_Tosia_ Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 (edited) Edit 27.06.2013 Kropka została odebrana ze schroniska przez właścicielkę.. Edit 25.06.2013 Kropka została wyrzucona z domu i oddana po 5 latach do schroniska w Pabianicach. Szegóły na drugiej stronie wątku :angryy: –--------------------------------------------------------- W łódzkim schronisku znalazła się ta piękna sunia. Jej historię opisała mi znajoma sąsiada zmarłego właściciela: Kropka ma okolo 6 lat, jest sunią bardzo przywiazaną, przyjacielską i łagodną. Wychowywał ją mężczyzna, który nie wylewał za kołnierz, mimo to nigdy jej nie uderzył, a kiedy niewiele było do jedzenia, to wolał sam nie jeść, żeby ona miała. Kiedyś, gdy mężczyzna zasnął na śniegu, ogrzewała go swoim psim cialkiem, zeby nie zamarzł... Kiedy mężczyzna zgubił klucze do mieszkania i wchodzil do niego przez okno, najpierw podsadzał Kropkę, a kiedy sam nie dawal rady wejść, ona pyskiem wciagała go za kołnierz. Taka z niej mądra psinka :) Wiem, ze trudno w to uwierzyc, ale opowiadala mi to Administratorka domu, w ktorym znajduje sie to mieszkanie. Trzy tygodnie temu mężczyzna zmarł, Kropka czuwala nad nim przez dobę, ani razu go nie opuszczajac, a kiedy trafila do schroniska... uciekla i czekala przed drzwiami 2 dni. W końcu trafila do schroniska z powrotem. Mam nadzieję, ze znajdzie sie ktos wsród Panstwa, kto przygarnie to wielkie psie serce, które odwdzięczy się dozgonną miloscią. Nr schroniskowy tej suni: 3141, nr chip: 953000000795077 namiary na mnie: joanna_111@op.pl Edited June 27, 2013 by _Tosia_ Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 czy któras z cioteczek odwiedzających schronisko mogłaby do niej zajrzeć? bardzo proszę.. Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 gdy moja koleżanka pojechała z sąsiadem tego zmarłego własciciela zrobić jej zdjęcia, Kropka go poznala i zaczęła się cieszyć.. myslała, że ją zbierają :-( Quote
ewatonieja Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 a w którym jest boksie?wiadomo?bo owczarkowatyc u nas mnóstwo jest na stronie schroniska ,oznaczona jako polecana do adopcji i bardzo potrzebująca Quote
Anetka83 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 http://www.owczarekwpotrzebie.com/forum/showthread.php?p=14544#post14544 juz jest Kropka niesamowity psiak szuka miejsca u kogoś w serduszku !!!!!! Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 ewatonieja napisał(a):a w którym jest boksie?wiadomo?bo owczarkowatyc u nas mnóstwo nie wiem, zapytam kolezankę, moze będzie pamiętac. nr schroniskowy tej suni: 3141 Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Anetka83 napisał(a):http://www.owczarekwpotrzebie.com/forum/showthread.php?p=14544#post14544 juz jest Kropka niesamowity psiak szuka miejsca u kogoś w serduszku !!!!!! wielkie dzieki!! dobry tytuł, nie masz nic przeciwko, że 'podrasuję' mój wzorując się na Twoim?... Quote
Anetka83 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 nie ma sprawy:) no jasne ze nie mam nic przeciwko:) Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 rozjasniłam trochę fotki poprosiłam graszkę_gn o baner Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 ewatonieja napisał(a):jest na stronie schroniska ,oznaczona jako polecana do adopcji i bardzo potrzebująca wielkie dzięki!!!! http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1905 Quote
graszka_gn Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Od Amyszki z miau przekazuję czym prędzej taki bannerek: a poniżej linijka kodu gotowa do wklejenia w podpis: [SIZE="1"][noparse][/noparse] Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 graszka_gn napisał(a):Od Amyszki z miau przekazuję czym prędzej taki bannerek: a poniżej linijka kodu gotowa do wklejenia w podpis: [noparse][/noparse] wielkie dzięki!!! Quote
_Tosia_ Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 ale ale.. baner chyba nie będzie potrzebny!! dzwoniła do mnie dzisiaj pani, która chce wziąć Kropkę!! jadę jutro do niej z Kropką trzymajcie kciuki!!!! Quote
graynew Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 No to trzymamy!!! Napisz jak tylko wrocisz najlepiej sama (tzn Kropka ma zostac ze swoja nowa Pania) jak bylo :D Musi sie udac!!! Quote
_Tosia_ Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 KROPKA jest już w nowym domu!!! gdy pojechałyśmy po nią była juz tak zestresowana miejscem, ze w ogóle nie chciała wyjsc z boksu, bała się.. w koncu udało się ją złapać (złapała ją ewatonieja). w biurze lekarz zauwazyl, ze z cyców leci mleko.. zrobili jej USG i tu niespodzianka: Kropka jest w ciąży :-(. dzwonię do tej kobitki i przedstawiam sytuację. zgodziła się ją wziąć od razu i nie czekać na sterylkę. sterylka umówiona na 27 maja, też tam będę. pani bardzo miła, wycałowała Kropkę od progu, od razu do niej zaczęła ciepło mówić. Kropka schowała się za fotelem , ale po chwili polizała ją po ręce. wszystko więc będzie dobrze!! Quote
ewatonieja Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 :placz: :multi::multi: biedna Kropka tyle wycierpiała to musi byc jej ostatnia przystań Quote
graynew Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 SUPER!!! Cieszymy sie wszyscy oby wiecej takich nowych domkow bylo. A sterylka jeszcze szybko pojdzie i bedzie spokoj juz do konca. Super ze sie udalo. Quote
Recommended Posts