierek. Jak pies tego nie wie, to trzeba najpierw klikać samo odwrócenie głowy w strone papierka, zbliżenie się, dotknięcie najpierw nawet łapą, potem nosem, aż do chwytania. To samo z pojemnikiem i z cały zachowaniem- chwytanie, podejscie i wrzucenie do środka. Poza tym polecam strone klkerowa http://www.dogs.gd.pl/kliker/ Karolina&Lucky, na pewno by załapał z papierkami, trzeba by się tylko za to odpowiednio zabrać i jasno pokazać psu jakie zachowanie chcemy od niego uzyskac ;) Quote
Natalia&Lola Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Moje może nie są aż tak nauczone sztuczek, bo dopiero je ucze. Więc w ciągu 1 dnia zdolalam nauczyć Inkę i Bondzika komendy "siad" :D Kaza mi dużo pomaga, bo ona zna "siad, leżeć, lapa, druga" a one jej się przyglądają i papugują:D Więc mam nadzieje, że uda nam się wdrążyć w zycie więcej i więcej komend i jakiś sztuczek:) Quote
Princess_York Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 nie no sztuczki bomba super robi rączki do góry i zdechł pies :loveu: gratulacje :) Quote
Princess_York Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 no pochwalę się że w dzień nauczyłam Arwi do perfekcji podaj łapę i leżeć :D ,siadanie już umiała daaawno :) . Niby nie tak dużo ,a jednak cieszy :loveu: . Quote
Recommended Posts