Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soda ma szansę na domek, właśnie dostałam odpowiedź, najpierw wysłałam maila z opisem charakteru Sody, poszukiwany był niekoniecznie jamnik:evil_lol:, odpowiedź była pozytywna poproszono mnie o zdjęcia Sody i po obejrzeniu fotek Państwo się zdecydowali, że tak, że bardzo chętnie.
Wkleję maila

Szanowna Pani jesteśmy zainteresowani pieskiem. Z opisu wynika że jest
to miła sunia. Gorąco prosimy o przesłanie zdjęcia. Cieszy nas że jest
tolerancyjna wobec innych zwierzątek.

I odpowiedź( oczywiście najważniejsze fragmenty)

Dziękujemy za pokazanie zdjęć Sody. Jesteśmy zdecydowani na adopcję i
cieszy nas, że jest Pani w stanie dostarczyć nam pieska. Mieszkamy w (...)

Oczywiście sprawa jest rozwojowa, ale jeśli nawet domek okaże się nie taki to jeśli Kasia się zgodzi Soda trafi do dt w Warszawie. Jak mówiłam kilka postów wcześniej zagięłam na małą kluskę parol:evil_lol: Dziś już nie bedę dzwonić do Kasi, bo późno.

Posted

Takiego maila dostałam dziś:

Cieszymy się
bardzo że piesek u nas zamieszka i już niecierpliwie czekamy na
spotkanie. Okazało się że w środe 17 (jutro) będziemy w domu przez cały
dzień, ale jeżeli nie będzie Pani mogła wybrać się do nas z pieskiem, to
sobota i niedziela jes też odpowiednim dniem na wizytę u nas. Gorąco
prosimy o ustalenie terminu.

Posted

Soda już w nowym domku i jeszcze Batman się załapał:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Powiem Wam tylko, że Batman pierwsze co zrobił to wpakował się na kolana Pani i w tym momencie wiedziałam,że cwaniak zostanie. Sodunia była bardzo zestresowana, wniosłam ją do domu, bo tam będzie mieszkać, a jakże - żadna buda. Leżała sobie pod ławą i tylko kot Czesiek uważnie jej się przyglądał. Nie chciała nawet jeść. Jakieś dwie godziny później razem z Batmanem przenieśli się do pokoju jednego z chłopców. Czesiek obraził się na właścicieli i z zadartym ogonem dumnie wyszedł na dwór. No, cóż przywieźli jakieś futra, co nawet miauczeć nie potrafią...
Ludzie są szalenie ciepli, uznali, że zachowanie Sody jest absolutnie zrozumiałe, przypomniałam im o specjalnym nadzorze w stosunku do zwierzaków co również przyjeli ze zrozumieniem.

Posted

Soda i Batman( Kasiu, Państwo jednak zostali przy Dropsiku;)) już się fantastycznie zaklimatyzowały. Dropsik wskakuje na kolana wtedy Soda też dopomina się o pieszczoty i staje jak to ona na dwóch łapkach, co ciekawe nie widać u niej specjalnego lęku przed mężczyznami, nie jest jeszcze w pełni wyluzowana i niechętnie w chodzi do domu, ale wygląda na to, że wszystko jest na najlepszej drodze. Soda i Dropsik zgodnie szczekają , oczywiście za dzwonek robi Dropsik:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Z kolei Kot Czesiek ma najlepszą zabawę kiedy prowokuje szczególnie Dropsika do pogoni:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Cyrk na kółkach, albo lepiej cyrk na 12 łap. Tylko Pani Kotka zachowuje powściągliwość w kontaktach z psami.
Psiaki mieszkają koło Mińska Mazowieckiego

Posted

jejku jak super ! :multi::multi::multi:
chodzę na dgm po przerwie i taka cudna wiadomość ! :loveu::loveu::loveu:
powodzenia kochana Sodeczko w nowym domku :loveu: Dropsikowi tez powodzenia ;P