wilczyca Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Śliczna Soduniu może allegro by ci pomogło?? tylko że ja nie potrafię :oops: Quote
Kostek Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Witam, czy moge uzyc zdjec z watku do ogloszen? Sylwia Postek Quote
Bazyliah Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Kostek napisał(a):Witam, czy moge uzyc zdjec z watku do ogloszen? Sylwia Postek Hej, Soda ma już ogłoszenia zrobione. Koci-świat zrobi jej też allegro na swoim fundacyjnym koncie. Ogłoszenia co jakiś czas odświeżamy, jednak z uwagi na jej lękliwość niestety domku na horyzoncie nie widać :shake: Quote
Kostek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Bazyliah przepraszam za moze glupie pytanie nie chcialabym nikogo urazic ale czy ona w duzej ilosci miejsc ma te ogloszenia?Soda jest ladna i mloda z rodzenstwa nie wiem czemu ale pozostala tylko ona i zal przez "glupia"lekliwosc skazywac ja na brak domku... ile jedzie sie do KS z Warszawy? Quote
Bazyliah Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Kostek napisał(a):Bazyliah przepraszam za moze glupie pytanie nie chcialabym nikogo urazic ale czy ona w duzej ilosci miejsc ma te ogloszenia?Soda jest ladna i mloda z rodzenstwa nie wiem czemu ale pozostala tylko ona i zal przez "glupia"lekliwosc skazywac ja na brak domku... ile jedzie sie do KS z Warszawy? Sporo ogłoszeń ma. W tym tygodniu będę odświeżać - staram się co jakiś czas tak robić, żeby za daleko nie spadały. Soda jest ładna, ale w jej przypadku "lękliwość" to mało powiedziane - ona spierdziela przed ludźmi ino wizg. Jak już się ją dorwie to daje się pogłaskać, ale spójrz na jej pozycję na fotkach :shake: Z Zielonki jedzie się ok 45 minut, jeśli nie ma korków. Lękliwość bardzo odstrasza - ja mam teraz na DT lękliwą sunię collie smooth (bardzo w typie rasy - jak ktoś nie jest specem, nie pozna, że nie rasowa). Trafiła do schronu jak miała 2 m-ce. Całe rodzeństwo znalazło dom, a ona tam siedziała przez 10 m-cy. Praca z nią nie jest łatwa :shake: Quote
Bazyliah Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Byliśmy z Sodunią na spacerku. Soda bez smyczy - fajnie pobiegała, na wołanie przychodzi. Widać, że się boi - do człowieka raczej podpełza, ale pragnie kontaktu z człowiekiem. To świetny pies, troszkę pracy nad nią i będzie wspaniałym kompanem. Quote
Zmysł Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Faktycznie boi się człowieka, ale coraz częściej o tym zapomina. Quote
Zmysł Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Zapraszam na bazarek ze zwierzaczkowymi różnościami. Gryzaczki, ręczniczki, kocyki,poszewki, kurteczka dżinsowa dla pieska(!!!), nosidełko. Zajrzyjcie-warto! http://www.dogomania.pl/forum/showth...6#post10377486 Quote
Avaloth Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 jakie cudo ! piękna jest.. a czy jest lękliwa tylko do ludzi czy do innych psów też? nadawałaby się do domu z psami? tak tylko pytam, póki co nic dla niej nie mam.. Quote
Bazyliah Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Isia & Chester napisał(a):jakie cudo ! piękna jest.. a czy jest lękliwa tylko do ludzi czy do innych psów też? nadawałaby się do domu z psami? tak tylko pytam, póki co nic dla niej nie mam.. Z psami jest OK, towarzyska, uległa, ale nie panikuje. Na początku Soda człowiekowi nawet nie dała się dotknąć. Teraz czasami nawet na człowieka skoczy, żeby ją pogłaskać. Zawołana podbiega, później podczołguje się. Ale widać, że bardzo chce kontaktu. Myślę, że trochę cierpliwości i świetny pies będzie z niej. Nie będzie super odważna, ale większość da się wypracować. Teraz jet u Kasi w azylu. Nie oszukujmy się - mimo bardzo dobrych warunków w KŚ, nie ma możliwości, aby codziennie parę godzin poświęcać na pracę z nią. Soda najlepiej wygląda zimą - latem jej ten jasny podszerstek wychodzi. A zimą jest właśnie taka sodowa :loveu: Quote
Minitaur Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Soda jest boska. Za pierwszym razem uciekała, a podczas ostatniej wizyty w KŚ obskakała mnie z każdej strony (także wytarzana w ... :oops:). Quote
Recommended Posts