Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No oczywiście prosimy baaaradzo o kolejne, bo Krecik nadal jest tylko na tymczasie... :( Pewnie myśli że ma juz swoje miejsce na świecie, swoich ludzi.... ale niestety jego droga jeszcze się nie skończyła... :(

Posted

Krecik zaszczepiony na wirusówki, czyli już ma komplet :razz:. Weterynarz powiedział, że trzeba będzie go wykastrować (wcześniej zrobić badania krwi i serca), a przy okazji można by mu usunąć to kleszczopodobne cuś. Nie jest groźne, ale nie powinien sobie tego podrażniać, więc bezpieczniej jest usunąć. Przy okazji oczy mi wyszły jak usłyszałam szacunkowy koszt kastracji... a przecież to taki prosty zabieg, ciach i już ;)

Posted

Od 400 do 700 :crazyeye: za wszystko, zależnie od wyników badań, bo jak np. wyszłoby, że ma słabe serducho to droższa narkoza. Szczerze mówiąc zmiękłam, bo myślałam, że taka przyjemność koło 150 kosztuje.

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to co to za renomowana klinika sobie az tyle zyczy?:roll:
No to ja sie nie dziwie, ze ludzie zwierzat nie kastrują:shake:

Ja placilam 150zl, w styczniu( przy okazji innej oparacji)...a normalna cena 250zl.
ekg ile-60-80zl, badania krwi tez cos okolo 80zl.

A Kręcik chyba przeciez nieduzy piesek jest-ile on wazy? 15-17kg?

Posted

Na podleśnej Anima. Ale to wychodzi podobnie, bo ja podałam ze wszystkim już, badania wliczone w cenę. Czyli tak czy siak 400 minimum, a do 700 może dobić przy lepszej narkozie... ehh, zabójcza cena, aż strach zapytać ile za suczki, w końcu tam więcej roboty.
Trafiłaś idealnie, Krecik 16 kilo waży :lol:

Posted

Delph napisał(a):
Na podleśnej Anima. Ale to wychodzi podobnie, bo ja podałam ze wszystkim już, badania wliczone w cenę. Czyli tak czy siak 400 minimum, a do 700 może dobić przy lepszej narkozie... ehh, zabójcza cena, aż strach zapytać ile za suczki, w końcu tam więcej roboty.
Trafiłaś idealnie, Krecik 16 kilo waży :lol:

;)zaraaaa, a czy on mial juz jakąs narkoze podawną jak mial ten pysio zszywany? No chyba tak!
No trafilam z wagą bo mam wage w oczach:evil_lol:- aczkolwiek zdjecia są zludne. Czasami pies w rzeczywistosci jest maly a na zdjeciach wielkolud wychodzi lub tez odwrotnie;)

Ten zabieg za 250 zl co pisalam, to narkoza wziewna.

Posted

Podleśnw wyjatkowo poważnie podchodzi do zabiegów, badań przed, itd... Moim zdaniem to nieco przesada, poza tym cenę zabiegu musi ustalać fundacja a nie osoba prywatna... Lecznica jest swietna, od dawna sterylizujemy u nich suki i cenowo da sie przełknąć... ;)

700zł to płaciłam za kastrację wielkiego Tosa Inu, w odatku wnętra z głęboko osadzonym jądrem.... :)

Posted

Nie podważam tego, że anima jest dobra, sama słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii na temat tej lecznicy. Po prostu zdziwiła mnie cena, pewnie w innych lecznicach jest podobnie. A narkozy mają jakieś nowoczesne, chwalili się wziewnymi i bezpiecznymi.

O badania sama dopytałam, bo mam bardzo złe wspomnienia ze śmierci mojego dalmatyńczyka, który był usypiany do opatrywania skaleczonej łapy (!! pomysł weterynarza, ja byłam wtedy dzieciakiem i nic nie wiedziałam o takich sprawach !!) i po drugim razie się nie obudził.... A weterynarz jeszcze miał pretensję do mnie i do rodziny, że go nie poinformowaliśmy, iż pies ma słabe serce... Po takich przejściach mam uraz i wolę wydać więcej i zrobić badania :-(

Też mnie interesuje czy Krecik miał narkozę do szycia podawaną? Tosia? Bo odkąd u mnie jest, to nie, miał mieć zabieg, ale na szczęście okazał się niepotrzebny, bo ładnie samo się zagoiło.

Posted

Tosia: Jak nie dzwonią, to ich strata :p Mogą tylko żałować, że nie mają takiego fajnego psa.
Krecik jest przytulakiem na maksa, jak coś robię przy kompie to grzecznie leży i tylko czeka, żebym się na niego spojrzała. Jak to zrobię, to od razu ogon wiruje, a jak dam jakikolwiek sygnał, to od razu leci się przytulać. Super psisko, naprawdę przekochany jest :loveu:

Posted

Przepraszam że dopiero teraz....

Konto bankowe fundacji CANIS:
PKO BP II O/ Warszawa 96 1020 1026 0000 1602 0102 2938

Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc !!!!!!!! :multi:

Krecik generalnie miał niesamowicie dużo szczęścia... Jeszcze "tylko" kochający domek.... Tylko gdzie znajdzie lepszy niż u Delph i jej TZ... To dopiero wyzwanie..... :evil_lol:

Posted

[quote name='Tosia2']Przepraszam że dopiero teraz....

Konto bankowe fundacji CANIS:
PKO BP II O/ Warszawa 96 1020 1026 0000 1602 0102 2938

Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc !!!!!!!! :multi:

Krecik generalnie miał niesamowicie dużo szczęścia... Jeszcze "tylko" kochający domek.... Tylko gdzie znajdzie lepszy niż u Delph i jej TZ... To dopiero wyzwanie..... :evil_lol:Pieniążki już wpłacone;)