Anusia&Saba Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Hej, do jakiego psiego sportu dalmatyńczyk nadaje sie najbardziej? Quote
yassue Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 ciezko powiedziec, zalezy od osobnika. my trenujemy agility, liznelysmy tez flyball. jesli masz dalmasia z pasja aportu to droga otwarta do wszystkich dyscyplin. jesli jest zarlokiem a pileczka za bardzo go nie kreci probujcie z obi lub agility :) Quote
kamilka91 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 moja nie nadaje się do nieczego chyba :evil_lol: Quote
plinka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 My próbujemy wszystkiego po trochu :cool1: Agility, frisbee, posłuszeństwo, tropienie... Obecnie chyba najczęściej bawimy się frisbee, ale bardzo chcę wrócić do agility :roll: No i chciałabym też kiedyś spróbować flyball i IPO :lol: yassue napisał(a): jesli masz dalmasia z pasja aportu to droga otwarta do wszystkich dyscyplin. Jeśli chodzi o ganianie za piłką, patykiem itp to moja gania jak oszalała, ale nie przynosi :eviltong: Quote
kamilka91 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 plinka napisał(a):Jeśli chodzi o ganianie za piłką, patykiem itp to moja gania jak oszalała, ale nie przynosi :eviltong: A moja nawet przynosi, ale nie oddaje. Szczególnie kijków :eviltong: Quote
AnetaW Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Moja Dottka ćwiczy niemal codziennie terenowe biegi przełajowe ;) a w weekendy PT. Postępy duże, zapał do pracy jeszcze większy :evil_lol: Quote
kamilka91 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ja od września idę na kurs agility... ale najpierw muszę popracować trochę nad posłuszeństwem ;) Quote
kamilka91 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Toffina napisał(a):Szkoda że moja paskuda już sie nie nadaje do taki zabaw... Zresztą i tak zawsze najlepiej wychodziło jej surfowanie na kanapie:biggrina: próbowałam kiedyś frisbee ale branie kawałka plastiku w pysk nie odpowiadało jej:razz: Do tej pory szaleje za piłeczkami tenisowymi i rozkładaniu ich na części pierwsze... Ja kupuję dwunastopak, to jej wystarcza na tydzień (jak nie pozwalam jej rozwalić wszystkich na raz) :evil_lol: tylko że muszę za nią łazić ciągle i zbierać :mad: jeśli chodzi o plastik, to też lubi zjeść :evil_lol: ale złapać to już za trudno... Ulubionym sportem Mikuli jest zrywanie się ze smyczy na różne sposoby i uciekanie jak najdalej od denerwujących się właścicieli :mad: Quote
jolly_94 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 no cóż, ulubionym sportem mojej Lamirki jest (ostatnio mocno nasilające się) POLOWANIE na wszystko, co nadaje się do jedzenia i znajduje się mniej lub bardziej w zasięgu jej pyska :angryy: a ponieważ Lala ma nieograniczony dostęp do kuchni, w zasadzie jej polowanie równa się testom sprawnościowym, na orientację i sprintom właścicielek - tzn. wszystkie jadalne przedmioty należy kłaść w miejscach niedostępnych dla psa, a jeżeli zapomni się o czymś należy błyskawicznie wracać do kuchni zanim Lala to upoluje... Notabene ona już BEZBŁĘDNIE otwiera mikrofalę i pożera wszystko co znajdzie w środku :placz: Quote
Recommended Posts