Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciezko powiedziec, zalezy od osobnika.
my trenujemy agility, liznelysmy tez flyball. jesli masz dalmasia z pasja aportu to droga otwarta do wszystkich dyscyplin. jesli jest zarlokiem a pileczka za bardzo go nie kreci probujcie z obi lub agility :)

Posted

My próbujemy wszystkiego po trochu :cool1:
Agility, frisbee, posłuszeństwo, tropienie...
Obecnie chyba najczęściej bawimy się frisbee, ale bardzo chcę wrócić do agility :roll:
No i chciałabym też kiedyś spróbować flyball i IPO :lol:

yassue napisał(a):
jesli masz dalmasia z pasja aportu to droga otwarta do wszystkich dyscyplin.

Jeśli chodzi o ganianie za piłką, patykiem itp to moja gania jak oszalała, ale nie przynosi :eviltong:

Posted

plinka napisał(a):
Jeśli chodzi o ganianie za piłką, patykiem itp to moja gania jak oszalała, ale nie przynosi :eviltong:

A moja nawet przynosi, ale nie oddaje. Szczególnie kijków :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Toffina napisał(a):
Szkoda że moja paskuda już sie nie nadaje do taki zabaw... Zresztą i tak zawsze najlepiej wychodziło jej surfowanie na kanapie:biggrina: próbowałam kiedyś frisbee ale branie kawałka plastiku w pysk nie odpowiadało jej:razz: Do tej pory szaleje za piłeczkami tenisowymi i rozkładaniu ich na części pierwsze...

Ja kupuję dwunastopak, to jej wystarcza na tydzień (jak nie pozwalam jej rozwalić wszystkich na raz) :evil_lol: tylko że muszę za nią łazić ciągle i zbierać :mad:
jeśli chodzi o plastik, to też lubi zjeść :evil_lol: ale złapać to już za trudno...
Ulubionym sportem Mikuli jest zrywanie się ze smyczy na różne sposoby i uciekanie jak najdalej od denerwujących się właścicieli :mad:

• 2 weeks later...
Posted

no cóż, ulubionym sportem mojej Lamirki jest (ostatnio mocno nasilające się) POLOWANIE na wszystko, co nadaje się do jedzenia i znajduje się mniej lub bardziej w zasięgu jej pyska :angryy:
a ponieważ Lala ma nieograniczony dostęp do kuchni, w zasadzie jej polowanie równa się testom sprawnościowym, na orientację i sprintom właścicielek - tzn. wszystkie jadalne przedmioty należy kłaść w miejscach niedostępnych dla psa, a jeżeli zapomni się o czymś należy błyskawicznie wracać do kuchni zanim Lala to upoluje...
Notabene ona już BEZBŁĘDNIE otwiera mikrofalę i pożera wszystko co znajdzie w środku :placz: